Історія виникнення футболу

Про матеріал
Футбол — одна з найдавших ігор людства. Архівні джерела, знайдені в Китаї та Єгипті, зокрема зображення гравців з м'ячем, окремо м'ячі, дають вченим підстави стверджувати, що футбол був відомий людству задовго до нашої ери. Англійський професор Барканс переконаний, що навіть первісні люди грали в футбол.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І с т о р і я виникнення футболуучитель фізичної культури Ляшик Тетяна Михайлівна

Номер слайду 2

Футбол в стародавні часи. Футбол — одна з найдавших ігор людства. Архівні джерела, знайдені в Китаї та Єгипті, зокрема зображення гравців з м'ячем, окремо м'ячі, дають вченим підстави стверджувати, що футбол був відомий людству задовго до нашої ери. Англійський професор Барканс переконаний, що навіть первісні люди грали в футбол. Китайцям гра з м'ячем була відома ще понад 5000 років тому. Імператори вважали, що така гра є важливим засобом військової підготовки.

Номер слайду 3

М'яч та правила гри. М'яч був набитим кінським волосом і обшитий шкурою. Надувними м'ячами почали грати вже у XVIII столітті. Архівні дані свідчать, що змагалися між собою дві команди, завданням яких було потрапити м'ячем у отвір в сітці, натягнутій між двома бамбуковими жердинами. Переможців нагороджували щедрими подарунками. 

Номер слайду 4

У Франції ця гра називалася "Soule" або "Choule". Завдання гравців тут зводилося до того, щоб переміщувати м'яч від однієї лінії до другої. Боротьба за м'яч була безкомпромісною і навіть небезпечною. Тож і з'явилися королівські та парламентські укази про заборону гри, що призвело до тимчасового занепаду футболу.

Номер слайду 5

Усе це викликало невдоволення королів, і в 1314 р. Едуард ІІ видав указ, де зазначалося: "У зв'язку з тим, що гра у м'яч призводить до великого безладдя, а це само собою є велике зло, ми іменем короля під страхом ув'язнення забороняємо грати в футбол у великих містах". В Англії найпопулярнішим видом розваги був "футбол натовпу". Ігри неорганізованих гуртів проводилися на майданах і вулицях міст, що паралізувало життя населення, завдавало великих збитків ремісникам, торговцям.

Номер слайду 6

В Італії в часи Середньовіччя у "саlcio" грали переважно у містах Флоренції та Падуї, але там уже існували деякі правила гри. Так, визначалася кількість учасників в команді, ставилися певні вимоги до розташування гравців, що вважається витоками тактичних систем гри. першій половині XIX ст. "футбол натовпу" вже мав два різновиди:з м'ячем тільки ногами (футбол);гра з м'ячем руками та ногами (регбі).

Номер слайду 7

Виникнення сучасного футболу в 1863 роціНа другому засіданні Футбольної асоціації, 6 грудня 1863 р., було вирішено вважати футбол і регбі різними видами спорту. Це і є дата народження сучасного футболу.Ігри на Кубок Англії проводяться з 1871 р. У 1888 р. було створено Англійську, а у 1890 р. Шотландську футбольні ліги. Футбольні клуби було утворено також i в інших країнах Європи, зокрема в Данії, Голландії, Бельгії, Німеччині, Aвстрiї та Угорщині.у 1904 р. у Парижі відбулася конференція за участю Бельгії, Данії, Франції, Голландії, Іспанії, Швейцарії та Швеції, де i було засновано Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА) — (Federation Intemacional Football Association).

Номер слайду 8

Першим головою ФІФА було обрано француза Р. Гірена. Країни Латинської Америки ввійшли в ФІФА починаючи з 1912 року (Аргентина)В наш час ФІФА об’єднує футболістів близько 170 країн і являється найбільшою міжнародною спортивною організацією, масштаби діяльності якої відповідають величезній популярності футболу в світі. З 1908 року футбол включений в програму Олімпійських ігор. В першому олімпійському турнірі приймало участь 7 країн.

Номер слайду 9

Список використаних джерел1. https://studfile.net/preview/7398924/2. https://megatyumen.ru/posts/istoriya-vozniknoveniya-i-razvitiya-futbola-v-mire3. https://football-match24.com/istoriya-futbola-kratko-kak-i-gde-poyavilas-igra.html 4.https://ukrbukva.net/87194-Istoriya-vozniknoveniya-i-razvitiya-futbola.html5. http://www.yuliya-rudenko.kh.sch.in.ua/distancijne_navchannya/futbol/?pvi=pvi&prnt=prnt&prnt=prnt&pvi=pvi&prnt=prnt&prnt=prnt

pptx
Додано
19 березня 2023
Переглядів
6961
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку