Історія Олімпійських ігор

Про матеріал
Презентація з історії олімпійських ігор з посиланням на тестові завдання. Результати надходять на мою пошту, тому при використанні посилання прошу видалити
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія Олімпійских ігор. Толстік К. О.учитель фізичного вихованняспеціалізована школа №173 м. Києва

Номер слайду 2

Олімпійські ігри зародилися у Стародавній Греції ще у VIII ст. до н. е. і регулярно проводилися понад тисячу років. Олімпійські ігри не мали точної календарної дати проведення. Вони відбувалися кожні 4 роки на честь найвеличнішого з богів Олімпу, володаря усіх богів і людей — Зевса Олімпійського. Стародавні Олімпійські ігри відбувалися у селищі Олімпія, яке для греків було священним місцем.

Номер слайду 3

Учасниками Ігор могли бути вільні греки — чоловіки та юнаки, які не порушували закон. До Ігор не допускали варварів (чужоземців), рабів та жінок. Той, хто бажав змагатися, був зобов'язаний прибути до Еліди за місяць до Ігор. Перш ніж отримати дозвіл на виступ в Олімпії, атлет повинен був провести тридцятиденне тренування.

Номер слайду 4

Олімпійські ігри Стародавньої Греції лишили яскравий слід у світовій культурі. Тому цілком природно, що у різні часи робилися спроби їхнього відродження. Та реалізувати ідею відродження вдалося видатному французькому просвітителю та гуманісту ХІХ ст. баронові П'єру де Кубертену.

Номер слайду 5

За ініціативи П'єра де Кубертена у червні 1894 р. в Парижі відбувся Міжнародний атлетичний конгрес, кульмінацією якого стало прийняття рішення про відродження Олімпійських ігор.6 квітня 1896 р. король Греції утприсутності 70 тис. глядачів проголосив Ігри І Олімпіади відкритими. 245 атлетів із 14 країн світу змагалися з 9 видів спорту.

Номер слайду 6

Зимові Олімпійські ігри вперше офіційно були проведені 1924 р. в Шамоні (Франція). У них взяли участь 258 спортсменів з 16 країн світу. Зимові олімпійські ігри регулярно проводять один раз на чотири роки. З 1994 р. зимові та літні ігри проводять з інтервалом у два роки.

Номер слайду 7

Сукупність ідеалів і цінностей,які є основою Ігор, відомі як олімпізм. П’єр де Кубертен та його соратники сформулювали основні завдання олімпійського руху:• сприяти розвитку фізичних і моральних якостей, які є основою спорту;• виховувати молодь засобами спорту в дусі кращого взаєморозуміння та дружби, допомагаючи таким чином розбудовувати новий, більш справедливий світ;• поширювати олімпійські принципи в усьому світі для створення міжнародної доброї волі;• збирати раз на чотири роки атлетів усього світу на великі спортивні фестивалі — Олімпійські ігри.

Номер слайду 8

Символіка. До олімпійської символіки належать олімпійські кільця, олімпійський прапор, олімпійське гасло, олімпійська емблема, олімпійський гімн, олімпійський вогонь та олімпійський смолоскип. Олімпійські кільця. Символом Олімпійських ігор є п’ять переплетених олімпійських кілець. Олімпійські кільця символізують ідеали й мету олімпійського руху, який більше ста років надихає людей. Олімпійські кільця символізують толерантність і дружбу між усіма, хто бере участь в Олімпійських іграх із п’яти континентів нашої планети.

Номер слайду 9

Символіка. Олімпійським гаслом є три слова: Citius • Altius • Fortius. Ці слова, у перекладі з латині, означають — швидше, вище, сильніше. Олімпійське гасло закликає всіх учасників олімпійського руху до вдосконалення та гармонії відповідно до духу олімпізму. Олімпійська емблема чітко визначена в Олімпійській хартії — правовому документі олімпійського руху. Основний її елемент — п’ять кілець, поєднаних з іншими елементами. П’ять кольорових кілець — синє, чорне, червоне,жовте, зелене — на чисто-білому полотнищі — цеолімпійський прапор.

Номер слайду 10

Види спорту в програмах Ігор Олімпіад Бадмінтон. Баскетбол. Бокс. Боротьба. Важка атлетика. Велосипедний спорт. Веслування. Вітрильний спорт. Водні види спорту

Номер слайду 11

Види спорту в програмах Ігор Олімпіад (продовження)Волейбол. Гандбол. Гімнастика)Гольф. Дзюдо. Кінний спорт. Легка атлетика. РегбіСтрільба. Стрільба з лука

Номер слайду 12

Види спорту в програмах Ігор Олімпіад (продовження)Сучасне п’ятиборство. Теніс. Теніс настільний. Тріатлон. Тхеквондо. Фехтування. Футбол. Хокей

Номер слайду 13

1994 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх окремою командою. Відтоді її спортсмени змагаються у всіх Літніх Олімпійських іграх і Зимових олімпійських іграх. Спортсмени українського походження брали участь в іграх починаючи з І Олімпійських ігор 1896 року. Проте левова частина українських спортсменів виступали під прапором Радянського Союзу на Олімпійських іграх з 1952 року до 1988 року, а після розпаду Радянського Союзу Україна була частиною Об'єднаної команди в 1992 році. Загалом, Українська національна олімпійська команда виборола 115 медалей на літніх Олімпіадах і 7 медалей на зимових Олімпіадах. Найуспішніші види— гімнастика, легка атлетика та боротьба.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Шановні учні, для отримання оцінки, будь ласка, пройдіть тестування за посиланням: тестування з фізичної культури

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Солом'яна Альона
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
1685
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку