Каледарне планування 8 клас фізична культура (неповний клас)

Про матеріал
Каледарне планування на 8 клас з предмету фізична культура розразований на неповний клас.
Перегляд файлу

Календарний план, 8 клас

 

І семестр

 

Варіативний модуль ЛЕГКА АТЛЕТИКА , ІV рік вивчення

 

уроку

Дата

пров.

Зміст навчального матеріалу

 

  1.  

02.09

Правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою. Біг 30 м. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Рухливі ігри.

  1.  

09.09

Особливості бігу на середні дистанції. Повторний біг 2х200 м. Естафети з бігом і стрибками.

  1.  

16.09

Суддівство змагань. Метання м’ячів різного діаметра на дальність. Вправи для розвитку сили м’язів плечового пояса та кистей рук. Рухливі ігри з м’ячем.

  1.  

23

Профілактика травматизму. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Повільний біг до 1500 м. Естафети з бігом і стрибками.

 

Варіативний модуль ФУТБОЛ, ІV рік вивчення

 

  1.  

28

Техніка безпеки під час уроків футболу. Жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою. Поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Естафети з м’ячем.

  1.  

 

Суддівство змагань. Зупинки м’яча, що опускається, з поворотом до 180о внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Ривки до м’яча з наступним ударом по воротах. Навчальна гра.

  1.  

 

Правила контролю під час занять. «Перехоплення».  Спортивні   ігри гандбол, баскетбол за спрощеними правилами з елементами футболу. Розвиток витривалості. Навчальна гра.

  1.  

 

Зарубіжні футбольні клуби. Взаємодія з партнерами під час організації атаки. Керування грою партнерів по обороні. Вправи для розвитку гнучкості. Акробатичні вправи. Естафети з м’ячем.

 

Варіативний модуль НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС, ІV рік вивчення

 

  1.  

08

Правила техніки безпеки під час занять настільним тенісом. Виконання комбінаційних серій захисних  прийомів техніки гри. Вправи для розвитку швидкості. Естафети з м’ячем.

  1.  

 

Розвиток основних фізичних якостей тенісистів. Виконання атакуючих прийомів техніки гри: топ-спін. Вправи для розвитку спритності. Естафети з м’ячем.

  1.  

 

Основні поняття арбітражу. Подачі з нижнім обертом м’яча. Прискорення з місця на 6, 9, 12 м з різних вихідних положень. Рухливі ігри з м’ячем.

  1.  

 

Правила самоконтролю під час занять. Виконання комбінаційних серій захисних та атакуючих прийомів техніки гри. Піднімання тулуба в сід. Навчальна гра.

 

Варіативний модуль БАСКЕТБОЛ, ІV рік вивчення

 

  1.  

 

Правила  безпеки під час занять баскетболом. Кидки однією, двома руками зверху. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Рухливі ігри  з м’ячем.

  1.  

 

Методика виховання швидкісно-силових якостей. Передачі м’яча у стрибку. Серійні стрибки поштовхом двох і однієї ноги з діставанням високих предметів. Навчальна гра.

  1.  

 

Методика виховання спритності. Асинхронне ведення м’яча без зорового контролю. Вправи з обтяженнями, набивними м’ячами. Рухливі ігри з м’ячем.

  1.  

 

Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей. Боротьба  за м’яч, що відскочив від щита. Вправи для розвитку гнучкості. Акробатичні вправи. Навчальна гра.

  1.  

Тематична у томі семестрі

 Суддівство змагань. Технічні  прийоми нападу й захисту у взаємодіях з партнерами під час гри. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Навчальна гра.

 

 

 

ІІ семестр

 

Варіативний модуль ВОЛЕЙБОЛ, ІV рік вивчення

 

18.

8

Правила техніки безпеки на ігровому майданчику. Передачі м’яча двома руками зверху в парах через сітку. Стрибкові вправи. Рухливі ігри з м’ячем.

19.

17

Склад суддівської бригади. Нижня пряма подача із-за лицьової лінії. Вправи на розтягування. Акробатичні вправи. Рухливі ігри з м’ячем.

20.

18

Правила самоконтролю під час занять волейболом. Навчальний норматив (передача м’яча двома руками зверху через сітку в парах). Вправи з обтяженнями, набивними м’ячами. Навчальна гра волейбол.

21.

31

Навчальний норматив (прийом та передача м’яча двома руками знизу в парах). Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Навчальна гра волейбол.

 

 

Варіативний модуль НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС, ІV рік вивчення

 

22.

 

 

 

Правила техніки безпеки під час занять настільним тенісом. Виконання комбінаційних серій захисних прийомів техніки гри. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м. Рухливі ігри з м’ячем.

23.

 

Розвиток основних фізичних якостей тенісистів. Виконання атакуючих прийомів техніки гри: топ-спін. Вправи для розвитку сили м’язів плечового пояса та кистей рук. Навчальна гра.

24.

 

 Правила контролю під час занять настільним тенісом. Удосконалення прийому подач з нижнім та змішаним обертом м’яча. Вистрибування з присіду. Естафети з м’ячем.

25.

 

Профілактика спортивного травматизму. Навчальний норматив (виконання серії ударів з партнером по діагоналі). Згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Навчальна гра.

 

Варіативний модуль ФУТБОЛ, ІV рік вивчення

 

26.

 

Техніка безпеки під час уроків футболу. Ведення м’яча вивченими способами, збільшуючи швидкість руху, виконуючи ривки та обведення й  контролюючи м’яч. Прискорення з різних вихідних положень на 6, 9, 12 м.  Естафети з м’ячем.

27.

 

 Харчування юного футболіста. Фінти  «відходом», «ударом», «зупинкою» в умовах ігрових вправ з активним двобоєм. Вправи для розвитку швидкості. Рухливі ігри з м’ячем.

28.

 

Суддівство змагань. Навчальний норматив  (5 спроб обведення стійок (фішок)). Правильна взаємодія на останній стадії розвитку атаки поблизу воріт суперника. «Човниковий» біг 49 м. Навчальна гра.

29.

 

Правила самоконтролю під час занять. Удари на точність і дальність з оцінюванням тактичної обстановки. Розвиток витривалості. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

 

 

Варіативний модуль ЛЕГКА АТЛЕТИКА, ІV рік вивчення

 

30.

 

Правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою. Біг 30 м.  Спеціальні бігові вправи. Естафети з бігом і стрибками.

31.

 

Стадії та біологічне значення втоми. Навчальний норматив (біг 30 м).  Вправи для розвитку швидкості. Рухливі  ігри.

32.

 

Суддівство змагань. Навчальний норматив (стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги»). «Човниковий»  біг 49 м. Рухливі  ігри.

33.

 

Особливості бігу на довгі дистанції. Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Розвиток витривалості. Естафети.

34.

 

Правила самоконтролю під час занять. Навчальний норматив (метання малого м’яча на дальність з розбігу). Рухливі ігри з м’ячем.

35.

 

Підсумковий урок.

 

 

 

docx
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку