Інтерактивна карта 11 клас "ГЕНОЦИД ТА ГОЛОКОСТ НА КАРТІ ЄВРОПИ"

Про матеріал

Інтерактивна карта "ГЕНОЦИД ТА ГОЛОКОСТ НА КАРТІ ЄВРОПИ" створена як матеріал до уроків курсу "Людина і світ" у 11 класі. Ця розробка ілюструє матеріал по темі " Нація і націоналізм", але може бути застосована і при вивченні інших тем вказаного курсу та на уроках історії, зарубіжної літератури.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німецький фашизм – яскравий прояв націоналізму у сучасному світіУрок №14 курс «Людина і світ» 11 клас. Тема уроку: «Поняття нації. Нація і націоналізм. Нація етнічна і політична»Вчитель: Складенко Тетяна Володимирівна. Мар’янська ЗШ №2 Зеленодольська ОТГДніпропетровська обл.

Номер слайду 2

ФАШИСТСЬКІ КОНЦТАБОРИНА КАРТІ ЄВРОПИГеноцид та Голокост під час Другої світової війни

Номер слайду 3

Західна Європа. Латвія. Білорусія. Польща. У к р а ї н а. Австрія. Німеччина

Номер слайду 4

Синонімами ФАШИЗМУ стали терміни «расизм», «нацизм», «шовінізм», «геноцид», «голокост»Яскравий прояв націоналізму в сучасному світі продемонстрував німецький фашизм, що призвів світ до Другої світової війни 1939-1945рр. Табори смертіКонцентраційні таборио

Номер слайду 5

Винищення окремих груп населення за расовими, національними, етнічними або релігійними ознаками;Навмисне створення умов існування, розрахованих на повне або часткове фізичне знищення цих груп;Заходи, щодо запобігання дітонародженню в їх середовищі (біологічний геноцид)Геноцид

Номер слайду 6

Білорусь(1941-1945)МАСОВЕ ЗНИЩЕННЯ НАСЕЛЕННЯ

Номер слайду 7

Голокост— переслідування і масове знищення євреїв і циган у Німеччині під час Другої світової війни. Як жертв Голокосту зазвичай сприймають також інші етнічні та соціальні спільноти, яких нацисти переслідували і знищували за приналежність до цих спільнот . Тобто, у ширшому розумінні, голокост — систематичне переслідування і знищення людей за ознакою їх расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих. Заручники концентраційного табору «Бухенвальд». Ваймар, Тюрингія, Німеччина.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Гетто. Заручники Варшавського гетто

Номер слайду 10

Бабин Яр – урочище на Північно-Західній околиці Києва. Тут було знищено близько 100 тис. осібЄвреї центральної та східної України, яким не вдалося евакуюватися до приходу німців, потрапили в руки нацистів і розділили долю єврейського населення східноєвропейських областей – піддалися знищенню через масові розстріли.

Номер слайду 11

ФАШИСТСЬКІ КОНЦЕНРАЦІЙНІ ТАБОРИ

Номер слайду 12

ФАШИСТСЬКІ КОНЦЕНРАЦІЙНІ ТАБОРИ

Номер слайду 13

ФАШИСТСЬКІ КОНЦЕНРАЦІЙНІ ТАБОРИ

Номер слайду 14

ФАШИСТСЬКІ КОНЦЕНРАЦІЙНІ ТАБОРИ

Номер слайду 15

Бабин Яр6 000 євреїв. Луцьк 2 000євреїв. Рівне21 000 євреїв100 000 євреїв. Знищення євреїв на українських землях

Номер слайду 16

ФАШИСТСЬКІ КОНЦЕНРАЦІЙНІ ТАБОРИ

Номер слайду 17

Діти із Саласпілса

Номер слайду 18

Пам'ятник замученим дітям. В таборі смерті Селаспілс фашисти замучили до смерті близько 3 тисяч дітей до 5 років в період з 18 травня 1942 року по 19 травня 1943 року. Переважній більшості з них викачували кров. Тіла багатьох дітей були спалені, а багато тіл захоронено на старому гарнізонному кладовищі.

Номер слайду 19

Табір смерті Саласпіс знаходився за 18 кілометрів від Риги з жовтня 1941 року до кінця літа 1944 року. Там знищено більше 100.000 людей

Номер слайду 20

Піч крематорію Так спалювали в'язнів Освенціма

Номер слайду 21

В'язні табору Равенсбрюк в бараці

Номер слайду 22

В'язні табору смерті

Номер слайду 23

Маутхаузен. За неповні сім років існування табору Маутхаузен – з 8 серпня 1938 року по 5 травня 1945 року – там було інтерновано приблизно 200.000 людей, більше 105.000 із них загинули під час перебування в головному таборі або в одному з його 49 відділень.

Номер слайду 24

Ворота концтабору Гросс-Розен з написом «Робота робить вільним»

Номер слайду 25

11 квітня – Міжнародний день звільнених в'язнів фашистських концтаборів

pptx
Додано
3 вересня 2018
Переглядів
2204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку