ВПРАВА 1. Вперше шоколад попав в Україну, а саме в Західну в 1803 році. Привіз його кондитер Домінік Андреоллі, який відкрив свою кондитерську на Площі Ринок, 29. У 1882 році вже працювала перша шоколадна фабрика «Бранка», яка випускала 5000 тонн чоколяди та чоколядних цукерок. На ній працювало 200 робітників. Фабрика експортувала щороку 3000 тонн шоколаду в Європу. У 1903 році фабрику перейменували на «Світоч», яка працює і до сьогоднішнього дня.
ЗАДАЧА 1. Для 1 порції чорного шоколаду використовують: 50 г темного какао-порошку;10 г цукру;25 г вершкового масла. Сьогодні умовно готуємо одну порцію для однієї людини. Скільки порцій потрібно приготувати для осіб, які присутні в класі? Вам потрібно визначити, який відсотковий вміст какао порошку в готовому продукті.
ЗАДАЧА 225 грамів чорного шоколаду на добу – стільки рекомендує Австралійська асоціація дієтологів аби отримати всі позитивні ефекти шоколаду для організму, а також дозу "молекул щастя". Якщо ми будемо їсти 85 г шоколаду протягом 45 хв. Тобто, якщо ми з’їмо свою порцію шоколаду, то у скільки відсотків ми станемо щасливіші орієнтуючись на інформацію
ЗАДАЧА 3 Для приготування молочного шоколаду беруть 100 грам молока, від молока ще 12 частину вершкового масла, 15 частину какао-порошку і 15 грам цукру. Щоб позитивно впливати на організм, шоколад має містити щонайменше 70 відсотків какао. Тож чи корисний молочний шоколад приготовлений за цим рецептом?