Інтегрований курс ЯДС. "Моря України"

Про матеріал
Моря України. Азовське море Староруська назва Сурозьке море. Внутрішнє море Атлантичного океану. Площа його біля 38 тис.кв.км. Береги низькі, але є і круті, особливо біля міста Бердянська. Чорне море. Так як в море впадає багато річок, то солоність води невелика. Взимку на морі бувають шторми, тоді воно робиться дійсно Чорне. Рослини і тварини морів. Використання морів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моря України Глобіна Є.І. Підготувалавчитель початкових класів. Глобіна Є.І.

Номер слайду 2

Моря України Глобіна Є.І.

Номер слайду 3

Азовське море. Староруська назва Сурозьке море. Внутрішнє море Атлантичного океану. Площа його біля 38 тис.кв.км. Береги низькі, але є і круті, особливо біля міста Бердянська. Глобіна Є.І.

Номер слайду 4

Азовське море тепле, мілке. Найбільша глибина 14 м. В нього впадають багато рік: Обіточна, Берда, Кальміус, Дон, Кубань. Влітку море нагрівається до +30. Взимку замерзає біля берегів, а буває і все. Глобіна Є.І.

Номер слайду 5

Чорне море. Поєднується з Азовським морем Керченською протокою. Площа його 423 тис.кв.км. Море глибоке. Найбільша глибина 2245 м. Південна частина півострова Крим гориста, решта берегів – низовинні. Глобіна Є.І.

Номер слайду 6

В Чорне море впадають ріки Дунай, Дніпро, Дністер, Південний Буг. Побережжя моря вкрите галькою – гладенькими камінцями. Вода дуже чиста, яскраво-голуба, прохолодна. Глобіна Є.І.

Номер слайду 7

Так як в море впадає багато річок, то солоність води невелика. Взимку на морі бувають шторми, тоді воно робиться дійсно Чорне. Глобіна Є.І.

Номер слайду 8

Рослини і тварини морів. Азовське море за рибними ресурсами займає провідне місце в світі. Найбільше промислове значення мають бички, тюлька, судак, тарань, лящ, оселедці, осетр. Глобіна Є.І.

Номер слайду 9

Камбала пелингас. Глобіна Є.І.

Номер слайду 10

морський йорж Глобіна Є.І.

Номер слайду 11

Глобіна Є.І.

Номер слайду 12

В жарку погоду може настати мор риби. Глобіна Є.І.

Номер слайду 13

В місті Бердянську на Приморській площі встановлено пам’ятник бичку, як рибі, яка спасла багато людей в голодні роки від смерті. Глобіна Є.І.

Номер слайду 14

В морі живуть дельфіни. В ясну сонячну погоду можна спостерігати, як вони граються, вистрибуючи з води. Глобіна Є.І.

Номер слайду 15

Морські водорості служать їжею рачків і інших невеликих морських тварин. А всіх цих морських тварин охоче поїдають риби. Глобіна Є.І.

Номер слайду 16

Глобіна Є.І.

Номер слайду 17

Ось чому промисел риби здебільшого залежить від того, чи є в цих місцях водорості. Але водорості не тільки служать їжею для морських тварин. Вони збагачують воду киснем і очищають її від бактерій. Глобіна Є.І.

Номер слайду 18

Водорості також гарний корм для домашніх тварин, використовують як добрива, виготовляють ліки. Деякі водорості їдять люди, бо вони дуже корисні, мають в собі багато йоду. Глобіна Є.І.

Номер слайду 19

В Чорному морі також водиться багато риби. Промислово виловлюють білугу, осетер, кефаль, ставриду, скумбрію, бички. Видобувають також мідій, устриць, креветок, крабів. Глобіна Є.І.

Номер слайду 20

В Чорному морі також водиться багато риби. Промислово виловлюють білугу, осетер, кефаль, ставриду, скумбрію, бички. Видобувають також мідій, устриць, креветок, крабів. Глобіна Є.І.

Номер слайду 21

багатий улов. Глобіна Є.І.

Номер слайду 22

креветки. Глобіна Є.І.

Номер слайду 23

креветки. Глобіна Є.І.

Номер слайду 24

морські тварини Чорного моря. Глобіна Є.І.

Номер слайду 25

молюск. Глобіна Є.І.

Номер слайду 26

Отруйні тварини: морський йорж. Глобіна Є.І.

Номер слайду 27

Отруйні тварини: скорпена. Глобіна Є.І.

Номер слайду 28

медузи морський дракон. Глобіна Є.І.

Номер слайду 29

Використання морів. По морях ходять пароплави і перевозять людей, Глобіна Є.І.

Номер слайду 30

Використання морівперевозять транспортні грузи пароходи,Глобіна Є.І.

Номер слайду 31

Використання морівбаржі, танкери. Глобіна Є.І.

Номер слайду 32

На берегах морів люди побудували пансіонати, санаторії, будинки відпочинку, де відпочивають і лікуються. Цілюще морське повітря лікує людей від багатьох хвороб. Глобіна Є.І.

pptx
Додано
9 травня 2022
Переглядів
783
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку