№ з/п |
Дата/№ факт. уроку |
Тема уроку |
|
Домашнє завдання |
|
|
Тема 3. Початкові поняття про органічні сполуки Особливості органічних сполук (порівняно з неорганічними). Основний і збуджений стани атома Карбону. Метан як представник насичених вуглеводнів. Молекулярна і структурна формули метану. Фізичні властивості метану. Реакція заміщення для метану |
Демонстрації
Демонстрації 6. Моделі молекул вуглеводнів (у тому числі 3D-проектування).
|
Урок 37, 38 Березан |
|
|
Метан як представник насичених вуглеводнів. Тип гібрідизації. Гомологи метану (перші десять), їхні молекулярні формули та назви. Фізичні властивості метану і його гомологів.
|
|
Урок 39 березан |
|
|
Хімічні властивості алканів |
Демонстрації Горіння парафіну, визначення його якісного складу за продуктами згоряння |
Читати конспект |
|
|
Хімічні властивості алканів (продовження) |
|
Читати конспект |
|
|
Самостійна робота № 1 «Алкани» |
|
Читати конспект |
|
|
Етен (етилен) і етин (ацетилен) як представники ненасичених вуглеводнів, їхні молекулярні і структурні формули, фізичні властивості. |
Демонстрації 6. Моделі молекул вуглеводнів (у тому числі 3D-проектування).
|
Урок 40 |
|
|
Хімічні властивості алкенів
|
Демонстрації Ознайомлення зі зразками виробів із поліетилену. Виявлення властивостей поліетилену: відношення до нагрівання, розчинів кислот, лугів. Навчальні проекти |
Урок 41 |
|
|
Горіння вуглеводнів |
|
Читати конспект |
|
|
Хімічні властивості алкінів та алкінів Горіння вуглеводнів |
|
Читати конспект |
|
|
Практичне заняття. Розв’язування розрахункових задач |
|
Урок 42 |
|
|
Обчислення об'ємних відношень газів за хімічними рівняннями |
|
Урок 43 |
|
|
Поняття про полімери на прикладі поліетилену. |
|
Урок 44 |
|
|
Застосування поліетилену. |
|
Урок 45 |
|
|
Самостійна робота № 2 «Алкени та алкіни. Розрахункові задачі»
|
|
|
|
|
Поняття про спирти. Етанол: молекулярна і структурна формули, фізичні властивості. |
|
Урок 47 |
|
|
Хімічні властивості спиртів |
|
|
|
|
Отруйність етанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини |
|
Урок 48 |
|
|
Лабораторні досліди Взаємодія гліцеролу з купрум(ІІ) гідроксидом
|
Навчальні проекти 13. Екотрофологія — наука про екологічно безпечне харчування |
Читати конспект |
|
|
Самостійна робота № 3 Спирти |
|
Читати конспект |
|
|
Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурна формули, фізичні властивості |
|
Урок 49 |
|
|
Хімічні властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, взаємодія з індикаторами, металами, лугами, солями. Застосування етанової кислоти |
Демонстрації 9. Дія етанової кислоти на індикатори. 10. Взаємодія етанової кислоти з металами, лугами |
Читати конспект |
|
|
Поняття про вищі (насичені й ненасичені) карбонові кислоти. |
|
|
|
|
Практична робота № 3 Властивості етанової кислоти. |
|
Урок 50 |
|
|
Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Мило, його склад, мийна дія Жири у природі. |
14. Виготовлення мила з мильної основи. 2. Порівняння мийної дії мила та прального порошку вітчизняного виробника |
Урок 51 |
|
|
Біологічна роль жирів |
|
Урок 52 |
|
|
Вуглеводи: глюкоза. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення і утворення в природі. Якісні реакції на глюкозу
|
Навчальні проекти 15. Дослідження хімічного складу їжі. 16. Хімічний склад жувальних гумок.
|
Урок 53 |
|
|
Сахароза
|
|
Урок 54 |
|
|
Крохмаль і целюлоза — природні полімери. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення і утворення в природі Якісні реакції на крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль |
Лабораторні досліди Взаємодія глюкози з купрум(ІІ) гідроксидом
Лабораторні досліди 13. Відношення крохмалю до води (розчинність, утворення клейстеру). 14. Взаємодія крохмалю з йодом 3. Виявлення крохмалю у харчових продуктах |
Урок 55 |
|
|
Самостіна робота «Вуглеводи» |
|
Читати конспект |
|
|
Нітрогеновмісні органічні сполуки. Поняття про амінокислоти Білки як біологічні полімери. Біологічна роль амінокислот і білків
|
Навчальні проекти 19. Джерела органічного забруднення території громади (мікрорайону)
|
Урок 56 |
|
|
Природні й синтетичні органічні сполуки Захист довкілля від стійких органічних забруднювачів |
|
Урок 57 |
|
|
Практична робота № 4 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах |
|
Урок 58 |
|
|
Контрольна робота |
|
Урок 59 |
|
|
Узагальнення знань з хімії |
|
Урок 60,61,62 |
|
|
Будова речовини. |
|
|
|
|
Захит проєктів |
|
|
|
|
Захист від органічних забруднювачів |
|
|
|
|
Урок узагальнення |
|
|