25 листопада о 18:00Вебінар: Онлайн-тести для розвитку творчого мислення: поради, ідеї, практика

Календарне планування 6 класс (клас без поділу)

Про матеріал
Календарне планування 6 класс (клас без поділу) Календарне планування 6 класс (клас без поділу) Календарне планування 6 класс (клас без поділу)
Перегляд файлу

 Програма затверджена Наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804

 

Календарно- тематичний план 6 клас

№ з/п

 

Тема уроку та ії зміст

 

 

К-сть

Год.

Дата проведення

6-Б

1

2

3

4

5

 

Розділ І. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (64 год)

 

Об‘єкт проектної діяльності № 1: органайзер.

Основна технологія: технологія обробки текстильних матеріалів.

Додаткова технологія: технологія аплікація.

 

8

 

1-2

Вибір об‘єкта проектування (виду органайзера). Методом біоформ. Моделі- аналоги.

2

 

3-4

Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Побудова  підставки за заданими мірками.

2

 

5-6

Виготовлення деталей виробу. З‘єднання деталей між собою.

2

 

7-8

Остаточна обробка виробу.  Захист проекту. 

2

 

Об‘єкт проектної діяльності № 2: Рухома іграшка.( каченята, атлет)

Основна технологія: технологія обробки деревинних матеріалів (ДВП, фанера)

 

8

 

9-10

Вибір об’єкта проектування. Планування проектної діяльності. Матеріали для виконання іграшки.

2

 

11-12

Технологічний процес виготовлення виробу: розмічання, заготовка деталей, фарбування.

2

 

13-14

Технологічний процес виготовлення виробу:  з‘єднання деталей виробу.

2

 

15-16

Остаточна обробка виробу.  Захист проекту.

2

 

Об’єкт проектної діяльності №3: ваза для фруктів.

Основна технологія: технологія обробки деревинних матеріалів.

Додаткова технологія: технологія малярних робіт.

(палички для морозива)

 

6

 

17-18

Вибір об’єкта проектування. Планування проектної діяльності. Матеріали для виготовлення виробу.

2

 

19-20

Технологічний процес виготовлення виробу: розмічання, з‘єднання деталей.

2

 

21-22

Виконання малярних робіт.

 Захист проектів.

2

 

Об‘єкт проектної діяльності № 4: ялинкова прикраса (м‘яка іграшка)

Основна технологія:  технологія  обробки текстильних матеріалів ручним способом.

 

8

 

23-24

Вибір  об‘єкта проектування (виду прикраси). Планування роботи. Моделі - аналоги. Графічне зображення.

2

 

25-26

Виготовлення деталей виробу.  Прикріплення деталей до основи виробу.

2

 

27-28

Оформлення готового виробу, декорування(за власний вибір)

 

2

 

29-30

Остаточна обробка виробу.  Захист проекту.

 

2

 

Об‘єкт проектної діяльності № 5: Оберіг  (птиця - щастя).

Основна технологія: технологія виготовлення мотанки.

 

8

 

31-32

Вибір та обґрунтування об‘єкта проектування . Планування роботи з виконання проекту. Метод біоформ.

2

 

33-34

 Графічне зображення.  Планування роботи  з виконання виробу. Добір конструкційних матеріалів (нитки).

2

 

35-36

Розрахунок довжини нитки. Виготовлення елементів оберегу.

Оздоблення виробу.

2

 

37-38

Виготовлення оберегу. Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

2

 

Об’єкт проектної діяльності № 6: Великодній  сувенір.

Основна технологія: технологія Кинусайга.

Додаткова технологія: технологія аплікації

 

8

 

39-40

Вибір  об‘єкта проектування. Моделі- аналоги. Графічне зображення.

2

 

41-42

Добір конструкційних матеріалів та інструментів. Ознайомлення з технікою кинусайга.

2

 

43-44

Виготовлення виробу.

2

 

45-46

Остаточна обробка виробу.  Захист проекту.

2

 

 

Об‘єкт проектної діяльності № 7: Писанка

 

8

 

47-48

Короткі історичні відомості про Великдень. Вибір об‘єкта проектування. Види писанок.

2

 

49-50

Ознайомлення з технікою мальованка. Виготовлення виробу.

2

 

51-52

Ознайомлення з технікою писанка. Виготовлення виробу.

2

 

53-54

Остаточна обробка виробу та оздоблення об’єкта проектування. Захист проекту.

2

 

Об‘єкт проектної діяльності № 8: Страви.

Основна технологія: технологія приготування їжі

 

12

 

55-56

Вибір та обґрунтування страви. Види салатів та їхня харчова цінність. Пошук подібних виробів.

2

 

57-58

Добір харчових продуктів, інвентарю, посуду для приготування та оздоблення страви і подавання на стіл.

2

 

59-60

 Приготування гарячих напоїв.

 

2

 

61-62

Приготування омлета.

2

 

63-64

Створення власного рецепта.

Вимоги до якості готових страв.

2

 

65-66

Захист проекту.

 

2

 

 

Розділ ІІ. Технологія побутової діяльності та самообслуговування (4 год)

 

Проект 1: «Охайне житло»

Технологія: технологія догляду за житлом.

 

2

 

67-68

Послідовність дій під час прибирання житла. Мийні засоби та інструменти для прибирання житла

2

 

Проект 2: «здоров‘я та краса мого волосся»

Технологія: технологія догляду за волоссям

 

2

 

69-70

Типи волосся. Зовнішній вигляд волосся і стан здоров‘я людини. Чинники, що впливають на стан волосся

2

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Планування
Додано
26 вересня
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку