Історична довідка про вироби – аналоги

Про матеріал
Вишивка – один із видів декоративно – прикладного мистецтва, в якому орнаменти або сюжетні зображення виконують на тканині різними швами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історична довідка про вироби – аналоги

Номер слайду 2

Вишивка – один із видів декоративно – прикладного мистецтва, в якому орнаменти або сюжетні зображення виконують на тканині різними швами. Вишивка була складовою частиною художньої культури Київської Русі. Упродовж віків у кожному регіоні України вироблялись свої прийоми та техніки вишивання. Тому за кольором, орнаментом, специфікою техніки виконання можна визначити місцевість виготовлення вишивки. Особливо популярна вишивка в наш час. До традицій народного вбрання постійно звертаються модельєри, конструктори, художники. Вони створюють сучасні моделі одягу. Вишивка прикрашає сучасний інтер’єр.

Номер слайду 3

Вимоги до виробів даного призначення. Вишивка – мініатюра повинна мати естетичний вигляд, нести в собі позитивну енергію від споглядання, бути прикрасою інтер’єру, відповідати санітарно – гігієнічним вимогам.       Вимоги до матеріалів. Враховуючи призначення виробу, для роботи необхідно використати тканину  канву, нитки  муліне. Виріб повинен гармонійно поєднуватись з інтер’єром, не повинен мати матеріалів з шкідливим випромінюванням.

Номер слайду 4

Вироби, які взято за основу під час розробки конструкції нового виробу, називають виробами-аналогами, або моделями-аналогами.

Номер слайду 5

Вимоги до конструкціїХарактеристика ступеня втілення вимог в зразках. Зразок № 1 Зразок№ 2 Зразок№ 3 Зразок№ 41. Кількість деталей у виробі 11112. Призначення деталей оздоблення інтер’єруоздоблення інтер’єруоздоблення інтер’єруоздоблення інтер’єру3. Матеріал деталейканваканваканваканва4. Габаритні розміри виробу10х10 см10х10 см10х10 см10х10 см5. Складність конструкції деталейсередньої складностісередньої складностісередньої складностісередньої складності6. Надійність роботи у виробівисокависокависокависока7. Відповідати вимогам пропорційності форми і ліній (вимогам дизайну)відповідаєвідповідаєвідповідаєвідповідає8. Естетичний і оригінальний вигляддостатнійдостатнійдостатнійдостатній9. Технологічність виготовлення деталейсередньої складностісередньої складностісередньої складностісередньої складності10. Простота і надійність з’єднань деталейз’єднання відсутніз’єднання відсутніз’єднання відсутніз’єднання відсутніАналіз конструкції  зразків-аналогів

Номер слайду 6

Висновок за технічною пропозицією. У результаті проведеного аналізу моделей-аналогів можна зробити такий висновок, що всі вони відповідають вимогам щодо вишитих міні – картин. Для подальшого проектування вибираємо модель №___, що цілком відповідає вимогам та своєму призначенню.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку