Інтерактивна гра з розвитку мовлення та ознайомлення з довкіллям "Розстав посуд на полиці"

Про матеріал
У цікавій ігровій формі діти закріплять свої знання з теми посуд (його види, матеріал, з якого зроблено, закріплять звук [ч]. Якщо відповідь є невірною, то в куточку слайда з’являється задумливий смайлик, що спонукає дитину подумати краще. В разі правильної відповіді, необхідний предмет стає на своє місце. До кожного слайда розроблено свої мовленнєві завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ КРАМАТОРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД САДОК -­­ ЯСЛА КОМБІНОВАНОГО ТИПУ № 91 «ЛІСОВА КАЗКА»Інтерактивна гра з розвитку мовлення та ознайомлення з довкіллям «Розстав посуд на полиці»(середній дошкільний вік)Підготувала: вихователь ДНЗ № 91 Мартинюк І. О. Краматорськ 2020

Номер слайду 2

Мета: закріпити отримані знання про назви і види посуду, його призначення; закріпити знання про звук [ч]; розвивати пізнавальну активність, зв’язне мовлення, пам’ять, увагу; виховувти бережливе ставлення до посуду, естетичний смак, бажання допомагати дорослим. Хід гри Вихователь пропонує дітям допомогти бабусі Федорі впоратись із безладом на кухні. Діти розставляють посуд відповідно до поставленої задачі. Якщо відповідь є невірною, то в куточку слайда з’являється задумливий смайлик, що спонукає дитину подумати краще. В разі правильної відповіді, необхідний предмет стає на своє місце. До кожного слайда розроблено свої мовленнєві завдання.

Номер слайду 3

Допоможи Федорі поставити кухонний посуд на верхню поличку. Розкажи, що ти поставив. Для чого потрібен дуршлаг?

Номер слайду 4

На нижню поличку постав посуд, який починається на букву ч. Який це посуд. Як ти гадаєш, з чого він зроблений? Що залишилося на столі з чайного посуду?

Номер слайду 5

Столовий посуд розташуй на середній поличці. Розкажи, з яких матеріалів він зроблений. Розкажи, що треба робити, щоб посуд довше нам слугував.

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку