Інтегрований урок з математики і ЯДС (здоров'язберігаюча складова)

Про матеріал
Презентацію можна використати при проведенні інтегрованого уроку з математики і ЯДС.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Математика: Засвоєння таблиці ділення на 8. Задачі на спосіб зведення Основи здоровя: Профіліктика грипу.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як можна заразитися вірусом грипу? · Від іншої хворої людини повітряно-краплинним, · повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорово під час розмови, кашлю, чхання), · при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).

Номер слайду 4

Вправа «Мозкова атака» - Що таке множення? - Як називаються числа при множенні? - Який зв'язок між діями ділення і множення? - Як називаються числа при діленні? - Як знайти невідомий множник?

Номер слайду 5

Математична розминка. 3 ∙ 3 14: 7 5 ∙ 9 4 ∙ 6 42: 7 24: 6 8 ∙ 4 7 ∙ 8 36: 6 8 ∙ 8 7 ∙ 5 4 ∙ 8 (Самоперевірка. Самооцінка)

Номер слайду 6

Вітамін С. Як приймати? Кращі джерела вітаміну С — це цитрусові (добова доза вітаміну міститься — на вибір — в 2 середніх апельсинах, 4—5 мандаринах, 3-х лимонах), ківі (добову дозу «аскорбінки» містить 1 фрукт), капуста (сира і квашена). Найбагатший вітаміном С напій — це відвар шипшини.

Номер слайду 7

Робота з числовим рядом. 16; 22; 56; 32; 80; 24 Яке число зайве? Чому? - Скільки разів по 8 в даних числах? - Записати всі числа, які отримуємо при множенні на 8 по пам'яті.. Взаємоперевірка.

Номер слайду 8

Групова робота. Логічні задачі. Три хлопчики - Коля. Петрик. Іванко пішли в магазин. По дорозі до магазину вони знайшли 15 к. Скільки грошей знайшов би один Іванко, якби він один пішов до магазину? Один ослик ніс І0кг цукру, а другий ослик ніс 10кг вати. У кого вантаж важчий? Одне яйце вариться 8 хв. За скільки хвилин зваряться п’ять яєць? Кінь з вершником пробіг 4 км. Скільки кілометрів пробіг вершник? Чотири мишки гризли скоринку сиру. Підкралася кішка і схопила одну мишку. Скільки мишок продовжували гризти скоринку сиру?

Номер слайду 9

Часник і цибуля. Часник і цибуля багаті фітонцидами — летючими ефірними маслами, що володіють властивістю швидко нейтралізувати віруси, що знаходяться в повітрі. Крім того, вони містять вітаміни і мікроелементи, зміцнюючи імунітет. Як застосовувати? Головний і найефективніший спосіб профілактики — просто їсти часник і цибулю.

Номер слайду 10

2. Розв’язання задачі № 334(усно) 3. Розв’язання задачі. №335( фронтально) Сироп, приготовлений з ягід малини, застосовують при болях у шлунку й для поліпшення апетиту. У народній медицині ці ягоди давно відомі як один з найкращих потогінних засобів. Лікувальні властивості малини використаються при боротьбі із простудними захворюваннями – ангіною, грипом, бронхітом. При лікуванні кашлю ягоди малини знайшли застосування як відхаркувальний засіб

Номер слайду 11

Групова робота. Розв'язання задачі №336 Багата ягода калини величезною кількістю вітамінів, а так само, чимало в ній і мінеральних речовин. Інформація, що міститься аскорбінова кислота, в ягодах калини перевищує 70%, внаслідок чого, вона є кращим засобом від простудних захворювань, нарівні з шипшиною і малиною. Також, в калині високого вмісту вітамінів А, Е, Р і К.

Номер слайду 12

Фізхвилинка. Стільки раз ногою тупни: 24:6 Стільки раз в долоні плесни: 42: 7 Ми присядем стільки раз: 16:4 І нахилимось в той час: 8*2 Підстрибнемо рівно стільки: 35:7 Ну й рахунок! Гра та й тільки.

Номер слайду 13

Вакцинація - важливий засіб проти дії грипу. Одним з найбільш ефективних специфічних засобів профілактики грипу являється, безумовно, вакцинація. Вакцинопрофілактику слід проводити не менш ніж за два-три тижні до початку епідемії, щоб у організма був час для формування імунітету. Гігієничні процедури мають велике значення в профілактиці грипу. Розв'язання прикладів.№337

Номер слайду 14

Робота в групах Серед геометричних фігур знайти чотирикутник. Знайти його периметр.

Номер слайду 15

Як попередити зараження грипом? · уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції; · обмежити відвідини місць великого скупчення людей; · часто провітрювати приміщення; часто мити руки з милом; · прагнути не торкатися очей, носа або рота немитими pуками; · уникати обіймів, поцілунків і рукостискань; · прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути;

ppt
Додано
25 вересня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку