Інструкційно-технологічні картки "Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього

Про матеріал
1.Інструкційно-технологічні картки "Приготування прісного здобного тіста" 2.Інструкційно-технологічні картки "Приготування пиріжків" 3.Інструкційно-технологічні картки "Приготування сочників з сиром" 4.Інструкційно-технологічні картки "Приготування ватрушок з сиром" 5.Інструкційно-технологічні картки "Приготування коржиків молочних"
Перегляд файлу

Інструкційно – технологічна карта

Приготування  прісного здобного тіста  і виробів з нього

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

 

 

Дріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

Модуль КНД-3.4

 

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування  прісного здобного тіста  і виробів з нього

Мета:

 

Удосконалити  вміння при приготуванні прісного здобного тіста

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне

1000

1000

  1.  

Цукор

250

250

  1.  

Масло вершкове або маргарин

250

250

  1.  

Вода чи сметана

150

150

  1.  

Яйця

75

75

  1.  

Сода  харчова

1

1

  1.  

Кислота лимонна

1

1

 

Вихід:

 

10/75гр

Основна частина

Зміст завдання

та послідовність його виконання

Устаткування, інструменти,  інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

 

 

1. Ознайомитися з вимогами охорони праці прісного здобного тіста  і виробів з нього

 

 

2.Підготувати

устаткування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збивальна  машина, ваги настільні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа, овскоп

 

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами,

навчальними посібниками та довідковою літературою.

 

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

 

 

 

Стол производственный Био Проект СП-1200Картинки по запросу холодильна шафа в кондитерському цеху фотоLP-IIКартинки по запросу Духова шафа   фото

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

Миски, сито,  кондитерський лист, лопатка, ложка

 

 

миск1http://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1Картинки по запросу розливна ложка, лопатка  фото

291707D7

4. Підготувати    сировину

миска, сито, овоскоп

Просіяти борошно, цукор

http://solianka.net/wp-content/uploads/2012/10/proseyat-muku.jpg

Перед використанням цукор просіюють через сито з вічками розміром не більше ніж 3

Просіваємо борошно

Провести санітарну обробку яєць

 

страви з яєць

5. Приготувати прісне здобне тісто

 

 

 

Збивальна машина, миска, сито, ложка

 

 

 

 

Перемішати маргарин в збивальній машині

Розчинити у воді сіль, лимонну кислоту, цукор

З’єднати з яйцями

Перемішати, процідити

Все перемішати, додати борошно

Швидко замісити тісто

План-конспект уроку з теми "Приготування заварного тіста та виробів з  нього."  Почему сахар растворяется в воде » Мальчик Яша

Смачний пиріг з яблуками і заварним кремом - дуже ніжний, просто тане в  роті - WONA.com.ua  Булочки з повидлом з дріжджового тіста - рецепт з фото | Випічка

Дріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма кругла, поверхня без тріщин

    Смак і запах –властивий тісту

    Колір – світло жовтий

    Консистенція -  щільна, м’яка                                                                            

 

Перелік запитань для самоконтролю

     Який розпушувач використовують для прісного здобного тіста?

     Яких умов потрібно дотримуватися при приготуванні прісного здобного    тіста?

     Якими способами готують тісто?

     Які вироби виготовляють з прісного здобного тіста?

     Яке борошно найкраще використовувати для замішування прісного здобного тіста?

     Чим відрізняється прісне здобне тісто від пісочного

     Які можливі недоліки прісного здобного тіста і чи можна їх виправити?

 

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні     кондитерського    виробу

Перед початком роботи

     Отримати завдання від керівника робіт

       Одягти спецодяг і упорядкувати його

     Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

     Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

       Підібрати та підготувати необхідні обладнання

       Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

     Перевірте наявність гумових килимків.

     Перевiрити справнiсть електроплити.

     Необхiдно впевнитись, що на поверхні плити не має тріщин .

     Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

     Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   

           розчином хлорного вапна

     При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи

роботу.

 

 

Під час роботи

 

     Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

     Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

       Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

     Не допускайте роботи обладнання без потреби.

     Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

     Розлитий жир на плиту прибирати після відключення обладнання.

 

По закінченні роботи

 

     Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

     Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

     Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

     Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості прийняти душ.

     Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно – технологічна карта

 Приготування пиріжків прісних здобних

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

 

Untitled

 

 

 

 

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

 

Модуль КНД-3.4

 

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування  прісного здобного тіста  і виробів з нього

Мета:

 

 

Удосконалити вміння при приготування прісного здобного тіста і виробів з нього.

Пиріжки прісні здобні

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне вищого ґат

580

580

  1.  

Цукор

41

41

  1.  

Масло вершкове або маргарин

145

145

  1.  

Яйця

1шт.

44

  1.  

Сметана

87

87

  1.  

Сода

0.6

0.6

  1.  

Начинка

250

250

 

Вихід:

 

10/75гр

 

 

 

 

 

 

Основна частина

Зміст завдання та послідовністьйого виконання

Устаткуванняінструменти,

інвентар, посуда

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фотоМалюнки, фото

1. Організувати  робоче  місце кондитера длґ приготування пиріжків здобних прісних

 

 

2 .Підготувати устаткування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збивальна  машина, ваги настільні, стіл виробничий, духова шафа,  холодильна шафа

Ознайомитись з інструкційно-технологічнимикартами,

навчальними посібниками та довідковою літературою.

 

 

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

 

Стол производственный Био Проект СП-1200https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQnJM5NcsgAYFwVSurIG7ySS7NQyUh29zfmeQpKpIgz1LqqoVAFg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCV6Vjf75iW7Lqe6TMwrbImYgxjD2jAvzKjjiqhx1tctQBq6SnLP-II

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

Миски, сито,  кондитерський лист, лопатка, пензлик, ложка

 

миск1http://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1→ Скалка для теста Kesper 37003 - 25х6,3см, цена: 405 грн, купить в  интернет магазине HozDom: описание, фото, отзывыПрикраса торта за допомогою кондитерського шприца. кондитерські мішки

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8HUWzx0Kt-ZrDVfbX4P-0uMeWDH_DKXTucaw924qICrAbKtjE

4. Приготувати

тісто

миска, сито, ложка

 

 

 

 

Перемішати маргарин в збивальній машині

Розчинити у воді сіль, лимонну кислоту, цукор

З’єднати з яйцями

Перемішати, процідити

Все перемішати, додати борошно

Швидко замісити тісто

План-конспект уроку з теми "Приготування заварного тіста та виробів з  нього."  Почему сахар растворяется в воде » Мальчик Яша

Смачний пиріг з яблуками і заварним кремом - дуже ніжний, просто тане в  роті - WONA.com.ua  Булочки з повидлом з дріжджового тіста - рецепт з фото | Випічка

Дріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

5. Приготувати

  сирну начинку

 

 

 

Ніжна сирно-вишнева запіканка | Picantecooking

6. Сформувати

пиріжки

 

 

електронні ваги, качалка, кондитерський лист, пензлик

 

Тісто розкачати. На середину круглої заготовки викласти сирну начинку,  защипнути краї, надти форму човника,змастити яйцем  поверхню

  Перший рецепт дріжджового тіста для пиріжків, який мені дуже сподобався.  Тепер цей рецепт – мій фаворит!

Здобні ватрушки з сиром / Пироги та пиріжки / Покрокові рецепти з фото Технологія приготування прісного здобного тіста та виробів з нього

7.Випікати

   пиріжки

 

кондитерський лист

Випікати при температурі 200—210℃

Нескладного приготування здобних пиріжків. Найсмачніші здобні пиріжки з  ягодами

8.Подача

 пиріжків

 тарілка

 

Рецепти пишних печених пиріжків в духовці з фото і відео

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма човника, поверхня рівномірно зарум’янена, без тріщин

    Смак і запах –властивий  випеченим виробам, смак приємний

    Колір – золотистий

    Консистенція -  щільна, м’яка , начинки  соковита.                                                                                  

Перелік запитань для самоконтролю

     Який розпушувач використовують для прісного здобного тіста?

     Яких умов потрібно дотримуватися при приготуванні прісного здобного тіста?

     Для чого протирають сир?

     Як підготувати родзинки?

     При якій температурі випікають пиріжки?

     Чим відрізняється прісне здобне тісто від пісочного?

     Які можливі недоліки прісного здобного тіста і чи можна їх виправити?

     Що сприяє утворенню клейковини у прісному здобному тісті ?

     Які використовують розпушувачі для прісного здобного тіста?

     Яка особливість приготування пиріжків прісних здобних?

     Якої форми повинні бути пиріжки прісні здобні?

     За рахунок чого на поверхні утворюється рум’яна кірочка під час випікання?

     Як готують начинку для пиріжків прісних здобних?

     Які вимоги до якості пиріжків прісних здобних?

            Вимоги  з хорони праці при  приготуванні     кондитерського    виробу    

Перед початком роботи                                                                                                                                           

    Отримати завдання від керівника робіт

    Одягти спецодяг і упорядкувати його

    Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

    Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

    Підібрати та підготувати необхідні обладнання

    Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

    Перевірте наявність гумових килимків

 

    Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

     Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2відсотковим   розчином хлорного вапна

     При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи

роботу.

Під час роботи

     Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

     Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

       Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в   

       електромережу

     Не допускайте роботи обладнання без потреби.

     Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

 

По закінченні роботи

 

     Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні 

     механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові

     станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

     Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття,

     звільнити проходи.

     Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

     Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості

прийняти душ

     Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно-технологічна карта

Приготування молочних коржиків

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

 

Назад в СССР: домашние молочные коржики из детства - БУДЕТ ВКУСНО! -  медиаплатформа МирТесен

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

Модуль КНД-3.4

 

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування  прісного здобного тіста  і виробів з нього

Мета:

 

 

Удосконалення вміння при приготування  коржиків молочних.

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне

423

400

  1.  

Цукор

212

212

  1.  

Масло вершкове або маргарин

96

96

  1.  

Яйця

1

40

  1.  

Молоко

76

76

  1.  

Сода  харчова

2

2

  1.  

Амоній

4

4

  1.  

Ванілін

0,2

0,2

  1.  

Жир

3

3

 

Вихід:

811

10/75гр

Основна частина

Зміст завдання та послідовність його виконання

Устаткування, інструмент, інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

 

 

1. Ознайомитися з вимогами охорони праці прісного здобного тіста  і виробів з нього

 

 

 

 

 

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами, навчальними посібниками та довідковою літературою.

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

2. Організувати  робоче  місце кондитера

 

 

Робоче місце кондитера оснащують механічним, тепловим, холодильним і немеханічним устаткуванням

Яке обладнання використовують у кондитерському цеху. Обладнання та інвентар  кондитерського цеху

3.  Підготувати устаткування

 

 

 

Збивальна  машина, ваги настільні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа

 

Стол производственный Био Проект СП-1200Картинки по запросу холодильна шафа в кондитерському цеху фотоLP-IIКартинки по запросу Духова шафа   фото

4.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

 

 

Миски, сито,  кондитерський лист, качалка виїмки

 

 

 

 

миск1Картинки по запросу розливна ложка, лопатка  фотоhttp://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1

8 Коржики молочные (ГОСТ) - Хлебопечка.ру→ Скалка для теста Kesper 37003 - 25х6,3см, цена: 405 грн, купить в  интернет магазине HozDom: описание, фото, отзывы

5. Приготувати прісне здобне тісто

збивальна машина, миска, сито

Перемішати маргарин в збивальній машині

Розчинити у воді сіль, лимонну кислоту, цукор. З’єднати з яйцями

Перемішати, процідити

Все перемішати, додати борошно

Швидко замісити тісто

План-конспект уроку з теми "Приготування заварного тіста та виробів з  нього."  Почему сахар растворяется в воде » Мальчик Яша

Смачний пиріг з яблуками і заварним кремом - дуже ніжний, просто тане в  роті - WONA.com.ua  Булочки з повидлом з дріжджового тіста - рецепт з фото | Випічка

Дріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

8. Подача

    коржиків

    молочних

Тарілка для подачі

 

МОЛОЧНІ КОРЖИКИ – РЕЦЕПТ, ЯКИЙ ПЕРЕХОДИТЬ ІЗ ПОКОЛІННЯ В ПОКОЛІННЯ – Смачні  рецепти.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма кругла  з рифленими краями; поверхня поверхня   рівномірно зарум’янена, без тріщин

    Смак і запах –властивий  випеченим виробам, смак приємний,  солодкий

    Колір світло – коричневий

    Консистенція -  щільна, м’яка                                                                                   

Посилання:  https://youtu.be/s_x64lQCqSA

Перелік запитань для самоконтролю

     Який розпушувач використовують для прісного здобного тіста?

     Яких умов потрібно дотримуватися при приготуванні прісного здобного тіста?

     Якими способами готують тісто?

     Як  формують коржики молочні?

     При якій температурі випікають молочні коржики?

     Які вироби виготовляють з прісного здобного тіста?

     Яке борошно найкраще використовувати для замішування прісного здобного тіста?

     Чим відрізняється прісне здобне тісто від пісочного?

     Технологія приготування коржиків молочних

     Які можливі недоліки прісного здобного тіста і чи можна їх виправити

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні     кондитерського    виробу

Перед початком роботи

     Отримати завдання від керівника робіт

     Одягти спецодяг і упорядкувати його

     Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

     Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

     Підібрати та підготувати необхідні обладнання

     Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

     Перевірте наявність гумових килимків.

     Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

     Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   

          розчином хлорного вапна

     При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи     роботу.

 

Під час роботи

     Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

     Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

       Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

     Не допускайте роботи обладнання без потреби.

 

По закінченні роботи

     Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

     Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

     Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

     Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості прийняти душ.

     Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно – технологічна карта

Приготування варушок з прісного здобного тіста

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

 

Ватрушки, рецепт

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

 

Модуль КНД-3.3

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування ватрушок

Мета:

Удосконалити  вміння при приготуванні ватрушок

                                                             Ватрушки з сиром

Сировина

Брутто

Нетто

  1.  

Борошно пшеничне

630

630

  1.  

Цукор

60

60

  1.  

Масло вершкове або маргарин

70

70

  1.  

Яйця

1шт.

40

  1.  

Сода  харчова

0.6

0.6

  1.  

Сметана

250

250

  1.  

Сирна начинка

250

250

 

Вихід:

 

10/75гр

 

 

 

 

 

 

Основна частина

Зміст завдання та послідовність його виконання

Устаткування,

інструменти,

інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

 

 

 

 

 

    Малюнки, фото

1. Підготувати робоче місце для приготування прісного здобного  тіста

 

2.Підготувати устаткування

 

 

 

 

 

 

 

Збивальна  машина, ваги настільні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами,

навчальними посібниками та

довідковою літературою.

 

 

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

 

 

Картинки по запросу холодильна шафа в кондитерському цеху фотоLP-II

Картинки по запросу Духова шафа   фото

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

миски, сито,  кондитерський лист, лопатка, пензлик

 

 

миск1291707D7Картинки по запросу розливна ложка, лопатка  фотоПрикраса торта за допомогою кондитерського шприца. кондитерські мішкиhttp://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1

4.Приготувати прісне здобне тісто

збивальна машина, миска, сито

Перемішати маргарин в збивальній машині

Розчинити у воді сіль, лимонну кислоту, цукор

З’єднати з яйцями

Перемішати, процідити

Все перемішати, додати борошно

Швидко замісити тісто

План-конспект уроку з теми "Приготування заварного тіста та виробів з  нього."  Почему сахар растворяется в воде » Мальчик Яша

Смачний пиріг з яблуками і заварним кремом - дуже ніжний, просто тане в  роті - WONA.com.ua  Булочки з повидлом з дріжджового тіста - рецепт з фото | Випічка

Дріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

 

5. Приготувати

  сирну начинку

миска, сито, ложка

 

Сир протирають, додають яйця, цукор, ваніль, борошно, все перемішують

Розробка інструкційно-технологічних карток з теми: Приготування страв з сиру  та яєць Ленивые вареники с творогом: рецепт с фото Ленивые вареники с творогом: рецепт с фото

 http://bulavochki.ru/wp-content/uploads/2012/06/4ss.JPG  Творог перемешать рецепт вареников с творогом 

6. Сформувати

ватрушки

 

Качалка, пензлик, кондитерський лист

Тісто розкачати. На середину круглої заготовки викласти сирну начинку, змастити яйцем

Перший рецепт дріжджового тіста для пиріжків, який мені дуже сподобався.  Тепер цей рецепт – мій фаворит!  http://3.bp.blogspot.com/-yDWUShk8kI0/VHmWVEeSZUI/AAAAAAAAADQ/HndtHV8kAYw/s1600/5.jpg 

Ватрушки з сиром: Рецепт Як приготувати з фото — PapiGutto Ватрушки з сиром – рецепт із детальним описом технології приготування. –  Смачні рецепти.

7 .Випіканя ватрушок

 

 

Випікати при температурі 200—210℃

Домашня випічка з дріжджового тіста: ароматні ватрушки з сиром за бабусиним  рецепти

6. Подача ватрушок

тарілка

 

Здобні ватрушки з сиром / Пироги та пиріжки / Покрокові рецепти з фото

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма кругла, поверхня рівномірно зарум’янена, без тріщин

    Смак і запах –властивий  випеченим виробам, смак приємний

    Колір – золотистий

    Консистенція -  щільна, м’яка , начинки  соковита.                                                                                  

Посилання: https://youtu.be/M2C_Ug0wfzo

Перелік запитань для самоконтролю

     Який розпушувач використовують для прісного здобного тіста?

     Яких умов потрібно дотримуватися при приготуванні прісного здобного    тіста?

     Якими способами готують тісто?

     Для чого протирають сир?

     Як підготувати родзинки?

     При якій температурі випікають ватрушки?

     Які вироби виготовляють з прісного здобного тіста?

     Яке борошно найкраще використовувати для замішування прісного здобного тіста?

     Чим відрізняється прісне здобне тісто від пісочного?

 

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні     кондитерського    виробу

Перед початком роботи                                                                                                                                           

     Отримати завдання від керівника робіт

     Одягти спецодяг і упорядкувати його

     Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

     Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

     Підібрати та підготувати необхідні обладнання

     Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

     Перевірте наявність гумових килимків.

     Необхiдно впевнитись, що на поверхні плити не має тріщин .

     Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

     Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   розчином хлорного вапна

     При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи

     роботу.

 

 

 

Під час роботи

 

     Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

     Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

     Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

     Не допускайте роботи обладнання без потреби.

     Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

     Розлитий жир на плиту прибирати після відключення обладнання.

 

По закінченні роботи

 

     Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

     Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

     Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

     Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості прийняти душ.

     Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно – технологічна картка

Приготування сочників з сирною начинкою

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

Тема. Прісне здобне тісто і вироби з нього

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

Модуль КНД-3.4

Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з нього

Тема уроку:

Приготування сочників з сирною начинкою

Мета:

 

 

Удосконалити вміння з приготування   прісного здобного  тіста, сирної начинки, навчитися готувати сочники з сирною начинкою

  1.  

Борошно пшеничне вищого ґатунку

 315

             22 

  1.  

Цукор

130

12

  1.  

Масло вершкове або маргарин

65

65

  1.  

Яйця

1шт

47

  1.  

Сметана

93

87

  1.  

Сода  харчова

0.6

0.6

  1.  

Сир

191

191

  1.  

Ванілін

0,02

0,02

  1.  

Сіль

1,2

1,2

  1.  

Жир

3 3

3 3

 

Вихід:

 

10/75гр

 Приготування сочників з сирною начинкою

Основна частина

Зміст завдання та послідовність його виконання

Обладнання, інструменти, пристосування

Технічні умови і вказівки щодо виконання операцій

Малюнки, схеми

 

 1.Підготувти робоче для приготування сочників

 

 

 

 

Устаткування: збивальна  машина, ваги електронні, стіл виробничий, духова шафа, холодильна шафа

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами, навчальними посібниками та довідковою літературою

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Підібрати, інструменти, інвентар, посуд

 

миски, ситокондитерський лист, лопатка, пензлик, виїмки, качалка

 

миск1http://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1291707D7Картинки по запросу розливна ложка, лопатка  фото

3. Приготувати прісне здобне тісто

збивальна машина, миска, сито

Перемішати маргарин в збивальній машині

Розчинити у воді сіль, лимонну кислоту, цукор

З’єднати з яйцями

Перемішати, процідити

Все перемішати, додати борошно

Швидко замісити тісто

План-конспект уроку з теми "Приготування заварного тіста та виробів з  нього."Почему сахар растворяется в воде » Мальчик ЯшаСмачний пиріг з яблуками і заварним кремом - дуже ніжний, просто тане в  роті - WONA.com.uaБулочки з повидлом з дріжджового тіста - рецепт з фото | ВипічкаДріжджове тісто → Рецепти → Zakaz.ua - Офіційний інтернет магазин  супермаркетів Києва

4. Охолодити тісто

 

холодильна шафа

 

Протягом 1 години

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCV6Vjf75iW7Lqe6TMwrbImYgxjD2jAvzKjjiqhx1tctQBq6Sn

5. Приготувати начинку сирну

 

 

 

миска, сито

 

Сир протирають, додають яйця, цукор, борошно

 

 

Приготування начинок : сирної з родзинками та зі свіжих яблук»Розробка інструкційно-технологічних карток з теми: Приготування страв з сиру  та яєць Сирна начинка для млинців 5 рецептів, як зробити смачну і ніжну начинку з  сиру - Part 3Ленивые вареники с творогом: рецепт с фото Творог перемешать  рецепт вареников с творогом

6. Сформувати вироби

качалка, виїмки

Розкачати тісто

шаром завтовшки 7-8 мм

http://bulavochki.ru/wp-content/uploads/2012/06/4ss.JPGПерший рецепт дріжджового тіста для пиріжків, який мені дуже сподобався.  Тепер цей рецепт – мій фаворит!

 

Штампувати круглі заготовки

діаметр заготівки – 8 см, з рифленими краями, масою 60 г

https://2recepta.com/recept/sochniki-s-tvorogom/09.jpg

ложка

По центру викласти сирну начинку, яку прикрити незмащеним краєм тіста

Залишати  начинку частково відкритою

https://2recepta.com/recept/sochniki-s-tvorogom/10.jpg

7. Випікання виробів

 

кондитерський лист, пензлик

Заготовки викласти на змащений жиром лист, поверхню виробів змастити яйцем

випікати при температурі 200-2100 протягом 15-20 хв.

cook step

cook step

8. Подача готових виробів

тарілка пиріжкова

 

Сочники з сиром. Простий рецепт

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма на півмісяця, видно сирну начинку, поверхня блискуча, рівномірно зарум’янена, без тріщин, начинка не витікає.

Консистенція виробу щільна, м’яка, без закальцю, консистенція начинки щільна, однородна                                                                                  

    Смак і запах – властивий  випеченим виробам, смак приємний,  солодкий   

 

https://www.youtube.com/watch?v=jd0XT8_6O9w

https://youtu.be/MD6CJ9U1J7E

 

 

Інструктивна частина

Перелік питань для самоконтролю

    Який розпушувач використовують для прісного здобного тіста?

    Яких умов потрібно дотримуватися при приготуванні прісного здобного тіста?

    Якими способами готують тісто?

    Як  формують сочники?

    При якій температурі випікають сочники?

    Які вироби виготовляють з прісного здобного тіста?

    Яке борошно найкраще використовувати для замішування прісного здобного   

    тіста?

    Чим відрізняється прісне здобне тісто від пісочного?

    Для чого протирають сир?

    Які можливі недоліки прісного здобного тіста і чи можна їх виправити?

 

Вимоги  з охорони праці до початку роботи

    Одягти спецодяг і упорядкувати його

    Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

    Перевірити наявність гумових килимків.

    Перевірити справність електроплити.

    Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою.

    Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   розчином хлорного вапна

    При наявності недоліків повідомити майстра в/н, не починаючи    роботу.

 

Під час роботи

 

    Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

    Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

    Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

    Не допускайте роботи обладнання без потреби.

    Переміщуйте посуд по поверхні плити обережно без ривків та великих зусиль.

    Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

    Розлитий жир на плиту прибирати після відключення обладнання.

 

По закінченні роботи

    Вимкнути  обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

    Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

    Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

    Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце.

    Доповісти майстру в/н про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

       

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку