Інструкційно-технологічна картка виробу: «Ватрушка з сиром»
Основна частина |
|||
№ з/п |
Послідовність та технічні умови приготування виробу |
Обладнання, інструменти, інвентар |
Зображення послідовності приготування виробу
|
Дріжджове тісто опарним способом |
|||
|
Підготувати продукти згідно рецептурі.
|
Стіл виробничий, посуд для інгредієнтів, ваги настільні. |
|
|
Борошно просіяти, яйця обробити, розчин солі та цукру процідити.
|
Сито для просіювання борошна, необхідний посуд.
|
|
|
Приготування опари: Вода 30-40°С, дріжджі, цукор, борошно.
|
Посуд або дошка для замішування тіста.
|
|
Вводять проціджені розчини солі,цукру, яйця, воду або молоко. Додають решту борошна. |
Сито для процідження.
|
|
|
|
Додають маргарин розігрівають до сметаноподібного стану. |
Плита електрична, посуд для жира.
|
|
|
|
.
|
|
|
Замішують тісто протягом 5-7 хвилин. |
Посуд для замішування тіста.
|
|
|
Тісто ретельно вимішують |
Виробничий стіл. |
|
|
Переміщують в тепле місце, та залишають на деякий час, для бродіння на 2-2,5 год. Обминають через 40 хв. |
Посуд для замішування тіста.
|
|
|
Приготування начинки: сирної
|
Протиральна машина
|
|
|
Порціонуємо на кульки 58 г.Викладуємо кульки на відстані 6-8 см.,даємо розстояться 15хв.
|
Пекарський лист
|
|
|
Робимо заглиблення в центрі.
|
Виробничий стіл, склянкака.
|
|
|
Викладають сирну начинку. Розстоюються 20 хв. |
Виробничий стіл. |
|
Змащують яйцем і випікають при температурі 230°-240°С протягом 15 хв.
|
Щитка для змазування. Лист для випікання,жарова шафа.
|
|
|
Ватрушка: форма кругла, золотистого кольору; по центру акуратно викладена начинка; виріб добре пропечений,дрібнопористий. |
|
|