"Інтелект-карти на уроках української літератури (теорія літератури, біографії митців, аналіз творів). Частина 1"

Про матеріал

Інтелект-карти (в оригіналі Mind maps®) - розробка Тоні Бьюзена, відомого письменника, лектора і консультанта з питань інтелекту, психології навчання і проблем мислення. Та його напрацювання стануть принагоді й учителю української літератури, адже велику частину інформації про світ учні сприймають візуально.

Тому, інтелект карта - це хороший наочний матеріал, який простіше запам'ятати і з яким простіше працювати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелект-карти на уроках української літератури (теорія літератури, біографії митців, аналіз творів). ЧАСТИНА 1 Красовська Ю. С.

Номер слайду 2

Інтелект карта, або карти мислення (mind-maps) - це відображення на папері ефективного способу думати, запам'ятовувати, згадувати, вирішувати творчі завдання, а також можливість уявити та наочно висловити свої внутрішні процеси обробки інформації, вносити до них зміни, удосконалювати. Інтелект-карти (в оригіналі Mind maps®) - розробка Тоні Бьюзена, відомого письменника, лектора і консультанта з питань інтелекту, психології навчання і проблем мислення.

Номер слайду 3

Навіщо?Інтелект-карти - це інструмент, що дозволяє:простіше працювати з інформацією: запам'ятовувати, розуміти, відновлювати логіку.зручно використовувати для презентації матеріалу і наочного пояснення своєї позиції співрозмовникамдозволяє простіше приймати рішення, створювати плани, розробляти проекти.

Номер слайду 4

Поради щодо створення Інтелект-карт. Краще, якщо на інтелект карті буде не більше 5-7 елементів. Якщо елементів більше - постарайтеся згрупувати між собою.Інтелект карта повинна бути логічна: дотримані відносини між елементами, що за чим іде, що до чого і як належить. Краще, якщо на інтелект-карти буде багато різних візуальних образів, які просто запам'ятати: використовуйте різні кольори, малюнки, символи. Завжди зручно, коли інтелект-карта симетрична: так, запам'ятавши одну її частину ви легко зможете відновити іншу. Центральне місце в карті мислення повинен займати ключовий елемент. http://psychologis.com.ua/intellekt-karta.htm

Номер слайду 5

УВАГА! БУДЬ-ЯКЕ КОПІЮВАННЯ АБО ВИКОРИСТАННЯ АВТОРСЬКОГО МАТЕРІАЛУ ІЗ САЙТУ https://coggle.it. ПОВИННО СУПРОВОДЖУВАТИСЯ ПОСИЛАННЯМ НА АВТОРА.

Номер слайду 6

Аби отримати більший розмір інтелект-карти, збережіть її на свій ПК.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДАЛІ БУДЕ…

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бокова Аліна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Матвійчук Коля
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 липня 2018
Переглядів
4000
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку