Акторські техніки для викладачів

Про матеріал
Презентація вправ з ораторської майстерності для викладачів, які працюють з великими аудиторіями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прийоми акторських технік. Для життя, сцени та комунікацій

Номер слайду 2

Уміння зрозуміло і ясно формулювати свої думки допоможе вам коректно передавати інформацію. І не думати потім, чи правильно вас зрозуміли. Голос викладача є його робочим інструментом і засобом розвитку. А чітка мова допоможе швидше донести інформацію до слухача.⠀ ⠀ ⠀Голос - найважливіший фактор першого враження.

Номер слайду 3

Чому нас не чути?Внаслідок певних методів виховання голос в переносному сенсі став пропадати і з’явилися певні психологічні затиски що позначилися на динаміці нашого звуку. У багатьох з нас склалися звички - тихо і невиразно розмовляти.

Номер слайду 4

Деякі надто тактовні, бояться заперечити або образити, сказати «ні» у відповідь на прохання або вимогу. В результаті вони виявляються в положенні віслюків, на яких все «возять воду». Багато надто скромні, дуже бояться «оцінюють поглядів» і «розмов за спиною». В цілому, більшість має ті чи інші труднощі в спілкуванні. Хтось боїться знайомитися з особами протилежної статі, хтось - виступати публічно ...

Номер слайду 5

Ми так зосереджені на власному хвилюванні, що не беремо до уваги один важливий факт: Наші слухачі теж можуть відчувати себе скуто і невпевнено. Відкриті жести і доброзичлива усмішка допоможуть вам справитися з напругою. Що таке страх? Це невірно сфокусоване увагу. Перемістіть фокус уваги з себе на слухачів, займіться ними!

Номер слайду 6

Тепер подумайте над тим, чого ви побоюєтеся, що служить причиною вашого страху? візьміть аркуш паперу і напишіть список всіх найстрашніших жахів, які можуть з вами статися під час різних ситуацій спілкування. І ось, перший крок уже зроблено! Вітаємо! Ви побачили свої страхи, познайомилися з ними, відстежили!

Номер слайду 7

Основи успішного виступу:-алертність 1( фізична готовність до виступу)-алертність 2( психоемоційна готовність до виступу)-глибоке дихання-регістр -чітка вимова(дикція)-мімка,жести-постава

Номер слайду 8

Артикуляційна гімнастика. Тут вправ величезна кількість, в основній своїй масі вони працюють на 4 органи апарату: губи, язик, м'яке піднебіння, щелепи.

Номер слайду 9

Артикуляційна гімнастика1. Язик : чистка зубів, проколи Обертання язиком по колу в просторі між губами і зубами і затримка язика під правою і під лівою щоками по черзіВитягування язика вперед «голочкою»2. Нижня щелепа3. Губи (посмішка-поцілунок)4. М’яке піднебіння5. Комплексне закріплення(Король-орёл, орёл-король)

Номер слайду 10

Після того як артикуляційна гімнастика закінчена і ви переконалися, що всі частини мовного апарату розроблені, можна переходити до основних вправ на поліпшення артикуляції. Спершу Ми промовляємо ось такі зв'язки приголосних як єдине слово: Б В Г Д Ж ЗКЛ М Н П Р С Т

Номер слайду 11

Далі, до кожної останньої приголосної додаємо голосну в такому порядкуІ-Е-А-О-У-ИТобто, у нас повинно вийти наступне: Б В Г Д Ж ЗіБ В Г Д Ж Зе. Б В Г Д Ж За. Б В Г Д Ж Зо. Б В Г Д Ж Зу. Б В Г Д Ж Зи

Номер слайду 12

Поради - як працювати над скоромовками. Розвиткові техніки мовлення диктора, чіткої вимови слів і фраз допомагають українські скоромовки. Скоромовку треба виробляти через дуже повільну, перебільшено чітку мову. Після довгого та багаторазового повторення одних і тих же слів скоромовки мовний апарат стає настільки вправним, що привчається виконувати ту ж роботу в дуже швидкому темпі.

Номер слайду 13

Ой був собі коточок, украв собі клубочок, та й сховався в куточок.Ішла баба дубнячком, зачепилась гапличком: сюди смик, туди смик – одчепися мій гаплик.

Номер слайду 14

На початку виступу ми відчуваємо особливу скутість, базові жести допоможуть Вам зайняти руки (НЕ ручкою, не блокнотом, не волоссям, не паском, не нервовими «чуханнями»)Це базові положення. Тобто з цього положення Ви починаєте жест і повертаєте руки на «базу».❗Жести направляються до слухачів, вперед.❗ Жести йдуть від ліктя або від плеча ❗Жести органічно підтверджують / ілюструють / підкреслюють те, про що ви говорите.

Номер слайду 15

Бажаю усім вдалих виступів!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Майстер-класи
Додано
5 грудня 2020
Переглядів
526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку