Календарне планування ІІ см. 5 кл.НУШ

Про матеріал
Календарно-тематичне планування уроків з фізичної культури для учнів 5 кл. НУШ. за такими модулями: «БАСКЕТБОЛ 3х3», «ФІСТБОЛ», «ВОЛЕЙБОЛ», «ПЛЯЖНИЙ ВОЛЕЙБОЛ», «COOL GAMES», «ФУТБОЛ».
Перегляд файлу

№ з/п

Тема уроку

Дата

При-мітка

 

Модулі: «БАСКЕТБОЛ 3х3», «ФІСТБОЛ», «ВОЛЕЙБОЛ».

 

Інваріантний модуль: «Теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка» на кожному уроці.

  1.  

Інструктаж з правилами безпеки життєдіяльності на уроках фізичної культури. Організовуючі вправи (ОВ). Правила безпечної поведінки на уроках фізичної культури(ПБП на уроках ФК), під час занять баскетболом 3*3 та волейболом. Розминочий біг.Фістбол.Ознайомлення з видом спорту.Рухлива гра «Мисливець і звірі». Вправи на комунікацію.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Історія розвитку українського баскетболу 3*3. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи.  Правила гри волейбол. Стійка гравця волейболіста. Рухлива гра «М’яч ведучому». Основні правила гри у фістбол. Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально – бігові вправи. Загальна характеристика гри (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців). Ознайомлення з передачею м’яча двома руками зверху.   Рухлива гра.  Вправи для м’язів рук і плечового пояса.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально – бігові вправи. Спеціальні та прикладні фізичні вправи.Загальні та спеціальні фізичні вправи волейболіста. Ознайомлення з прийомами-передачами у волейболі двома руками зверху. Навчальна гра за вибором. Вправи на розслаблення.

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Біг з перешкодами. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м’яча двома руками зверху.Повторення з прийомами-передачами у волейболі двома руками зверху. Ознайомлення з стійкою баскетболіста. Вправи для м’язів рук і плечового пояса.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Розміщення гравця на ігровому майданчику. Удари м’яча на місці та в русі. Навчальна гра за вибором. Вправи для розвитку сили м’язів ніг.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Базові стійки та пересування волейболістів. Прийом м’яча двома руками зверху. Рухливі ігри. Вправи для м’язів рук і плечового пояса.    Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально - бігові вправи. Ознайомлення з правилами гри Фістболу. Ознайомлення із стійкою волейболіста. Ведення м’яча на місії та в русі правою та лівою руками. Вправи на розтягування. Рухливі ігри.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Біг на витривалість. Спеціально - бігові вправи. Повторення прийому м’яча двома руками зверху .  Пресування в стійці волейболіста приставними кроками. Рухливі ігри з елементами бігу, стрибків.  Вправи у парах.

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Повторення пересування в стійці волейболіста приставними кроками, вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча.  Навчальна гра «Волейбол». Вправи на розслаблення для м’язів рук і плечового пояса.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Загальна характеристика гри Баскетбол 3*3 (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців) Вправи для кистей рук. Рухлива гра «Малюкбол»

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи.  Історія розвитку українського волейболу. Загальна характеристика гри фістбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравця, основні правила гри).  Гра “Фістбол”. Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Кидки м’яча однією рукою від плеча.Основи самоконтролю емоцій, настрою та їх  зв'язок зі станом здоров’я та успішністю спортивно-ігрової діяльності.  Навчальна гра за вибором.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК.  Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Фізична/рухова активність робить життя людини цікавим, насиченим, змістовним. Повторення стрибків: прямий, ноги нарізно, групування. Вправи для пресу. Рухливі ігри.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК.Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Повторення кидки м’яча однією рукою від плеча. Санітарно-гігієнічні вимоги до інвентарю.  Навчальна гра за вибором. Вправи на розтягування.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Передача м’яча двома руками зверху над собою на місці та від стіни. Рухливі ігри для активного відпочинку.  Вправи на розтягування.Стрибки через довгу скакалку.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Спеціальні вправи для розвитку черевного преса. Вправи для кистей рук. Рухлива гра «Малюкбол»

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Повторення  основних стійок баскетболіста.   Вправи для загальної витривалості. Спеціальні вправи для розвитку спини, вправи на розтягування.

Гра “Фістбол”.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Вправи для розвитку швидкості, спритності.Особиста гігієна спортсмена. Навчальна гра за вибором.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Самоконтроль за об’єктивними показниками (ЧСС) під час занять фізичними вправами. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Навчальна гра “Баскетбол 3*3”.

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи.  Ознайомлення з понятями «овертайм», «фол», «чек» у баскетболі 3*3. Повторення передачі м’яча двома руками зверху над собою. Вправи на розтягування.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Історія розвитку фістболу. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни, в парах.Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Навчальна гра у Фістбол.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Стійка фістболіста. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Повторення прийому м’яча двома руками знизу від стіни, в парах.  Навчальна гра за вибором. Вправи для кистей рук.

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Пересування в стійці фістболіста приставними кроками. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Рухлива гра «Малюкбол». Вправи для пресу.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Імітаційні вправи. Передача м’яча однією рукою зверху над собою на місці. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Навчальна гра за вибором.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Передача м’яча однією рукою зверху,  від стіни, в парах. Ведення м’яча на місії та в русі правою та лівою руками. Вправи для кистей рук. Рухлива гра «Малюкбол»

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Повторення ловіння м’яча обома руками,обведення стійок. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса, сили верхніх та нижніх кінцівок. Навчальна гра за вибором. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

Модулі: «ПЛЯЖНИЙ ВОЛЕЙБОЛ», «COOL GAMES», «ФУТБОЛ».

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час занять пляжним волейболом, футболом. Розминочий біг.Ознайомлення з видом спорту. Рухлива гра. Вправи на комунікацію.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Попередження спортивного травматизму.  Історія розвитку футболу. Вправи на розтягнення. Навчальна гра «Футбол»

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.  Зародження пляжного волейболу в світі. Ознайомлення з правилами Cool Games. Правила гри у футбол. Рухлива гра .Вправи на розтягнення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час занять футболом.  Основні правила гри у пляжний волейбол. Різновиди ведення м’яча. Рухлива гра «М’яч ведучому.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Історія розвитку пляжного волейболу. Різновиди  стійок волейболіста. Прискорення та ривки з м’ячем.  Рухлива гра «Мисливці й качки».

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи у парах. Різновиди ведення м’яча. Прискорення. Техніка виконання штрафного кидка. Основні поняття техніки й тактики гри. Зупинки і повороти. Рухлива гра «М’яч ведучому. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпеки на ігровому майданчику. Стійка футболіста. Стрибкові вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою. Навчальна гра «Футбол». Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. 

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Загальна характеристика гри COOL GAMES (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри).Навчальна гра «Волейбол».  Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. 

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Пересування в стійці футболіста приставними кроками. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Вибір вихідного положення для кидків та ловіння м’яча.  Рухлива гра «М’яч ведучому».

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Кидки двома, однією рукою зверху. Ознайомлення з ударом зовнішньою частиною підйому по нерухомому м’ячу.  Рухлива гра «Ривок за м’ячем».Вправи на розтягування.

 

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.  Самоконтроль, повага до свого здоров’я, обговорення порушень. Техніка виконання подвійного кроку.Вивчення та використання естафет Cool Games.  Рухлива гра.

 

 

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. . Різновиди пересувань у нападі і захисті. Захист м’яча .Історія розвитку COOL GAMES. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розтягнення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Удари середньою та внутрішньою частинами підйому по м’ячу, що котиться. Повторення кидка  м’яча однією рукою зверху над собою. Рухлива гра за вибором. Естафети

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.  Правила здорового способу життя.  Вивчення удару м’яча в русі. Повторення кидка  м’яча однією рукою зверху над собою. Естафети. Навчальна гра за вибором.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Основи знань із Cool Games та правила безпеки. Повторення  удару м’яча в русі. Рухливі ігри та естафети.Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Базові стійки та пересування волейболістів. Прийом м’яча двома руками зверху. Рухливі ігри та естафети. Вправи для м’язів рук і плечового пояса. 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками, вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча.  Навчальна гра «Волейбол». Вправи на розслаблення для м’язів рук і плечового пояса.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Ознайомлення з веденням  м’яча середньою частиною підйому ноги. Використання естафет Cool Games. Гігієна тіла, одягу, спортивної форми, режиму дня. Рухливі ігри. Вправи на розтягування.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Техніка виконання подвійного кроку. Кидки м’яча однією рукою зверху та знизу. Рухлива гра «Мисливець і звірі». Спеціальні вправи для розвитку  черевного пресу, спини.

 

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці і в парах. Ознайомлення з веденням м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Рухлива гра за вибором.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою від стіни. Вивчення зупинки м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи в русі. Навчальна гра «Футбол». Вправи для розвитку сили верхніх та нижнях кінцівок.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.  Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Зупинка внутрішньою стороною стопи м’яча, що летить.Використання естафет Cool Games. Вправи на розтягнення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи.  . Прискорення. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками, вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Естафети.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Значення рухливих ігор, зокрема Cool Game,  для підвищення рухової активності учениці/учня та оволодіння життєво необхідними руховими вміннями та навичками.Зупинки м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи в русі. Рухливі ігри та естафети. Вправи для розвитку м’язів черевного преса та спини.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Прийом-передача м’яча двома руками знизу-зверху в парах. Термінологія Cool Games. Рухливі ігри та естафети за вибором. Вправи на розслаблення. Навчальна гра «Футбол».

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Вкидання м’яча вивченими способами на дальність. Термінологія Cool Games. Рухлива гра

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вивчення та використання естафет Cool Games. Фінти в умовах виконання ігрових вправ. Вправи для розвитку м’язів черевного преса та спини. Навчальна гра «Волейбол»

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Особливості формування вольових якостей у шкільному віці. Естафети. Навчальна гра. Вправи на розслаблення для м’язів тулуба та ніг.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Базові кроки зі зміною спрямування під час переміщення. Виконання поєднань у різному темпі. Санітарно-гігієнічні вимоги до інвентарю.  Навчальна гра за вибором. Закріплення вивченого за навчальний рік. Вправи на розтягування.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розслаблення.

 

 

  1.  

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Навчальна гра «Футбол». Вправи на розслаблення.

 

 

 

docx
Додано
26 лютого
Переглядів
90
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку