Інтегрований урок «Відмінювання числівників. Узгодження іменників із числівниками».

Про матеріал
Інтегрований урок з математики та українська мова для 6 класу для коригування та відпрацювання навичок з теми «Відношення та пропорції» та узагальнення з теми «Відмінювання числівників. Узгодження іменників із числівниками».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований шоколадно- мовно- математичний урок

Номер слайду 2

ВПРАВА 1. Вперше шоколад попав в Україну, а саме в Західну в 1803 році. Привіз його кондитер Домінік Андреоллі, який відкрив свою кондитерську на Площі Ринок, 29. У 1882 році вже працювала перша шоколадна фабрика «Бранка», яка випускала 5000 тонн чоколяди та чоколядних цукерок. На ній працювало 200 робітників. Фабрика експортувала щороку 3000 тонн шоколаду в Європу. У 1903 році фабрику перейменували на «Світоч», яка працює і до сьогоднішнього дня.

Номер слайду 3

ЗАДАЧА 1. Для 1 порції чорного шоколаду використовують: 50 г темного какао-порошку;10 г цукру;25 г вершкового масла. Сьогодні умовно готуємо одну порцію для однієї людини. Скільки порцій потрібно приготувати для осіб, які присутні в класі? Вам потрібно визначити, який відсотковий вміст какао порошку в готовому продукті.

Номер слайду 4

Вправи для очей

Номер слайду 5

ЗАДАЧА 225 грамів чорного шоколаду на добу – стільки рекомендує Австралійська асоціація дієтологів аби отримати всі позитивні ефекти шоколаду для організму, а також дозу "молекул щастя". Якщо ми будемо їсти 85 г шоколаду протягом 45 хв. Тобто, якщо ми з’їмо свою порцію шоколаду, то у скільки відсотків ми станемо щасливіші орієнтуючись на інформацію

Номер слайду 6

ЗАДАЧА 3 Для приготування молочного шоколаду беруть 100 грам молока, від молока ще 12 частину вершкового масла, 15 частину какао-порошку і 15 грам цукру. Щоб позитивно впливати на організм, шоколад має містити щонайменше 70 відсотків какао. Тож чи корисний молочний шоколад приготовлений за цим рецептом? 

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка

Номер слайду 8

1 варіант1І варіант12 15 Провідміняти дробові числівники

Номер слайду 9

І варіантІІ варіант12 15 Н. одна друга. Р. одної другоїД. одній другій. Зн. одну другу. Ор. однією (одною) другою. М. на (у) одній другій. Н. одна п’ята. Р. одної п’ятоїД. одній п’ятій. Зн. одну п’яту. Ор. однією (одною) п’ятою. М. на (у) одній п’ятій

Номер слайду 10

ЗАДАЧА 4 За даними дієтологів білий шоколад є досить калорійний, у 100 г міститься близько 550 к кал. За даними Міністерства охорони здоров’я діти вашого віку повинні витрачати 2400 к кал. Тож вирахуємо скільки плиток білого шоколаду можна з’їсти в день (і більше нічого)

Номер слайду 11

Смайлики

Номер слайду 12

домашнє завдання. Повторити теоретичний матеріал про числівники та пропорції.

pptx
Додано
27 вересня 2023
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку