Інтегроване заняття з розвитку мовлення ,ознайомлення з соціумом, малювання та художньої літератури

Про матеріал
Тема: скарбниця добрих справ Матеріал: стежинка добра,скринька добрих справ,лялька - фея Добра,паперові сердечка,пластмасові стакани,земля,насіння,поливалка,квітка Добра,вірші та прислів`я про добро
Перегляд файлу

Інтегроване заняття з розвитку мовлення ,ознайомлення  з соціумом,

малювання та художньої літератури

Тема: скарбниця добрих справ

Матеріал: стежинка добра,скринька добрих справ,лялька - фея Добра,паперові сердечка,пластмасові стакани,земля,насіння,поливалка,квітка Добра,вірші та прислів`я про добро

Хід заняття

Вихователь: Малята,я запрошую вас до казкової  подорожі ,до феї Добра,вона живе. Запрошую вас вирушити «Стежинкою добра». Проходячи нею згадайте,яку добру справу ви зробили вчора чи сьогодні . Розкажіть про не (Діти по черзі проходять по довгій ,яскравій доріжці,у кінці якої стоїть скринька-добра,дійшовши до неї,діти розповідають про свій добрий вчинок,кладуть у скриньку паперове сердечко).

Вихователь:Сьогодні ми наповнили скарбницю добрий справ нашої доброї феї. Погляньте,аж сонце яскравіше світить,мабуть,радіє за нас. Відчуваєте,які ніжні його промінці. Вони гріють наші щічки,носики,голівки. Навіть ваші сердечка стали ще теплішими .

Вихователь: Чуєте, ваші добрі сердечка промовляють : «Я люблю себе,я люблю тебе,я люблю маму й тата,я люблю землю і сонечко. Я люблю весь світ»

Вихователь (вірш)Рано –ранесенько сонечко встало

Доброго ранку всім побажало

Зичимо діткам щасливої долі

Радості ,ніжності,ласки доволі

Вихователь:Діти гарні добрі слова завжди приємні,але важливо підкріплювати їх добрими справами,ось послухайте фея добра розповість вам оповідання В.Сухомлинського «Красиві слова і красиве діло»

Фея Добра, запитує у дітей: котрий із трьох хлопчиків учинив правильно?

Чому?Який висновок можна зробити з цього оповідання?

Фея Добра:гарні не красиві слова,а красиві діла.

(Фея просить дітей розповісти прислів`я про добро)

Діти: 

- Добре як сонечко гріє

- від доброго не бігай ,а поганого не роби

- добрий початок приводить до доброго кінця

- добре слово краще за цукор і мед

Вихователь:А тепер давайте заплющимо очі і уявимо що ми з вами на лісовій галявині. Тут десь блукає добре відлуння , пограємось з ним.

Дидактична гра «Відлуння»

Діти протяжно вимовляють слова: Люби-биии;Бережи-жиии;Дякую-куую;Спасибі-бііі;Допомагай-гаай;Усмішка-каааа.

Вихователь:Діти від лісу не далеко й до поля ,я набрала там земельки в горщик. Посіймо в неї зернятка з добрими намірами,щоб вони швидко проросли.  Діти як ви гадаєте,що означає вислів «Посієш зерна добра-збереш їх»?А як без слів можна показати добре ставлення один до одного?Потисніть один одному руки , усміхніться, скажіть «Ми дружимо,ми любимо один одного,ми даруємо добро один одному»

Діти ,а як ви думаєте якого кольору добро?А зараз закрийте очі,і уявіть квіточку добра,і давайте сядемо на лісовій галявині,намалюємо цю чарівну квіточку і подаруємо нашій казковій феї добра.

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку