Інтерактивна гра "Чарівна скринька" на педагогічних читаннях до дня народження .М.І.Пирогова

Про матеріал

В рамках відзначення 210 річниці з дня народження видатного хірурга, громадського діяча, мислителя, педагога М.І Пирогова, пропоную провести інтерактивну гру «Чарівна скринька».

Учасникам гри пропонується відгадати предмет, що знаходиться в скриньці , пов'язаний з життям М.І.Пирогова.

Перегляд файлу

В рамках відзначення 210 річниці з дня народження видатного хірурга, громадського діяча, мислителя, педагога М.І Пирогова, було проведено інтерактивну гру «Чарівна скринька».

Учасникам гри пропонується відгадати предмет, що знаходиться в скриньці і пов'язаний з життям М.І.Пирогова.

 

ЛОТ1 Скальпель

Увесь світ знає М.Пирогова як  визначного хірурга. В скриньці знаходиться предмет, який М.Пирогов часто тримав у руці під час виконання різноманітних операцій.

 

 

ЛОТ2 Гіпс

Ідея використання цього предмета прийшла М.Пирогову під час візиту до майстерні Миколи Степанова - знайомого скульптора. Використання цього винаходу врятувало багатьох від каліцтва і втрати кінцівок.

 

 

ЛОТ3 Різки.

Подія, пов’язана з цим предметом відбулася в 1864 році.  Ним у школах карали учнів. Микола Іванович добився заборони тілесних покарань в школах.

 

ЛОТ4 Ефірний наркоз

У скриньці знаходиться предмет, без якого сьогодні не відбувається жодне хірургічне втручання. Воно відбувається для пацієнтів без страху і болю.

 

 

 

 

ЛОТ5  Вишня

У скриньці знаходиться предмет, пов'язаний з  назвою останнього місця проживання М.І. Пирогова. На честь цієї місцини названий один з мікрорайонів Вінниці.

 

ЛОТ6  Портрет Д.І. Менделєєва

У скриньці знаходиться світлина видатного науковця, чия таблиця відома на весь світ. Особа, яку зображено на портреті, завдячувала Миколі Івановичу життям, так як той у свій час поставив правильний діагноз і вилікував від тяжкої хвороби.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
13 березня 2020
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку