К алендарне планування уроків для 5-их класів з трудового навчання /за новою програмою/

Про матеріал

Зміст навчальної програми орієнтовано на формування в учнів ключових і предметних компетентностей, які покликані наблизити процес трудового навчання до життєвих потреб учня, його інтересів та природних здібностей.

Ключова компетентність – це знання, уміння і навички у комплексі зі сформованою життєвою позицією учня.

У формуванні ключових компетентностей беруть участь усі навчальні предмети, інтегруючи процес навчання навколо них. Кожен предмет, маючи власний компетентнісний потенціал, вносить свій внесок у формування ключових компетентностей, тобто у творення навчального середовища української школи.

Перегляд файлу

№ з/п

 

Дата

 

Клас

 

Зміст навчального матеріалу

 

 

 

Розділ І. Основи матеріалознавства та технології обробки.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 1  Гольниця

1.

 

 

Вступ. Правила безпеки та поведінки  на уроці трудового навчання.

2.

 

 

Поняття про проектування. Етапи проектування.

3.

 

 

Конструкційні матеріали необхідні для виготовлення запланованого виробу.

4.

 

 

Виготовлення виробу.

5.

 

 

Оздобити виготовлений власний виріб.

6.

 

 

Презентація власної діяльності та оцінювання проектної роботи.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 2 Об’ємна іграшка

7.

 

 

Види конструкційних матеріалів та їх підбір для виготовлення гольниці. Тканина,як конструкційний матеріал.

8.

 

 

Інструменти та матеріали для виготовлення виробу.

9.

 

 

Складання ескізу виробу. Розробка шаблонів.

10.

 

 

Технологія розкрою тканини. Технологія розмічання тканини.

11.

 

 

Правила безпеки праці. Виготовлення виробу.

12.

 

 

Виготовлення виробу.

13.

 

 

Виготовлення виробу.

14.

 

 

Виготовлення виробу.

15.

 

 

Оздоблення виробу. Матеріали для оздоблення виробу.

16.

 

 

Презентація та оцінка проектної діяльності.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 3 Ялинкова прикраса

17.

 

 

Вишивка як вид декоративно-ужиткового мистецтва.

18.

 

 

Правила безпечної роботи ти санітарно-гігієнічні вимоги при роботі з тканиною.

19.

 

 

Пошук моделей-аналогів. Виготовлення ескізу виробу.

20.

 

 

Виготовлення виробу за планом.

21.

 

 

Виготовлення виробу.

22.

 

 

Оздоблення виробу. Презентація результатів технологічної діяльності.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 4 Пласка іграшка

23.

 

 

Загальні відомості про проектування. Етапи проектування

Визначення завдань з виконання проекту.

24.

 

 

Види текстильних волокон. Будова тканини. Поняття про ткацьке переплетіння.

25.

 

 

Методи проектування: метод фантазування, створення ескізу. Шаблони та їх призначення.

26.

 

 

Інструменти і матеріали для виготовлення іграшки. Призначення і будова розмічальних та вимірювальних інструментів.

27.

 

 

Технологія виконання  швів «уперед голку», «назад голку».

28.

 

 

Складання плану послідовності виготовлення виробу.

29.

 

 

Виготовлення виробу.

30.

 

 

Виготовлення виробу.

31.

 

 

Виготовлення виробу.

32.

 

 

Виготовлення виробу

Остаточна обробка виробу.

33.

 

 

Контроль якості виробу.

34.

 

 

Презентація виробів. Оцінювання робіт.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 5  Рамка для фото

35.

 

 

Метод фантазування, як один із методів проектування. Пошук виробів аналогів для виготовлення рамки. Створення банку ідей.

36.

 

 

Конструкційні матеріали для виготовлення виробу. Виготовлення шаблонів.

37.

 

 

Виготовлення та оздоблення  виробу.

38.

 

 

Контроль якості виробу. Самооцінка, оцінювання виробів. Виставка робіт.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 6  Бутерброди

39.

 

 

Продукти харчування, їх склад. Раціональне харчування.

40.

 

 

Вплив вмісту харчових продуктів на стан здоров’я  людини та її зовнішній вигляд.

41.

 

 

Технологія приготування бутербродів. Правила безпечної праці та санітарно – гігієнічних вимог.

42.

 

 

Місце хліба в повсякденному харчуванні. Приготування бутербродів.

43.

 

 

Види бутербродів. Прості бутерброди.

44.

 

 

Режим харчування підлітка. Визначення загальної харчової цінності страв до сніданку.

45.

 

 

Оформлення  та  споживання бутербродів. Вимоги до якості приготування  бутербродів.

46.

 

 

Оцінювання результатів проектної діяльності.

 

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 7  Лялька - мотанка

47.

 

 

Лялька з тканини  як самобутнє явище у побуті та мистецтві українців.

48.

 

 

Традиційні типи хатніх вузлових  ляльок. Матеріали,  які  використовуються  для  виготовлення  ляльок. 

49.

 

 

Технологія виготовлення народної ляльки.

Правила безпечної роботи .

50.

 

 

Створення ескізного малюнка ляльки, одягу, прикрас.

51.

 

 

Практична робота. Виготовлення ляльки – мотанки.

52.

 

 

Контроль якості виробу. Оцінювання виробу.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності № 8  Листівка

53.

 

 

Етапи проектування. Використання біооформ  у створенні виробу.

54.

 

 

Планування роботи з виготовлення виробу.

55.

 

 

Інструменти та пристосування . Аплікація як вид художнього оздоблення виробів. Виконання ескізного малюнка виробу.

56.

 

 

Технологія виготовлення та оздоблення листівки. Процес виготовлення виробу з аплікацією.

57.

 

 

Остаточна обробка виробу. Розрахунок орієнтовної вартості виготовленого виробу.

58.

 

 

Підготовка до презентації. Оцінювання робіт.

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності №  9  Серветка

59.

 

 

Види конструкційних матеріалів для виготовлення  серветок:  тканина, нитки, пряжа.

60.

 

 

Етапи проектування .Визначення завдань з виконання проекту.

61.

 

 

Поняття про ширину і довжину тканини, лицьовий та виворотній  боки тканини.

62.

 

 

Методи проектування: метод фантазування.Створення ескізу Шаблони та їх призначення.

63.

 

 

Інструменти і матеріали для виготовлення серветки. Організація робочого місця. Виготовлення виробу.

64.

 

 

Складання плану послідовності виготовлення виробу. Виготовлення виробу.

65.

 

 

 Остаточна  обробка  виробу.

66.

 

 

Контроль  якості  виробу. Презентація виробів. Оцінювання робіт.

 

 

 

Розділ 2. Технологія побутової діяльності та  самообслуговування.

 

 

 

Міні-проект № 1  Сервірування святкового столу

67.

 

 

Види посуду та столових приборів. Правила користування столовими приборами.

68.

 

 

Сервірування столу та правила поведінки за столом.

 

 

 

Міні-проект № 2  «Побутові електроприлади в моєму житті»

69.

 

 

Види побутових електроприладів.

70.

 

 

 Основні правила користування побутовими приладами.

 

 

docx
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку