календарне планування з фізичної культури 5 клас ІІ семестр

Про матеріал

календарно-тематичне планування з фізичної культури для 5 класу ІІ семестр відповідає навчальній програмі з фізичної культури для загальноосвітніх навчальних закладів 5–9 класи (затверджена наказом МОН від 23.10.2017 № 1407)

Перегляд файлу

5 клас ІІ семестр

№ з/п

Зміст уроку

 

Дата

 

Гімнастика

47

Правила безпеки під час занять гімнастикою.

Види порушень постави та їх профілактика. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Підстрибування вгору з упору присівши. Лазіння по горизонтальному канату у три прийоми. Акробатика:перекид вперед. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Вправи на розтягування.

 

48

 Історія розвитку гімнастики. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Стрибки зі скакалкою. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Акробатика:перекид назад. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Вправи на формування постави.

 

49

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Стрибки у присіді пересуваючись у різні боки. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Акробатика:перекид вперед, назад. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Біг у повільному темпі.

 

50

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Стрибки у присіді пересуваючись у різні боки. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Акробатика:перекид вперед, назад. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

51

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки зі скакалкою. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Акробатика: стійка на лопатках. Підтягування у висі: на високій перекладині (хлопці), лежачи (дівчата). Повільна ходьба.

 

52

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки зі скакалкою. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Акробатика: стійка на лопатках. Підтягування у висі: на високій перекладині (хлопці), лежачи (дівчата). Повільна ходьба у чергуванні з бігом.

 

53

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Підстрибування вгору з упору присівши. Рівновага (дівчата): зв’язки елементів вправ. Акробатика: «міст». В прави на паралельних брусах (хлопці): упор на брусах із опорою ногами – сід «ноги нарізно». Вправи для запобігання плоскостопості.

 

54

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Підстрибування вгору з упору присівши. Рівновага (дівчата) зв’язки елементів вправ. Акробатика: «міст». ОНН: підтягування. Вправи на паралельних брусах (хлопці): упор на брусах із опорою ногами – сід «ноги нарізно». Вправи на формування постави..

 

55

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із гімнастичною палицею. Стрибки у присіді пересуваючись у різні боки. ОНН: піднімання тулуба в сід за 30с. Акробатика: комбінація елементів вправ. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

56

 

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із гімнастичною палицею. Стрибки у присіді пересуваючись у різні боки. Акробатика: комбінація елементів вправ. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги. Біг у повільному темпі.

 

57

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Підстрибування вгору з упору присівши. Акробатика: комбінація елементів вправ. ОНН: згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Біг у повільному темпі.

 

58

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. ОНН: нахил уперед з положення сидячи. Біг у чергуванні з ходьбою.

Тематичне оцінювання.

 

 

 

 

Волейбол

59

Правила безпеки під час занять з волейболу.

Основи самоконтролю під час занять фізичними вправами.

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста.  Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі

 

60

Історія розвитку українського волейболу . Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Способи пересування гравців ігровим майдан­чиком. Передачі м'яча двома руками зверху над собою на місці. Вправи на розтягування.

 

61

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Передача м’яча обома руками зверху від стіни. Вправи на формування постави.

 

62

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Стрибкові вправи. Обирання вихідного положення для виконання передач і прийому м’яча. Передача м’яча обома руками зверху від стіни. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у чергуванні з ходьбою.

 

63

Санітарно – гігієнічні вимоги до спортивного інвентарю. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Передача м’яча обома руками зверху від стіни. Вправи на розтягування.

 

64

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Вправи для розвитку сили мязів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Передача м’яча обома руками зверху від стіни. Рухлива гра «Третій зайвий». Біг у повільному темпі

 

65

Особиста гігієна спортсмена. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення до 10м із різних вихідних положень. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Передача м’яча обома руками зверху від стіни. Вправи на розслаблення.

 

66

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки з поворотами на 90. Обирання вихідного положення для виконання передач і прийому м’яча. Прийом м’яча знизу над собою. Передача м’яча обома руками зверху в парах. Рухлива гра на увагу.

 

67

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки з поворотами на 180. Обирання вихідного положення для виконання передач і прийому м’яча. Прийом м’яча знизу над собою. Передача м’яча обома руками зверху в парах. Вправи на формування постави.

 

68

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м’яча обома руками зверху у парах.  Прийом м’яча знизу над собою. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

69

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м’яча обома руками зверху у парах.  Прийом м’яча знизу від стінки. Біг у повільному темпі.

 

70

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Стрибкові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Прийом м’яча знизу від стінки. Передача м’яча обома руками зверху в колонах. Рухлива гра «Малюкбол». Вправи для відновлення дихання.

 

71

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Вправи для розвитку сили м’язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Передача м’яча обома руками зверху в колонах. Прийом м’яча знизу від стінки. Ходьба зі зміною темпу.

 

72

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Прийом м’яча знизу із накидання партнера.  Передача м’яча обома руками зверху в колонах. Рухлива гра «М’яч  у повітрі». Вправи для запобігання плоскостопості.

 

73

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Прийом м’яча знизу із накидання партнера.  Передача м’яча обома руками зверху в колонах. Рухлива гра «Третій зайвий». Біг у чергуванні з ходьбою.

 

74

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9м. Передача м’яча обома руками зверху в зустрічних колонах. Прийом м’яча знизу із накидання партнера. Біг у повільному темпі.

 

75

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Передача м’яча обома руками зверху в зустрічних колонах. ОНН: прийом м’яча знизу над собою. Рухлива гра «Малюкбол». Вправи для відновлення дихання.

 

76

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. ОНН: передача м’яча обома руками зверху над собою. Прийом м’яча знизу над собою. Рухлива гра «Малюкбол». Вправи на формування постави.

Тематичне оцінювання.

 

Футбол

77

Правила безпеки під час занять футболом.

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення та ривки з м’ячем. Відбирання м’яча, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Удари по м’ячу ногою в русі. Взаємодія з партнерами під час організації атаки. Ходьба у повільному темпі.

 

78

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Удари по м’ячу ногою в русі. Відбирання м’яча, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Обманливі дії (фінти)в умовах виконання ігрових вправ. Гандбол за спрощеними правилами з елементами футболу. Вправи для запобігання плоскостопості.

 

79

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Удари по м’ячу ногою в русі. Обманливі дії (фінти)в умовах виконання ігрових вправ. Гандбол за спрощеними правилами з елементами футболу. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

80

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Стрибки з імітуванням удару головою. Удари по м’ячу ногою в русі. Елементи гри воротаря ловіння м’яча збоку. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

 

81

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки з імітуванням удару головою. Удари головою по м’ячу зменшеної ваги середньою частиною лоба. Відволікання суперника. Навчальна гра. Вправи на формування постави.

 

82

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Удари по м’ячу ногою в русі. Елементи гри воротаря: гра на виході. Баскетбол за спрощеними правилами з елементами футболу. Вправи на формування постави.

 

83

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Рухлива гра «Ривок за м’ячем». Елементи гри воротаря: відбивання м’яча однією та обома руками. Правильний вибір позиції у захисті. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

84

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Удари по м’ячу ногою в русі. Елементи гри воротаря: гра на виході. Баскетбол за спрощеними правилами з елементами футболу. Вправи на формування постави.

 

85

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення та ривки з м’ячем. Відбирання м’яча, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Удари по м’ячу ногою в русі. Взаємодія з партнерами під час організації атаки. Ходьба у повільному темпі.

 

86

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Поєднання бігу зі стрибками, зупинками, поворотами. Ведення м’яча зовнішньою частиною підйому. Жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою. Ходьба зі зміною ритму.

 

87

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення та ривки з м’ячем. Елементи гри воротаря: вибір правильної позиції у воротах під час виконання різних ударів. ОНН: передачі м’яча з місця на точність партнеру. Правильний вибір позиції у захисті. Вправи для запобігання плоскостопості.

 

88

Загальна характеристика здорового способу життя. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Елементи гри воротаря: вибір правильної позиції у воротах під час виконання різних ударів. ОНН: удари по нерухомому м’ячу на точність у ворота. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі.

Тематичне оцінювання

 

Легка атлетика

89

Правила безпеки під час занять легкою атлетикою.

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Бігові та стрибкові вправи. Старт. Біг на 30м. Стрибки у дожину з місця. Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

90

 Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Бігові та стрибкові вправи. Біг на 30м. Стрибки у дожину з  розбігу у спосіб «зігнувши ноги». Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча  на дальність.  Вправи для відновлення дихання.

 

91

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг на 30м. Стрибки у дожину з  розбігу у спосіб «зігнувши ноги». Рівномірний біг до 1000м. Вправи для відновлення дихання.

 

92

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Бігові та стрибкові вправи. Біг на 30м. Стрибки у дожину з  розбігу у спосіб «зігнувши ноги». Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча  на дальність.  Вправи для відновлення дихання

 

93

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг на 30м. Стрибки у дожину з місця. Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча на дальність з місця. Вправи на формування постави.

 

94

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг на 30м. Стрибки у дожину з місця. Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча на дальність з місця. Вправи на формування постави.

 

95

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг 60м. Стрибки у висоту з розбігу у спосіб «переступання». Рівномірний біг до 1000м. Гра на увагу.

 

96

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. ОНН: стрибки у довжину з місця. Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча на дальність з місця. Повторний біг. Вправи для відновлення дихання.

 

97

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг 60м. стрибки у висоту з розбігу у спосіб «переступання».  ОНН з рівномірного бігу. Гра на увагу.

 

98

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. ОНН: біг 30м. Стрибки у висоту з розбігу у спосіб «переступання». Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча на дальність з місця. Вправи для запобігання плоскостопості.

 

99

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. ОНН: біг 60м. Стрибки у висоту з розбігу у спосіб «переступання». Спеціальні вправи для метання. Метання малого м’яча на дальність з місця. Вправи на формування постави.

 

100

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Прискорення  30 м. ОНН: Стрибки у висоту з розбігу у спосіб «переступання». Вправи для відновлення дихання.

 

101

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг 30м. Стрибки у довжину з розбігу. ОНН: метання малого м’яча на дальність з місця. Біг у повільному темпі.

 

102

 Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ . Бігові та стрибкові вправи. Біг 60м. ОНН: стрибки у довжину з розбігу. Вправи для збільшення еластичності м’язів.

Тематичне оцінювання.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мазур Богдан Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
11 січня 2019
Переглядів
15439
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку