Календарне планування уроків фізичної культури для 2 класу (2 семестр)

Про матеріал
Орієнтовне календарне планування на 2 семестр для 2 класу. Відповідає Державному стандарту початкової освіти та типовій освітній програмі, розробленої під керівництвом Савченко О.Я., з предмета ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА для 2 класу
Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

(3 години на тиждень)

2 семестр

 

Тема уроку

Дата

46

Загальне уявлення про баскетбол. Правила поведінки та безпеки на заняттях з баскетболу. Комплекс вправ РГ з м’ячами. Естафети.

 

47

Ловіння і передача м’яча з місця двома руками від грудей. Ведення м’яча. Естафети з м’ячами. Рухлива гра «Вибий ведучого»

 

48

Комплекс вправ РГ з м’ячами. Ловіння і передача м’яча двома руками від грудей. Ведення м’яча. Рухлива гра «М’яч – ведучому».

 

49

ЗРВ. Передача м’яча. Рухливі ігри «М’яч – ведучому», « Провести м’яч по прямій»

 

50

Підготовчі вправи. Комплекс вправ РГ. Ходьба приставними кроками по підвищеній опорі. Вправи для профілактики плоскостопості. Стрибки у висоту. Рухливі ігри

 

51

Комплекс вправ РГ. Ходьба приставними кроками по підвищеній опорі. Стрибки у висоту. Рухливі ігри

 

52

ЗРВ. Вправи на рівновагу. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Гра «Естафетна паличка». Вправи для м’язів живота.

 

53

ЗРВ. Вправи на рівновагу. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Вправи для м’язів живота. Естафети з м’ячем.

 

54

Фізичні вправи – обов’язкова частина побуту стародавніх людей. Підготовчі вправи. Стрибки у висоту. Вправи для розвитку гнучкості. Рухливі ігри

 

55

ЗРВ імітаційного характеру. Біг наввипередки 25–30 м. Стрибки. Підтягування у висі (хлопчики) та у висі лежачи (дівчатка).

 

56

Підготовчі вправи. ЗРВ. Біг наввипередки 25–30 м. Стрибки.  Рухливі ігри за вибором дітей

 

57

Комплекс вправ РГ без предметів. Біг зі зміною напрямку руху. Ходьба з утриманням правильної постави. Вправи на відчуття правильної постави.

 

58

Підготовчі вправи. Комплекс вправ РГ без предметів. Танцювальні вправи: позиції ніг. Рухлива гра

 

59

ЗРВ. Рівновага: ходьба приставними кроками, опускання на колоді в упор присівши і вставання; поворот присівши, зіскок вигнувшись, фіксування основної гімнастичної стійки.

 

60

Підготовчі вправи. Комплекс вправ РГ. Танцювальні вправи: зміна позицій ніг за сигналом; попереміннй крок та крок «польки». Рухливі ігри

 

61

ЗРВ, Танцювальні вправи: зміна позицій ніг за сигналом; попереміннй крок та крок «польки». Естафети зі скакалками.

 

62

ЗРВ. Танцювальні кроки: з’єднання танцювальних кроків. Лазіння і перелізання по похилій лаві, встановленій під кутом 45° відносно гімнастичної стінки з упору присівши. Гра «Лисиця і заєць».

 

63

Підготовчі вправи. Комплекс вправ РГ. Елементи українського народного танцю. Лазіння і перелізання по похилій лаві, встановленій під кутом 45° відносно гімнастичної стінки з упору присівши. Рухливі ігри.

 

64

ЗРВ. Повільний біг. Ходьба з різним положенням рук. Лазіння і перелізання: підтягування на горизонтальній і похилій лаві, лежачи на животі. Ритмічні завдання. Рухлива гра.

 

65

ЗРВ. Біг у повільному темпі. Стрибки на місці з поворотами. Лазіння і перелізання: перелізання через перешкоду висотою до 100 см. Естафети з елементами бігу.

 

66

Підготовчі вправи. Стрибки на місці з поворотами. Комплекс вправ РГ. Лазіння по гімнастичній стінці вгору і вниз. Естафети з елементами бігу.

 

67

Бесіда «Зимові види спорту». Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Стрибки зі скакалкою. Метання малого м’яча з–за голови на дальність. Рухлива гра «Потяг».

 

68

Комплекс вправ РГ з великими м’ячами. Стрибки у довжину з місця. Ловіння і передача м’яча з місця двома руками від грудей. Естафети з м’ячем.

 

69

ЗРВ. Стрибки у довжину з місця. Ведення м’яча у кроці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Провести м’яч по прямій»

 

70

Комплекс вправ РГ з великими м’ячами. Стрибки у висоту. Вправи з малим м’ячем: метання малого м’яча у щит. Рухлива гра «Бігуни – стрибуни».

 

71

ЗРВ. Виси: вис стоячи на низькій перекладині; згинання і розгинання рук у висі стоячи; у висі лежачи. Ловіння і передача м’яча з місця двома руками від грудей. Гра «Гонка м’ячів»

 

72

Комплекс вправ для формування правильної постави. Ловіння і передача м’яча з місця двома руками від грудей. Передача м’яча двома руками з ударом об підлогу. Гра «Гонка м’ячів»

 

73

Підготовчі вправи. Комплекс вправ РГ з гімнастичними палицями. Ловіння і передача м’яча двома руками від грудей  з місця, зі зміною місця. Рухлива гра.

 

74

Повільний біг до 4 хв. Різновиди ходьби. ЗРВ з м’ячами. Ловіння і передача м’яча двома руками від грудей з місця, передача м’яча двома руками з ударом об підлогу. Ведення м’яча. Гра «Передай сусідові»

 

75

Підготовчі вправи. Ходьба в колоні по одному з раніше вивченими танцювальними кроками. Ловіння і передача м’яча двома руками від грудей з місця з кроком; зі зміною місця. Ведення м’яча.

 

76

ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку руху. Повільний біг до 500 м. Вправи на координацію, гнучкість, силу. Рухливі ігри «Біг з підлізанням».

 

77

Біг зі зміною напрямку і швидкості руху. Ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частиною підйому. Зупинка м’яча підошвою. Рухливі ігри  з елементами футболу.

 

78

ЗРВ в русі. Біг у середньому темпі зі зміною напрямку спиною вперед. Стрибки у висоту. Ведення м’яча. «Човниковий»  біг 4х9 м. Рухлива гра

 

79

Комплекс вправ РГ з предметами. Біг, що чергується з ходьбою до 1000 м. Удари внутрішньою стороною стопи по м’ячу, який котиться. Зупинка м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи.

 

80

ЗРВ. Біг, що чергується з ходьбою до 1000м. Зупинка м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи. Основні правила гри у футбол. Навчальна гра у футбол (3х3; 4х4)

 

81

Чергування бігу у повільному темпі до 1000 м.  Імітація спортивної ходьби до 200 м з переходом у повільний біг (1–2 хвилини). Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться. Гра у футбол.

 

82

Комплекс вправ РГ з предметами. Вправи з великим м’ячем. Зупинка м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи. Навчальна гра у футбол.

 

83

Підготовчі вправи. Біг 30 м з високого старту. Комплекс вправ РГ. Стрибкові вправи. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться. Виконання ударів після зупинки та ведення м’яча. Навчальна гра у футбол

 

84

Комплекс вправ РГ. Стрибкові вправи. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться. Виконання ударів після зупинки та ведення м’яча. Навчальна гра у футбол.

 

85

Ходьба з чергуванням бігу до 1000 м. Вправи для формування правильної постави. Вправи на координацію, гнучкість, силу. Зупинки підошвою та внутрішньою стороною стопи м’яча, що котиться та опускається. Навчальна гра у футбол.

 

86

Вправи на координацію, гнучкість, силу. Удари внутрішньою стороною стопи по м’ячу, що котиться від гравця і назустріч йому. Навчальна гра у футбол.

 

87

Бесіда «Олімпійські ігри Стародавньої Греції». ЗРВ. Вправи для формування правильної постави. Ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Навчальна гра у футбол

 

88

ЗРВ. Вправи для формування правильної постави. Ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Навчальна гра у футбол

 

89

Підготовчі вправи, ЗРВ. Вправи з великим м’ячем. Основні прийоми та правила гри воротаря. Навчальна гра у футбол

 

90

Комплекс вправ РГ. Біг у чергуванні з ходьбою до 1000 м. Групові дії: взаємодія двох чи трьох партнерів у грі; виконання передач у ноги партнеру; виконання найпростіших комбінацій під час початкового удару та вкидання м’яча з – за бічної лінії.

 

91

ЗРВ. Вправи для м’язів стопи. Стрибкові вправи. Групові дії: виконання передач у ноги партнеру; виконання найпростіших комбінацій під час початкового удару та вкидання м’яча з – за бічної лінії. Естафети з м’ячами.

 

92

ЗРВ. Багатоскоки, стрибки через перешкоди. Вправи для розвитку координації. Рухлива гра «В квадраті»

 

93

ЗРВ. Різновиди ходьби. Вправи для профілактики плоскостопості. Високий старт і його різновиди. Біг на дистанцію 30м. Рухлива гра за вибором дітей.

 

94

ЗРВ в русі. Нахили тулуба вперед. Визначення резервних можливостей учнів: швидкість (біг до 30м). Рухлива гра «Човникова естафета»

 

95

Різновиди бігу, ходьби. Стрибкові вправи. Виси: підтягування у висі (хлопчики), у висі лежачи (дівчатка).  Визначення резервних можливостей учнів: гнучкості -  нахили тулуба вперед з положення сидячи. Естафети з м’ячем.

 

96

Підготовчі вправи. ЗРВ. Визначення резервних можливостей учнів: сила підтягування у висі та у висі лежачи. Рухлива гра «Човникова естафета».

 

97

ЗРВ. Біг почергово з ходьбою до 1000 м. Визначення резервних можливостей учнів: спритності - «човниковий» біг 4х9 м. Стрибки у довжину з місця.

 

98

Повільний біг на дистанцію до 500 м. ЗРВ в русі. Визначення резервних можливостей учнів: швидкісносилових якостей. Рухливі ігри.

 

99

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Визначення резервних можливостей учнів: витривалості. Рухливі ігри.

 

100

Урок рухливих ігор (за вибором учнів)

 

101

Урок рухливих ігор (за вибором учителя)

 

102

Підсумковий урок за рік. «Веселі старти»

 

 

docx
Додано
29 грудня 2023
Переглядів
506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку