Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Інтер'єр в етнічному стилі

Про матеріал
Презентація "Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Інтер'єр в етнічному стилі" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації дано поняття етнічного стилю. Представлені різні види етнічного зображення інтерр'єру. Дано Творче завдання: «Я — дизайнер/дизайнерка інтер’єру». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Інтер'єр в етнічному стилі 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Чи бачили ви справжню українську хату — з піччю, рушниками та розписами? Чим вона відрізняється від вашої оселі? Як відрізнити оселю в українському стилі від оселі, скажімо, в африканському або німецькому стилі?

Номер слайду 3

У наш час модним є оформлення інтер’єрів власного житла або ресторанів та кав’ярень в етнічному стилі.

Номер слайду 4

• Що таке етнічний стиль? Яким він буває? Як відрізнити стиль інтер’єру одного народу від іншого?Етнічний стиль — це стиль, що притаманний певному регіону (а іноді й окремому населеному пункту) і є відтворенням національних традицій.

Номер слайду 5

Етнічний стиль, який використовують в оформленні інтер’єру, має декілька назв: етнічний стиль, фолк або просто етніка. Для того щоб надати інтер’єру яскраво вираженого національного характеру, дизайнери використовують матеріали, кольори, елементи етно-атрибутики, які відповідають традиціям певного народу або регіону.

Номер слайду 6

Інтер’єр у стилі Прованс

Номер слайду 7

Інтер’єр в японському стилі

Номер слайду 8

Інтер’єр у скандинавському стилі

Номер слайду 9

Одна з основних особливостей етнічного стилю — природність. Дизайнери, організовуючи середовище в етнічному стилі, використовують певні кольори та натуральні матеріали — джут, бавовну, льон, меблі з ротанга, вербової лози або дерева, виконані вручну малюнки, глиняні глечики, різьблені дерев’яні фігурки.

Номер слайду 10

Так, у декорі в східних стилях часто використовують бамбук, в африканському — хутро диких звірів або його імітацію, у скандинавському — просту форму меблів, переважно з натуральної деревини.• А як була організована українська оселя? Що ми знаємо про український стиль у дизайні?

Номер слайду 11

Зараз спостерігається зацікавленість та мода на все українське. Вона не тільки завойовує світові подіуми, а й проникає в інтер’єри. Український стиль в інтер’єрі чудово «вписується» практично в будь-яке приміщення.

Номер слайду 12

Хата для українця — це фантастичний всесвіт. Хата — це місце, де люди переймалися буденними клопотами, народжувалися і вмирали.

Номер слайду 13

Традиційне народне житло ґрунтується на народних звичаях. Воно вирізняється багатством оздоблення інтер’єру з мистецьким смаком. Характерними особливостями українського етнічного стилю завжди були вишивка (рушники, скатертини, серветки тощо), кераміка (посуд, декоративні елементи), ікони, дерев’яні вироби (від ложок до меблів) тощо в інтер’єрі.

Номер слайду 14

Василь Кричевський. Селянська хата на ПоділліВасиль Кричевський. Селянська хата на Полтавщині Проаналізуйте різні стилі інтер’єрів. Які емоції викликають у вас ці інтер’єри? В якому з інтер’єрів хотілося б жити? Чому?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Творче завдання«Я — дизайнер/дизайнерка інтер’єру»«Я — дизайнер/дизайнерка інтер’єру».  Намалюйте інтер’єр (оселя, кафе, шкільна їдальня, готель тощо) в етнічному стилі. (Техніка виконання за вибором.)Об’єднайтеся в групи.1. Підготуйте розповідь і презентацію про українське традиційне житло вашої місцевості.2. Зробіть доповідь за опрацьованим матеріалом.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
725
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку