Історична година «Мужність і відвага крізь віки»

Про матеріал
виховувати глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, повагу, толерантність до інших народів, віру в краще майбутнє України.
Перегляд файлу

Історична година «Мужність і відвага крізь віки»

                                                          Підготовили : зав. бібліотекою Бамбуза І.М.,

                                                         

 

Мета: виховувати глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що  відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, повагу, толерантність до інших   народів, віру в краще майбутнє України.

(Звучить пісня Єкатерини Бужинської "Солдат Украины", на фоні пісні йдуть слова бібліотекаря.)

Бібліотекар: Сьогодні ми зібралися на історичну подорож  у часі «Мужності геройства свята».  Це свято ми проводимо в переддень 14 жовтня. У цей день по всій Україні всі жінки, дівчата вітають чоловіків та хлопців із Днем захисника України. Напевно, цим жінки хочуть зайвий раз підкреслити у чоловіках такі якості, як мужність, надійність, сміливість, щиросердя, шляхетність.

Наші гості на святі:

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Ведуча 1.Шановні чоловіки, хлопчики! Дозвольте мені від імені всіх жінок та дівчат привітати вас зі святом справжніх чоловіків - Днем захисника України.

Звання високе Чоловік

І захисник людського роду

Несіть ви гордо з віку в вік,

Славні мужі мого народу!

Захисник - наша слава,

Захисник - наша гордість,

Ти надія держави

Й легендарна хоробрість.

 

 Ведуча 2.

 Благословенна і радісна година

 Безсмертна буде в пам'яті віків,

 Адже сьогодні славить вся країна

 Своїх синів, батьків, чоловіків.

 

 Ведуча 1. У цей урочистий день ми вшановуємо тих, хто причетний до високого звання захисника Вітчизни: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, нашого сьогодення. Сьогодні свято, яке увібрало в себе багаті та славні ратні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

 Ведуча 2. Цього дня ми знову повертаємося пам'яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. В історії українського народу було неповторне і легендарне явище - Запорозька Січ. Усе своє життя запорозькі козаки поклали на те, щоб боронити люд український від сваволі іноземних загарбників, дбали про те, щоб у цій боротьбі зажити лицарської слави. Героїчні козацькі подвиги, їхня самовідданість, самопожертва, високий патріотизм і національна самосвідомість засвідчили віковічне прагнення українського народу до свободи та незалежності. Отож на довгі часи був і залишається запорозький козак ідеалом українського воїна - лицарем честі і мужнім захисником вільної держави.

 

Ведуча 1.

 А скільки мужності й відваги!

 Згадай, як бились козаки.

 Татари, турки-яничари

 Боялись мужньої руки.

 І Січові Стрільці завзяті,

 Й бійці під Крутами - вони

 Чиїсь сини, батьки - солдати

 За Україну в бій ішли.

 За рідну землю, за дітей,

 Щоб ми тепер спокійно слали,

 І в світову війну вмирала,

 Щоб ясним був прийдешній день.

Тому в очах батьків - скорбота

 За втрачених батьків,. дідів,

 У них - історій епізоди,

 Писаних кров'ю по житті.

(відео Козацький Запорізький марш), надається слово гостям.

Ведуча 2. Літа біжать, як швидкокрилі ріки, як незагнуздані коні, летять і мчать у вічність. І не зупинити, не повернути, не догнати їх. Але в пам'яті народній ніколи не згасне подвиг українського солдата, який ціною свого життя захистив рідну землю від страшної чуми двадцятого століття - фашизму, який виконав свій священний обов'язок перед Батьківщиною, який назавжди залишився в нашій пам'яті, в наших серцях як воїн-герой, воїн-захисник, воїн-переможець.

Дивлюсь на фотографи старенькі

З Великої народної війни.

Там прадід й прабабуся молоденькі,

Такі красиві і дорогі мені.

 

Він був відважним льотчиком-героєм,

Немало збив фашистських літаків.

Відстоював свою країну з боєм,

За що одержав кілька орденів.

(відео «И все о той весне увидел я во сне ...»),

Ведуча1.  Вічний вогонь повернув нас до сучасності... Часи змінилися, але чоловіки продовжують захищай простори своєї землі, берегти свободу України.  Війна ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас — загиблих не повернути.

Ведуча 2. З березня 2014 року наша країна  знаходиться в стані неоголошеної війни. Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух.  Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої.  Там вирішується доля і майбутнє України. Сили АТО намагаються протистояти терористам. На полі битви – захисники, воїни.

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно,
Моя Батьківщино!

(відео «Он выходил с под Иловайска»),

надається слово гостям.

Бібліотекар: Минали часи, роки… Багато дідусів, братів, синів,  наших земляків, пішли виконувати свій обов’язок  перед  Батьківщиною.  Вони з гідністю несли бойову службу , але вже ніколи не повернуться додому, пропоную усім присутнім у злі  вшанувати пам’ять  хвилиною мовчання.

 (хвилина мочання).

(Відео Україна -  моя земля!)

Спасибі Вам усім  за все те, що ви віддаєте для мирного неба, благополуччя й гідності нашої України.

(Вручення подяк гостям)

 

 

 

 

docx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку