Переваги дистанційного навчання Презентація

Про матеріал
Презентація. Переваги дистанційного навчання. Для постійно діючого семінару. Форми та методи дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Великого значення в Концепції набуває аспект педагогіки партнерства між всіма учасниками освітнього процесу. «Якщо вчитель став другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, у серці дитини ніколи не з’явиться зло», – писав Василь Сухомлинський.

Номер слайду 3

Епідеміологічна ситуація, а потім воєнний стан, що склалися в Україні, змусила активно залучити дистанційні форми навчання до освітнього процесу у навчальному закладі. Дистанційне навчання – це нова форма організації освіти закладу, яка ґрунтується на поєднанні традиційних з інноваційними інформаційно-цифровими методами викладання матеріалу, що дає можливість здобувати повноцінну якісну освіту або підвищувати кваліфікацію в умовах віддаленого навчання або роботи. Завдяки правильній організації методичної роботи в навчальному закладі, яка зосереджена на наданні реальної, дієвої допомоги педагогам закладу, вдосконаленні їх медіаграмотності щодо впровадження в освітньому процесі інформаційно-комунікативних технологій, учителі-предметники змогли гідно прийняти неочікуваний виклик - роботу у віддаленому режимі.

Номер слайду 4

 Кожний шкільний день, кожний урок повинен бути осмислений педагогом як подарунок дітям. Кожне спілкування дитини зі своїм педагогом має вселяти в неї радість та оптимізм. Ш. Амонашвілі Головною метою використання технологій дистанційного навчання в навчальному закладі стало забезпечення постійного доступу здобувачів освіти до електронних освітніх ресурсів шляхом використання сучасних інформаційних технологій та телекомунікаційних мереж.

Номер слайду 5

Перевага № 1: дистанційне навчання відкрило кордони Сьогодні діти надають перевагу візуальній інформації. Робота з презентаціями, відеоматеріалами, перегляд відеоуроків задовольняють ці потреби.

Номер слайду 6

Перевага № 2: дистанційка зробила нас гнучкими Зараз здобувач освіти може вчитися будь-де, де є якісний Wi-Fi і смартфон.

Номер слайду 7

Перевага № 3: використання різних методів та прийомів Для досягнення відмінного результату поєднуються стандартні методи із цифровими технологіями.

Номер слайду 8

Перевага № 4: досвід іншого спілкування Коли всі на навчаються дистанційно, то учні спілкуються не менше, тільки інакше: встигають переписуватись у десятках груп.

Номер слайду 9

Перевага № 5: збільшує відповідальність та мотивацію Дистанційне навчання має досить чітку структуру, водночас дає дітям достатньо свободи: учень перед екраном комп’ютера сам несе відповідальність за свою зосередженість.

Номер слайду 10

Перевага № 6: Комфорт Діти можуть отримувати знання в зручній та затишній обстановці (наприклад, можуть сидіти в улюбленому кріслі та читати, тримаючи кота на колінах), серед знайомих речей, іграшок та знаходитись у тиші. Домашній одяг більш зручний, ніж шкльний.

Номер слайду 11

Перевага № 6: Зручність Діти навчаються у зручний час (можуть вибрати оптимальний час для навчання, коли б було найкраще зробити завдання залежно від стану здоров’я). Під час слухання вчителя можуть попити води, походити. Почувають себе більш розкутими.

Номер слайду 12

Перевага № 7: Самоконтроль Дитина сама веде контроль за всіма виконаними роботами та можливістю виправити помилки та покращити результат.

Номер слайду 13

Навчання повинне бути цікавим, яскравим, емоційно – образним. «Нудні уроки тільки й можуть, що викликати неповагу до викладача і до того, що викладається.» (Ж. Ж. Руссо) Проведення нестандартних уроків по - перше, зацікавлюють майже всіх учнів; по - друге, базуються на грі, яка розряджає напружену обстановку, допомагає створити атмосферу невимушеності та веселий настрій у дітей; по - третє, стимулюють до розвитку творчих задатків учнів: кмітливості, логічного мислення, уяви. «Хай дитина шукає, аби не заблукала, хай борсається, аби не впала, хай корчує, аби не поранила рук, хай бореться, тільки обережно...» - писав Януш Корчак.

Номер слайду 14

ppt
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку