Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Кутова перспектива

Про матеріал
Презентація "Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Кутова перспектива" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації дано поняття кутової перспективи. Вказано послідовність виконання побудови інтер’єру (кутова перспектива. Представлені різні види зображення інтерр'єру. Дано Творче завдання: «Мій майбутній офіс». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтер'єр в образотворчому мистецтві. Кутова перспектива 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Як і ще можна намалювати інтер’єр? Які засоби використовували художники, щоб зобразити камерність інтер’єру?

Номер слайду 3

Для зображення інтер’єрів художники використовують не тільки знання з фронтальної перспективи, про яку йшлося раніше, а й кутової.

Номер слайду 4

Вона відрізняється правилами побудови зображення. Роздивіться уважно репродукції картин художника з Данії Карла Вільгельма Холсе та українського живописця Петра Левченка. Карл Вільгельм Холсе. Інтер’єр з віолончеллю. Петро Левченко. Інтер’єр з кріслом. Чому художники так назвали свої твори? На кожній роботі визначте, як побудований інтер’єр. У якій кольоровій гамі написана кожна з цих картин?

Номер слайду 5

Кутовою називається вид лінійної перспективи з двома точками сходження, коли площина стін розміщена під довільним кутом до картинної площини.• Що таке кутова перспектива? Чим вона відрізняється від фронтальної? За якими правилами будується?Сьюзан Райдер

Номер слайду 6

Послідовність виконання побудови інтер’єру (кутова перспектива):• Визначаємо лінію горизонту — це лінія, яка в просторі розташована на рівні ваших очей (на малюнку вона може бути трохи вище середини аркуша).• Знаходимо точки сходження, які розташовуються на лінії горизонту, але за межами аркуша (у кутовій перспективі таких точок 2).• Визначаємо розміщення кута в інтер’єрі. Це вертикальна лінія, яка окреслює перетин стін.• З’єднайте точки кута з точками сходження — і ви отримаєте простір кімнати, в якій верхня площина — це стеля, нижня — підлога, а бокові — це стіни.

Номер слайду 7

Елементи інтер’єру — двері, вікна, меблі тощо — малюють на другому етапі. При цьому необхідно враховувати пропорції та перспективні зміни всіх предметів. Лінії вікон, дверей, шафи, стола, якщо їх продовжити, мають також зійтися в тій точці сходження, що й лінії підлоги, стелі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Творче завдання«Мій майбутній офіс»«Мій майбутній офіс». Намалюйте інтер’єр у кутовій перспективі. Пофантазуйте, створіть власний майбутній офіс або сучасну класну кімнату, кімнату з музичним інструментом тощо. (Техніка виконання за вибором.)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку