Історія розвитку Настільного тенісу в Україні

Про матеріал
Слайд 1 Історія розвитку Настільного тенісу в Україні Слайд 2 Піонерами розвитку настільного тенісу в Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ століть були ентузіасти з Галичини, Буковини та Закарпаття, чиї території до 1918 року були складовими Австро-Угорської імперії, куди ця гра потрапила з Англії. У 1960-х роках настільний теніс став одним із наймасовіших видів спорту. Перший усесоюзний турнір із цієї гри відбувся у Москві 1950 року, 1951 року проведено перші чемпіонати СРСР та України. Радянські тенісисти вперше з’явилися на європейських чемпіонатах 1958 року, – на світових 1961року. Слайд 3 Найтитулованішим представником України є киянка Світлана Федорова-Дринберг 2-разова чемпіонка світу 3-разова – Європи 8-разова – СРСР Слайд 4 Також успішно виступав львів’янин Анатолій Строкатов – сібний та бронзовий призер чемпіонату світу2-разовий чемпіон Європи Слайд 5 Харків’янка Олена Ковтун – 2-разова чемпіонка Європи (у парі та команді). Слайд 6 Їх підготували відомі тренери Ф. Савранський, Б. Шафір, В. Тульчинський та ін. Слайд 7 2008 року чоловіча збірна України на командному чемпіонаті світу, посівши друге місце в першому дивізіоні, здобула путівку до вищого. А донецька чоловіча команда «Норд» стала бронзовим призером Кубка європейської федерації. Слайд 8 Настільний теніс розвивають в усіх областях. У 270 відділень ДЮСШ і СДЮСШОР, трьох училищах фізичної культури, двох школах вищої спортивної майстерності регулярно тренуються згідно зі статистичними даними 18 731 тенісист. З ними займаються 589 тренерів. Слайд 9 Щороку в Україні проводять особистий і клубний чемпіонати та розіграш Кубка України. У клубному чемпіонаті України беруть участь 173 команди, що поділені на суперлігу, вищу, чотири регіональні та дитячу ліги. Також проводять ТОП-12 поміж найсильніших тенісистів України, міжнародний турнір «Ukraine Nord Open», що дають можливість не лише визначати найкращих, але й відібрати кандидатів до збірних команд країни. Регулярно проводять першості країни поміж юнаків та дівчат віком до 15 та 18 років, всеукраїнські турніри «Прудкий м’яч» (до 12 та 14 років). Слайд 10 В Україні існує шість центрів, де створено належні умови для підготовки спортсменів високого ґатунку. Це спортклуби «Ракетка» (Київ), «Донбас-ШВСМ» (Алчевськ), «Норд» (Донецьк), «Причорномор’я» (Дніпропетровськ), «Львівська політехніка» (Львів) та «Універсал» (Харків). Слайд 11 Федерація настільного тенісу України спільно з Міністерством освіти і науки створила дитячу лігу, де щороку проводять змагання поміж команд спортивних шкіл у двох вікових категоріях. Слайд 12 ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія розвитку Настільного тенісу в Україні

Номер слайду 2

Піонерами розвитку настільного тенісу в Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ століть були ентузіасти з Галичини, Буковини та Закарпаття, чиї території до 1918 року були складовими Австро-Угорської імперії, куди ця гра потрапила з Англії. У 1960-х роках настільний теніс став одним із наймасовіших видів спорту. Перший усесоюзний турнір із цієї гри відбувся у Москві 1950 року, 1951 року проведено перші чемпіонати СРСР та України. Радянські тенісисти вперше з’явилися на європейських чемпіонатах 1958 року, – на світових 1961року.

Номер слайду 3

Найтитулованішим представником України є киянка Світлана Федорова-Дринберг 2-разова чемпіонка світу 3-разова – Європи8-разова – СРСР

Номер слайду 4

Також успішно виступав львів’янин Анатолій Строкатов – сібний та бронзовий призер чемпіонату світу2-разовий чемпіон Європи

Номер слайду 5

Харків’янка Олена Ковтун – 2-разова чемпіонка Європи (у парі та команді).

Номер слайду 6

Їх підготували відомі тренери Ф. Савранський, Б. Шафір, В. Тульчинський та ін.

Номер слайду 7

2008 року чоловіча збірна України на командному чемпіонаті світу, посівши друге місце в першому дивізіоні, здобула путівку до вищого. А донецька чоловіча команда «Норд» стала бронзовим призером Кубка європейської федерації.

Номер слайду 8

Настільний теніс розвивають в усіх областях. У 270 відділень ДЮСШ і СДЮСШОР, трьох училищах фізичної культури, двох школах вищої спортивної майстерності регулярно тренуються згідно зі статистичними даними 18 731 тенісист. З ними займаються 589 тренерів.

Номер слайду 9

Щороку в Україні проводять особистий і клубний чемпіонати та розіграш Кубка України. У клубному чемпіонаті України беруть участь 173 команди, що поділені на суперлігу, вищу, чотири регіональні та дитячу ліги. Також проводять ТОП-12 поміж найсильніших тенісистів України, міжнародний турнір «Ukraine Nord Open», що дають можливість не лише визначати найкращих, але й відібрати кандидатів до збірних команд країни. Регулярно проводять першості країни поміж юнаків та дівчат віком до 15 та 18 років, всеукраїнські турніри «Прудкий м’яч» (до 12 та 14 років).

Номер слайду 10

В Україні існує шість центрів, де створено належні умови для підготовки спортсменів високого ґатунку. Це спортклуби «Ракетка» (Київ), «Донбас-ШВСМ» (Алчевськ), «Норд» (Донецьк), «Причорномор’я» (Дніпропетровськ), «Львівська політехніка» (Львів) та «Універсал» (Харків).

Номер слайду 11

Федерація настільного тенісу України спільно з Міністерством освіти і науки створила дитячу лігу, де щороку проводять змагання поміж команд спортивних шкіл у двох вікових категоріях.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
16 січня
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку