Інтеграція навчального процесу в початковій школі

Про матеріал
Подана презентація розриває зміст поняття"інтеграція", "інтегроване начання", допомагає з`ясувати його мету, визначити переваги серед інших видів навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтеграція навчального процесу в початковій школі

Номер слайду 2

Інтеграція – це процес пристосування й об’єднання розрізнених елементів в єдине ціле за умови їхньої цільової та функціональної однотипності. Інтегроване навчання – сукупність послідовних та взаємопов’язаних дій учителя й учня. Вони спрямовані на формування цілісної картини світу школяра на основі об’єднання навчального матеріалу з різних освітніх галузей (навчальних предметів).

Номер слайду 3

Мета інтегрованого навчання Ущільнити знання; опанувати значний за обсягом навчальний матеріал за період уроку, досягти цілісності знань; розвивати здібності учнів; об'єднати споріднені матеріали кількох предметів навколо однієї теми; виховувати креативну особистість, готову до творчого пошуку.

Номер слайду 4

Переваги інтеграційної форми навчання Незвичайність. Достатньо велика активність учнів. Створення позитивного емоційного настрою в учнів. Формування інтересу до предмета. Отримання навичок спільної діяльності.

Номер слайду 5

Задача вчителя початкових класів Не погасити вогник Навчити дитину цікавості дитини, а вчитися. розпалити справжній факел. “Свій” урок зробити Учительське “треба” “їхнім” уроком. перетворити на учнівське “хочу”.

Номер слайду 6

Міжпредметна інтеграція Повна Часткова Об'єднання в одному Поєднання матеріалу курсі різних навчальних різних предметів, предметів. підпорядкованого одній темі.

Номер слайду 7

Інтеграція предметів

Номер слайду 8

Методичними принципами об'єднання предметів є: Опора на знання з багатьох предметів. Взаємозв'язок у змісті окремих дисциплін. Зближення однорідних предметів. Розвиток загальних рис для низки предметів.

Номер слайду 9

Класифікація інтегрованих уроків І. За дидактичною метою: Інтегровані уроки засвоєння нових знань. Інтегровані уроки формування практичних умінь і навичок. Інтегровані уроки узагальнення та систематизації знань. Інтегровані контрольні уроки.

Номер слайду 10

Класифікація інтегрованих уроків ІІ. За етапами навчальної діяльності: Вступні інтегровані уроки. Інтегровані уроки первинного ознайомлення з матеріалом. Інтегровані уроки формування понять, вивчення законів і правил. Інтегровані уроки застосування знань на практиці.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

ppt
Додано
18 січня 2022
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку