Програма затверджена Наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804
Календарно- тематичний план 6 клас
№ з/п |
Тема уроку та ії зміст
|
К-сть Год. |
Дата проведення |
|
6-Б |
||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Розділ І. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки (64 год)
|
||||
Об‘єкт проектної діяльності № 1: органайзер. Основна технологія: технологія обробки текстильних матеріалів. Додаткова технологія: технологія аплікація.
|
8 |
|
||
1-2 |
Вибір об‘єкта проектування (виду органайзера). Методом біоформ. Моделі- аналоги. |
2 |
|
|
3-4 |
Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Побудова підставки за заданими мірками. |
2 |
|
|
5-6 |
Виготовлення деталей виробу. З‘єднання деталей між собою. |
2 |
|
|
7-8 |
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
2 |
|
|
Об‘єкт проектної діяльності № 2: Рухома іграшка.( каченята, атлет) Основна технологія: технологія обробки деревинних матеріалів (ДВП, фанера)
|
8 |
|
||
9-10 |
Вибір об’єкта проектування. Планування проектної діяльності. Матеріали для виконання іграшки. |
2 |
|
|
11-12 |
Технологічний процес виготовлення виробу: розмічання, заготовка деталей, фарбування. |
2 |
|
|
13-14 |
Технологічний процес виготовлення виробу: з‘єднання деталей виробу. |
2 |
|
|
15-16 |
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
2 |
|
|
Об’єкт проектної діяльності №3: ваза для фруктів. Основна технологія: технологія обробки деревинних матеріалів. Додаткова технологія: технологія малярних робіт. (палички для морозива) |
6 |
|
||
17-18 |
Вибір об’єкта проектування. Планування проектної діяльності. Матеріали для виготовлення виробу. |
2 |
|
|
19-20 |
Технологічний процес виготовлення виробу: розмічання, з‘єднання деталей. |
2 |
|
|
21-22 |
Виконання малярних робіт. Захист проектів. |
2 |
|
|
Об‘єкт проектної діяльності № 4: ялинкова прикраса (м‘яка іграшка) Основна технологія: технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом.
|
8 |
|
||
23-24 |
Вибір об‘єкта проектування (виду прикраси). Планування роботи. Моделі - аналоги. Графічне зображення. |
2 |
|
|
25-26 |
Виготовлення деталей виробу. Прикріплення деталей до основи виробу. |
2 |
|
|
27-28 |
Оформлення готового виробу, декорування(за власний вибір)
|
2 |
|
|
29-30 |
Остаточна обробка виробу. Захист проекту.
|
2 |
|
|
Об‘єкт проектної діяльності № 5: Оберіг (птиця - щастя). Основна технологія: технологія виготовлення мотанки.
|
8 |
|
||
31-32 |
Вибір та обґрунтування об‘єкта проектування . Планування роботи з виконання проекту. Метод біоформ. |
2 |
|
|
33-34 |
Графічне зображення. Планування роботи з виконання виробу. Добір конструкційних матеріалів (нитки). |
2 |
|
|
35-36 |
Розрахунок довжини нитки. Виготовлення елементів оберегу. Оздоблення виробу. |
2 |
|
|
37-38 |
Виготовлення оберегу. Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
2 |
|
|
Об’єкт проектної діяльності № 6: Великодній сувенір. Основна технологія: технологія Кинусайга. Додаткова технологія: технологія аплікації
|
8 |
|
||
39-40 |
Вибір об‘єкта проектування. Моделі- аналоги. Графічне зображення. |
2 |
|
|
41-42 |
Добір конструкційних матеріалів та інструментів. Ознайомлення з технікою кинусайга. |
2 |
|
|
43-44 |
Виготовлення виробу. |
2 |
|
|
45-46 |
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
2 |
|
|
Об‘єкт проектної діяльності № 7: Писанка
|
8 |
|
||
47-48 |
Короткі історичні відомості про Великдень. Вибір об‘єкта проектування. Види писанок. |
2 |
|
|
49-50 |
Ознайомлення з технікою мальованка. Виготовлення виробу. |
2 |
|
|
51-52 |
Ознайомлення з технікою писанка. Виготовлення виробу. |
2 |
|
|
53-54 |
Остаточна обробка виробу та оздоблення об’єкта проектування. Захист проекту. |
2 |
|
|
Об‘єкт проектної діяльності № 8: Страви. Основна технологія: технологія приготування їжі
|
12 |
|
||
55-56 |
Вибір та обґрунтування страви. Види салатів та їхня харчова цінність. Пошук подібних виробів. |
2 |
|
|
57-58 |
Добір харчових продуктів, інвентарю, посуду для приготування та оздоблення страви і подавання на стіл. |
2 |
|
|
59-60 |
Приготування гарячих напоїв.
|
2 |
|
|
61-62 |
Приготування омлета. |
2 |
|
|
63-64 |
Створення власного рецепта. Вимоги до якості готових страв. |
2 |
|
|
65-66 |
Захист проекту.
|
2 |
|
|
Розділ ІІ. Технологія побутової діяльності та самообслуговування (4 год)
|
||||
Проект 1: «Охайне житло» Технологія: технологія догляду за житлом.
|
2 |
|
||
67-68 |
Послідовність дій під час прибирання житла. Мийні засоби та інструменти для прибирання житла |
2 |
|
|
Проект 2: «здоров‘я та краса мого волосся» Технологія: технологія догляду за волоссям
|
2 |
|
||
69-70 |
Типи волосся. Зовнішній вигляд волосся і стан здоров‘я людини. Чинники, що впливають на стан волосся |
2 |
|