Інтегрований курс мистецтво "Радіймо з грецією"

Про матеріал
Тема: Радіймо разом з греками! Мета: познайомити учнів із музичними інструментами Греції, народним танцем сиртакі; розвивати почуття ритму, збагачувати кругозір, слухацький досвід і мистецькі знання учнів; виховувати повагу до української культури та культури народів інших країн. Тип уроку: урок засвоєння нових знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Радіймо з грецією. Мистецтво 4 клас

Номер слайду 2

Сьогодні ми з вами познайомимося з музичним світом Греції. Слово «музика» грецького походження, воно перекладається як «мистецтво муз». Адже вам відомо, що Греція – це батьківщина богів. Музика відігравала значну роль у суспільному та особистому житті греків. Вона звучала під час одружень і поховань, домашніх свят і театральних вистав. Музичне мистецтво також було обов’язковою складовою освіти. Давайте зараз роздивимося як виглядають деякі музичні інструменти Греції. Гайда – духовий інструмент, виготовлений зі шкіри кози або барана, зшитий у вигляді торбинки. Він схожий на інструмент, відомий на Україні, волинку.

Номер слайду 3

Бузуки – струнний щипковий інструмент. Має схожість з кобзою.

Номер слайду 4

Сантурі – струнний ударний інструмент. Схожий на цимбали.

Номер слайду 5

Ліра – струнний щипковий інструмент. Має такий же вигляд як і українська ліра.

Номер слайду 6

Німецький композитор Крістоф Віллібальд Глюк написав оперу «Орфей і Евредіка», втіливши в неї могутню силу музики. Орфей був сином царя Апполона і музи Калліопи. Він отримав в дар від свого батька золоту ліру, яка стала його основним інструментом. Давайте подивимось міф про Орфея та Евредіку і прослухаємо музику композитора Глюка. (Показ відео)ВІДЕОЯке враження справила на вас ця музика?

Номер слайду 7

Щоб краще зрозуміти культуру Греції, необхідно ознайомитися не тільки з музикою цієї країни, але й із танцями. Мудрець Сократ стверджував, що «кращий танцюрист - кращий воїн». У своїх танцях греки часто інсценували битву з ворогом, розігрували військові навчання. Сьогодні ми з вами познайомимося з найвідомішим грецьким танцем «Сиртакі». Його танцюють як чоловіки, так і жінки, стоячи в рядок або колом, поклавши руки на плечі партнеру по танцю. Подивіться виконання цього танцю відео

Номер слайду 8

Цікавинки ГреціїНа пляжі у воді можна наступити на морського їжака. Рекомендують заходити у воду в взутті, тому що рани заживають довго і болісно. В школах вчать тільки читати і писати. Решту знань отримують на платних курсах. На Новий рік дарять один одному старий камінь, щоб гроші були такими же тяжкими.

pptx
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку