Інтелектуально-пізнавальна гра-подорож "Джунглі кличуть" (узагальнення знань з теми "Африка")

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення знань, допоможе у виконанні завдання гри, додасть емоційності і мотивації для учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Зупинка І. Тренувальний табір «Відповідайте на питання –починаємо змагання. Хто сьогодні найкмітливий? Зараз це ми перевірим!»

Номер слайду 5

1.Один з найцінніших дорогоцінних каменів, 50% світових запасів якого видобувають в Африці. 2.Народ відважних мореплавців, які в VІ ст..до н.е. тричі обігнули Африку і довели, що вона з усіх боків оточена водою. 3.Як стародавні греки іменували Африку? 4.Португальський мореплавець, який у 1488 році досягнув південних околиць материка Африка. 5.Уламком якого давнього суперматерика є Африка? 6.Мореплавець, що вперше обігнув материк з півдня та досяг берегів Індії. 7.Наш співвітчизник, що дослідив північно-східну частину Африки. 8.Давня назва Червоного моря, що в перекладі з грецької означає «червоний». 9.Африканське місто, де була зареєстрована найвища температура на земній кулі. 10.Один з вулканів Африки, розташований на Східноафриканському плоскогір’ї, має висоту 5199 м.

Номер слайду 6

Шифр : 1 – 2 літера, 2 – 4 літера, 3 – 3 літера, 4 – 2 літера, 5 – 3 літера, 6 – 1 літера, 7 – 8 літера, 8 – 4 літера, 9 – 5 літера, 10 – 3 літера.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зупинка ІІ. Природа материка «На екран ви поглядайте – природну зону відгадайте!»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Зупинка ІІІ. Гора Кіліманджаро

Номер слайду 22

Зупинка ІV. Дослідницька

Номер слайду 23

Зупинка V. Пошукова

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Зупинка VІ. Загадкова

Номер слайду 26

Це найвищі народи, які живуть у саванах північної частини материка. Їхній середній зріст 180-200 см. Вони напрочуд стрункі та граційні.

Номер слайду 27

Вони живуть в пустелях та напівпустелях Південної Африки. Для них характерні: жовто-коричневий колір шкіри, широке пласке обличчя. Вони низькорослі, але тонкої кості.

Номер слайду 28

Переважна більшість міст цієї країни, великих і малих, давніх і сучасних розташовані за течією Нілу, який є єдиним джерелом життя у пустелі. Столиця цієї країни є найбільшим містом Африки. Це найдавніший туристичний центр світу. В межах цієї країни діє Суецький канал. Що з’єднує Середземне море з Червоним.

Номер слайду 29

Це найбільш економічно розвинена країна Африки. На більшій частині узбережної території країни здіймаються гори – Капські і Драконові. Країна має величезні запаси корисних копалин: алмази, золото, мідь, залізні руди, платина. Розвивається хімічна промисловість, текстильна і машинобудування. Виноград, що вирощується на рівнинах Кару за Кейптауном, йде на експорт по всьому світу.

Номер слайду 30

Зупинка VІІ. Топонімічна «Досить вже нам розмовляти. Потрібно з картою працювати!»

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Зупинка VІІІ. Картографічна

Номер слайду 34

Зупинка ІХ. Розрахункова

Номер слайду 35

Зупинка Х. Творча майстерня «А тепер нам треба, діти, колаж-рекламу створити, щоб про те, де ви бували всі присутні також знали».

Номер слайду 36

«Підсумки підбиваємо – переможців вітаємо!» Хочеш плавати в океані, Побувати на глибині, Десь у джунглях чи в савані, Чи в космічній височині. Бути пильним слідопитом, В хащах вікових лісів – Всі шляхи тобі відкрито В географії материків!

ppt
Додано
2 березня 2021
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку