Інструкційно-технологічні картки "Приготування бісквітного тіста"

Про матеріал
1. Інструкційно-технологічна картка "Приготування основного бісквітного тіста холодним способом" 2. Інструкційно-технологічна картка "Приготування основного бісквітного тіста (з підогрівом)
Перегляд файлу

Інтрукційно – технологічна карта

Бісквіт основний холодним способом

                                                Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

Як зробити бісквітне тісто

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

  1.         годин

 

Модуль КНД-3.4

 

Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування бісквітного напівфабрикату холодним способом

Мета:

 

 

Удосконалити  вміння при приготуванні бісквітного тіста холодним способом

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне вищого гатунку

181

181

  1.  

Цукор

347

347

  1.  

Яйця

579

579

  1.  

Картопляний крохмаль

69

69

  1.  

Есенція

3.4

3.4

  1.  

Вихід

 

1000г

 

 

 

 

 

 

Основна частина

Зміст завдання та послідовність його виконання

Устаткування, інструмент, інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

 

 

Ознайомитися з вимогами охорони праці бісквітного тіста  і виробів з нього

 

 

 

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами, навчальними посібниками та довідковою літературою.

Как испечь бисквит для торта • домашний рецепт. С фото!

1. Організувати  робоче  місце кондитера

 

Робоче місце кондитера оснащують механічним, тепловим, холодильним і немеханічним устаткуванням

Яке обладнання використовують в кондитерському цеху. Обладнання та інвентар  кондитерського цеху

 

 

 

2.  Підготувати устаткування

 

 

 

Збивальна  машина, ваги електронні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа

 

 

 

http://www.vtk-moscow.ru/upload/shop_1/item_catalog_7460/small_shop_items_catalog_image7460.jpgСтол производственный Био Проект СП-1200LP-IIКартинки по запросу холодильна шафа в кондитерському цеху фото

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

сито, форма для випікання бісквіту, миски,  лопатка

 

 

http://www.hlebopechka.net.ua/photo/big/4ec179e1-38dc-4b42-984a-2bec4e6d106e.jpghttp://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1Прикраса торта за допомогою кондитерського шприца. кондитерські мішкиhttp://zverovod.ru/published/publicdata/ZVEROVOD/attachments/SC/products_pictures/hunter_41713.jpg

 

4. Підготувати    сировину

виробничий стіл, сито, миски

Просіяти борошно, цукор

Як зробити цукрову пудру: 3+ легкі методи які вам допоможуть

5.Збивати масу

міксер, збивальна машина, миски

Яйця з цукром збити до утворення стійкої піни

В ёмкость разбиваем 6 яиц и добавляем стакан сахара Взбиваем миксером яйца с сахаром до тех пор, пока наша масса не увеличится в два раза

Температура выпечки бисквита в духовке

6. Замісити тісто

 

лопатка, миска

борошно всипати  до яєчної маси невеликими порціями. Ретельно розмішувати, щоб не було грудочок, швидко але обережно

К полученной массе добавляем стакан муки

и аккуратно, с помощью лопатки, перемешиваем

7. Вилити тісто у форму

форма для випікання бісквіту

Готове тісто виливають у форму, вислану пергаментним папером

Выкладываем в форму

И выливаем наше тесто

8.Випікати

Духова шафа, кондитерський лист, форма для випікання

Випікають бісквітну заготовку при 200-210оС протягом 40-45хв.

Як зрозуміти що корж готовий. Як дізнатися готовність сирної випічки.  Велика доза цукру

9. Перевірити на готовність

форма для випікання, шпажка

Готовність бісквіту можна визначити, проколюючи його товщу дерев’яною паличкою – на ній не повинно залишатися сліду від тіста

http://shefkuhar.com.ua/uploads/posts/2012-12/1354537709_-kotoryy-vsegda-udaetsya13.jpg

10.Охолодити

   

 

 решітка

Бісквітний н/ф витримують 8-10год для закріплення пористої структури Папір запобігає надмірному висиханню напівфабрикату, після охолодження його знімають

Бисквит - рецепт бисквита пошагово с видео и фото

Бисквит - рецепт бисквита пошагово с видео и фото

11. Подача

 

 Тарілка для подачі

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма кругла  

    Смак і запах –властивий  випеченим виробам, смак приємний,  солодкий

    Колір світло – коричневий

    Консистенція -  щільна, м’яка                                                                                   

 

 

 

Інструктивна частина  інструкційно – технологічної карти

Перелік запитань для самоконтролю

     Які види бісквітного тіста можна приготувати?

     Яка особливість приготування бісквіту основного? Яке борошно найкраще використовувати для його приготування і чому?

     Для чого додають картопляний крохмаль при приготуванні бісквітного­ тіста?

     Які напівфабрикати випікають з основного бісквіту і за якого температурного режиму?­

     Чим відрізняється приготування бісквітного рулету і бісквітного пирога?

     Які недоліки можуть виникати при приготуванні та випіканні бісквітного­ тіста?

     Санітарні вимоги та особиста гігієна

     Охорона праці при роботі з електричною шафою, з електричною плитою

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні кондитерського виробу

Перед початком роботи

     Одягніть спецодяг і застебніть на всі ґудзики.

     Приберіть волосся під головний убір.

     Перевірте заземлення у обладнання, яке буде використовуватись.

     Перевірте наявність гумових килимків.

       Перевірте наявність тяги в витяжних камерах.

     При наявності недоліків повідомити майстра в/н, не починаючи роботу.

Під час роботи

       Не допускайте роботи обладнання без потреби.

     Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

По закінченні роботи

     .Вимкніть обладнання і тільки тоді приступайте до його прибирання.

       Не охолоджуйте поверхню плит чи шафи водою.

     Приберіть робоче місце і здайте майстру в/н

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно – технологічна карта

                       Бісквіт основний (з підігрівом)

                                                Заголовна частина

Професія:   

7412 Кондитер



https://lh7-us.googleusercontent.com/zZv_nrzBY4sha8PFzdfOfV5VigsV-wCIxjv6A1hq0lzOzgDuz7dNw3roAo2i6mq0B17s-uTZHBdWvHEzVtMkShx2304aLAxsPkaehJ4pcABqbsc_4hdmN4q7a0w7Itqtab-D52voKqNCWahjsB21kBQ 

Кваліфікація:          

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання            

  1.               годин

 

Модуль КНД-3.4

 

Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку: 

Приготування бісквітного напівфабрикату холодним способом

Мета:

 

Удосконалити  вміння при приготуванні бісквітного тіста з підігрівом

 

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне вищого ґат

181

181

  1.                

Цукор

347

347

  1.                

Яйця

579

579

  1.                

Картопляний крохмаль

69

69

  1.                

Есенція

3.4

3.4

  1.                

Вихід

 

1000г

 

Основна частина

Зміст завдання та послідовність його виконання

Устаткування, інструмент, інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

 

 

Ознайомитися з вимогами охорони праці бісквітного тіста  і виробів з нього 


 

 

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами, навчальними посібниками та довідковою літературою.

https://lh7-us.googleusercontent.com/YPZJkLDdj9MN4WtleCbt93n5slS4Y9IEWbDT6uYvsuU7Rp_z7IF8xC5V_xNcey3O8FdFTkQ2mCyPlDRWHlli4KqKOrpGNpKeAcgVszk4l7U8ZWQpvQYYqmRGEyYILcHkouveh4sGF2lvr5-4hyDaFQ4

1. Організувати  робоче 

 місце кондитера

 

 

Робоче місце кондитера оснащують механічним, тепловим, холодильним і немеханічним устаткуванням

https://lh7-us.googleusercontent.com/GpapgGFWcPJDMtommf7Xd6UIPOdfwKcTvWNSvKB49UpOjftRuJc8vLRgbGE52TNUHZBpIAU1I3CpM5r_1OT05nDZobX-IyP6mbDrKAHV2X7_rlZKWHI1kjGsyCgdvs83yXklBBm-6fyrmEWihqx77io

2.  Підготувати устаткування


 

Збивальна  машина, ваги електронні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа

 

 

LP-IIhttps://lh7-us.googleusercontent.com/x1nolunjGJ74oogbl4H65yhSC50uwQk1qwVr7ABK7BQdb4noFLF4XTMEKz-wcv3Mz9qa_c66DWt5VwMulsbEK6ae5pA-Y4v1GrxfZmDicM-1hMD4k-vlTifO7CvR5s6GcuPZGYeU5HLLl3G2MtbHItQКартинки по запросу холодильна шафа в кондитерському цеху фотоСтол производственный Био Проект СП-1200http://www.vtk-moscow.ru/upload/shop_1/item_catalog_7460/small_shop_items_catalog_image7460.jpg

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

сито, форма для випікання бісквіту, миски,  лопатка

 

 

https://lh7-us.googleusercontent.com/13snNvMVMdinjz_wQ3a93iHi0thYFLA5ci50lyqUEeApoSILM4YjDRulXsOq-U8HVufWKlAWBtpLHsnrFlmhI6V54LiCFc-aE27aOP2lddLHa6eUR3tW7xLK6mhWknWww0YkB7VSN2ue6-Qya2mGtrMhttp://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1http://zverovod.ru/published/publicdata/ZVEROVOD/attachments/SC/products_pictures/hunter_41713.jpghttp://www.hlebopechka.net.ua/photo/big/4ec179e1-38dc-4b42-984a-2bec4e6d106e.jpg

 

 

4. Підготувати   

    сировину

виробничий стіл, сито, миски

Просіяти борошно, цукор

https://lh7-us.googleusercontent.com/0rWXszIxFdcnFq7bfdLez8xm8fy_SUlJ35de2sF9YCyYkpxmh2As0c763qcZB-2PNYPXwh6vGLKyR2G_2Uu3XNVCL68ZC9huStbV0B955Ma40NRLOMMJRAPNZnYI5moQPZFRrmPJuRpmSSrTUum_cN4

 

5.Збивати масу

міксер, збивальна машина, миски

Яйця з цукром - піском з'єднують, і помішуючи, підігрівають на водяній бані до 45℃. Суміш збивають до збільшення обсягу в 2,5 - 3 рази.

https://lh7-us.googleusercontent.com/vv0tejkgQDyLcD6trM56Jqm7_yKtLTS2i0-AX_yAkGbF1IxKHVtqJ0gEQwCiV7cnhOViofZgQyszK2jeo8kISPjd5Sk0qnBZ5F_T28NogfbsyGI5ZtOhKySGfSJti4-95md3PsE7Js04WdY1HSTgtXU Методична розробка проведення уроку на тему : "Технологія приготування  бісквітного тіста та виробів з нього"

 

Бісквітне тісто - пошаговий кулінарний рецепт з фото

https://lh7-us.googleusercontent.com/hv8oCbAx1V82XaMA8OFtTp5LAAV2jxe2UY-jSLsvUgJK3eJAvOBJvJeOZdG1AZ_iz4ahx3ll5UQ9T7NHnQV4V6PKUMQgIMbzN6dX4W20ozghGqmYHogo35LwmhsieF8Ax5LnXOwbyfpin_BTuU661t0

 

6. Замісити тісто

 

лопатка, миска

Борошно всипати  до яєчної маси невеликими порціями. Ретельно розмішувати,щоб не було грудочок, швидко але обережно

https://lh7-us.googleusercontent.com/lzwCCD1FbSzseqy8PjLF1gY83DCkeytrPuceREyjIuLy2Yttpl7FlxbycpRd3TPjXgWhJ7492uiPWaBkSheYHoZayN6Yj8CnriNjCx0oRWMSyRIzOPS8k9aH6ERdfzKWANciWeBSO4yuJCSHrVPrfD4Бісквіт із сиром - рецепт приготування з фото та видео

https://lh7-us.googleusercontent.com/yPl2QDtd_aXGGkTTSzj7H5cpbk3SHUPHcQtPcpnTPHeogouYRUy2huQQVaDrCw0mW4LwK04azP34KYDnb89CqkwJV_SJbKwwjh4rcqVxtc3lDTI4KYlSWte5Icsh04H0MlTiSbFMNJENe97WBVKIMO8

Бісквітне тісто - пошаговий кулінарний рецепт з фото

 

7. Вилити тісто у форму

форма для випікання бісквіту

Готове тісто виливають у форму, вислану пергаментним папером

Выкладываем в форму https://lh7-us.googleusercontent.com/wZCr8Fccfz0c6iTYRuvrxD8abGsfx898A9Cb96nYSdJKJ8dQ5x3FaZlmzIhUf5aopXXsj0kO2s6SCdyXIuRLybNOHAD5ggoq5JwCBCJcv0KRZo_e0rlClafjgIsbwWg7foyAwYh_ENwdUoAuMnYZNtU
 

 

 

8.Випікати

Духова шафа, кондитерський лист, форма для випікання

Випікають бісквітну заготовку при 200-210оС протягом 40-45хв.

 

https://lh7-us.googleusercontent.com/tORoG4uZgBUdFs-BSUAu743UC38JHtHMs5jlVTkmIGajX4RvV9V8Sny3L4FJ46ZdIZ5up0j1N3UyxTNLZKAH40U-p3BB2hxCuT5DHJ8LJ4ERkoY5Tqt275HOKMISPGQ5wK88LbI4O5n-ckbDqzxoZTs

 

 

9. Перевірити на готовність

форма для випікання, шпажка

Готовність бісквіту можна визначити, проколюючи його товщу дерев’яною паличкою – на ній не повинно залишатися сліду від тіста


http://shefkuhar.com.ua/uploads/posts/2012-12/1354537709_-kotoryy-vsegda-udaetsya13.jpg Методична розробка проведення уроку на тему : "Технологія приготування  бісквітного тіста та виробів з нього"

 

Секрет пишного бісквіту без розпушувача, який ніколи не опадає

 

10.Охолодити 

    

 

 решітка

Бісквітний н/ф витримують 8-10год для закріплення пористої структури Папір запобігає надмірному висиханню напівфабрикату, після охолодження його знімають

 

 

 

Бісквіт на кефірі. Тaкий високий, пишний та повітряний! Жoднoго разу мене  не підводив! Пpoсто тaне в рoті! – Українці Сьогодні

 

11. Подача 

 

 Тарілка для подачі

 

Приготування бісквітного тіста та виробів з нього. Cторінка 2. Харчування,  технології приготування страв - курсові, реферати, контрольні, дипломні

 

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма кругла  

    Смак і запах –властивий  випеченим виробам, смак приємний,  солодкий

    Колір  світло – коричневий

    Консистенція -  щільна, м’яка                                                                                    

 

 

 

Інструктивна частина  інструкційно – технологічної карти

Перелік запитань для самоконтролю


 

  Які види бісквітного тіста можна приготувати?

  Яка особливість приготування бісквіту основного? Яке борошно найкраще використовувати для його приготування і чому?

  Для чого додають картопляний крохмаль при приготуванні бісквітного тіста?

  Які напівфабрикати випікають з основного бісквіту і за якого температурного режиму?

  Чим відрізняється приготування бісквітного рулету і бісквітного пирога?

  Які недоліки можуть виникати при приготуванні та випіканні бісквітного тіста?

  Санітарні вимоги та особиста гігієна 

  Охорона праці при роботі з електричною шафою, з електричною плитою

 

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні кондитерського виробу

Перед початком роботи


 

   Одягніть спецодяг і застебніть на всі ґудзики.

  Приберіть волосся під головний убір.

  Перевірте заземлення у обладнання, яке буде використовуватись.

  Перевірте наявність гумових килимків.

    Перевірте наявність тяги в витяжних камерах.

  При наявності недоліків повідомити майстра в/н, не починаючи роботу

 

Під час роботи

 

    Не допускайте роботи обладнання без потреби.

  Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

 

 

По закінченні роботи

 

   .Вимкніть обладнання і тільки тоді приступайте до його прибирання. 

    Не охолоджуйте поверхню плит чи шафи водою.

   Приберіть робоче місце і здайте майстру в/н 

 

 

docx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку