Інтегрований урок за темою "Бюджет"

Про матеріал
Інтегрований урок з математики ( громадянська освіта, англ. мова) за темою "Бюджет". У задачах треба змінювати грошові показники, у зв'язку з підвищенням цін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала : Снігова Л.Б., учитель початкових класів Черкаської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 2017 р.

Номер слайду 2

Бліц – опитування: 1. Назвіть компоненти дій: - додавання: - віднімання; - множення: - ділення. 2. Як знайти: - невідомий доданок; - невідомий від'ємник; - невідоме зменшуване; - невідомий множник; - невідоме ділене; - невідомий дільник

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань: 1. Підніміть руку ті, чиї батьки працюють і отримують зарплату. 2. Куди одразу тато і мама несуть зароблені гроші?

Номер слайду 4

Бюджет 1. Ознайомимось з поняттям “бюджет”. 2. Зрозуміємо з яких компонентів він складається. 3. Навчимося вираховувати сімейний бюджет. 4. Навчимося складати сімейні витрати так, щоб вони не перевищували надходження, тобто ознайомимося з деякими елементами економіки і повчимося бути економними господарями.

Номер слайду 5

Об'єднаймося в групи – сім’ї!

Номер слайду 6

Правила роботи в групі: 1. Уважно читай завдання. 2. Поділи роботу порівну, не бійся просити допомоги у сусіда 3. Не перебивай. 4. Не кажи одночасно з іншими. 5. Критично стався до думок, а не до людей. 6. Висловлюйся коротко, але пропонуй . 7. Вислуховуй інших, намагайся зрозуміти. 8. Будь доброзичливим та терплячим.

Номер слайду 7

У кого які надходження?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Бюджет Бюджет – у перекладі з англійської мови – грошова сумка. Це свого роду план сім’ї, який складається з джерел надходжень та витрат

Номер слайду 10

Сімейний бюджет Зарплата тата – 7000 грн. Зарплата мами - ?, 1/2 Стипендія старшої дитини - ?, на 2 400грн менше Пенсія бабусі - ?, на 400грн більше Пенсія дідуся – така сама, як і пенсія бабусі Додаткові надходження (гонорар, господарство) – 1000грн щомісяця Бюджет - ?

Номер слайду 11

Доходи – грошові надходження у сім’ю з різноманітних джерел. Витрати – це грошова оплата товарів та послуг. Бюджет – складається з надходжень та витрат.

Номер слайду 12

Види расходів

Номер слайду 13

Розподіліть слова на групи: надходження та витрати

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка

Номер слайду 16

Витрати на комунальні послуги – наш борг перед державою Україна Світло – 1 грн 10 к. (спочатку перевести в копійки, потім знову в гривні) - за 1 кВт - 250 кВт - ? грн Газ – 7 грн за 1 куб – 20 кубів - ? грн Опалення – 750 грн Вода – 4 грн за куб – 15 кубів - ? Грн Які загальні витрати на комунальні послуги? Скільки тепер залишиться грошей в сімейному бюджеті?

Номер слайду 17

Навчання, оплата гуртків 1. Стипендія старшої дитини повністю йде на старшу дитину - ? грн 2. Витрати на транспорт 2грн 50 к, але в обидві сторони - ? грн в день. За 25 днів - ? Грн 3. Канцтовари – 75 грн в місяць 4. Оплата гуртка молодшої дитини – 150 грн Загальні витрати - ? грн Відмінусуйте цю суму від бюджету, знайдіть залишок.

Номер слайду 18

Кошик споживача. Витрати на їжу + ліки + одяг + взуття Ліки – 500 грн Їжа – 180 грн в день – 30 днів - ?гн Одяг і взуття одному із членів родини – 1200 грн + 700 грн Всього - ? грн

Номер слайду 19

Залишок Відмінусуйте останню суму від залишків сімейного бюджету. Скільки грошей залишилось? Витрати: Послуги Розваги Незаплановані витрати Накопичення щомісяця СКАРБНИЧКА

Номер слайду 20

Чи правильне твердження? Надходження сім’ї повинні перевищувати чи бути рівні витратам. Сімейний бюджет - зарплати батьків. Гонорар - це гроші, які вдалось накопичити. У будь-якої держави є бюджет. Краще ходити до магазину за покупками зі списком. Планувати свої витрати - зайва трата часу. Богатий – не той, хто багато заробляє, а той, то мало витрачає. Я дитина і мені не треба думати про витрати своєї родини. ЯК ВИ МОЖЕТЕ ЗБЕРЕГТИ СІМЕЙНИЙ БЮДЖЕТ?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Будьмо заощадливими, вчимося економити! Молодці!!!

ppt
Додано
30 липня 2019
Переглядів
723
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку