Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 5 класу

Про матеріал

Календарно-тематичне планування розроблено відповідно до навчальної програми з фізичної культури для загальноосвітніх навчальних закладів (затверджена МОН від 23.10.2017 №1407).

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА  5 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ)

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

49

Історія розвитку гімнастики. Стройові вправи і прийоми. Вправи на паралельних брусах (низьких): упор на брус з опорою ногами. Нахил уперед з положення сидячи.

16.01

 

50

Правила безпеки під час занять гімнастичними вправами. Загальнорозвивальні  вправи. Підтягування у висі, у висі лежачи.

17.01

 

51

Фізкультурно-оздоровчі заходи в режимі дня школяра, правила їх виконання. Підстрибування вгору з упору присівши; стрибки у присіді. Вправи на паралельних брусах (низьких): сід «ноги нарізно». Підтягування у висі, у висі лежачи. Підтягування у висі, у висі лежачи.

18.01

 

52

Танцювальні кроки. Опорний стрибок способом «ноги нарізно» через гімнастичного козла з утриманням основної стійки. стрибки через скакалку (430 стрибків). Навчальний норматив – підтягування у висі (хлопці), у висі лежачи (дівчата). Рівні: Хл. – 4, Дівч. - 8. – високий; 3;6 – достатній; 2;3 – середній; до 2; до 3 – низький.

23.01

 

53

Самострахування під час виконання гімнастичних вправ. Навчальний норматив – нахил уперед з положення сидячи (см). Рівні: Хл. – 5, Дівч. -10. – високий; 3;7 – достатній; 2;5 – середній; до 2; до 5 – низький.

24.01

 

54

Лазіння по горизонтальному і вертикальному канатах. Стійка на голові і руках із зігнутими ногами (з допомогою) (на розсуд учителя). Вправи на паралельних брусах (низьких): сід на стегні;  зіскок з поворотом на 90° і 180°. Піднімання тулуба в сід без урахування часу.

25.01

 

55

Лазіння по горизонтальному і вертикальному канатах у три прийоми. Хлопці-стійка на голові і руках із зігнутими ногами (з допомогою) (на розсуд учителя); «міст» із положення стоячи (з допомогою) – перехід в упор присівши.

30.01

 

56

Піднімання тулуба в сід без урахування часу. Вправи на перекладині (низькій): махом однієї поштовхом другої ноги підйом переворотом в упор; махом назад зіскок.

31.01

 

57

Вправи на різновисоких брусах або низькій перекладині та низький перекладині (висота 95 см) поштовхом двох ніг в упор.

01.02

 

58

Вправи на різновисоких брусах або низькій перекладині та низький перекладині опускання вперед у вис присівши. Навчальний норматив – піднімання тулуба в сід за 30 с. Рівні: Хл. – 28, Дівч. - 27. – високий; 20;18 – достатній; 10;9 – середній; до 10; до 9 – низький.

06.02

 

Тематична

Модуль : Волейбол

59

Волейбол. Правила безпечної поведінки під час уроків з волейболу.Різновиди ходьби та бігу. Стрибкові вправи. Розучування стійок волейболіста. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику.  Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі.

07.02

 

60

Основи самоконтролю під час занять фізичними вправами ( контроль за станом ЧСС за 6 секунд).Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі

08.02

 

61

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передачі м'яча двома руками зверху над собою. Передачі м'яча двома руками знизу перед собою.. Вправи на розтягування

13.02

 

62

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передачі м'яча двома руками зверху над собою. Передачі м'яча двома руками знизу перед собою.. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Вправи на розтягування

14.02

 

63

Історія розвитку українського волейболу.  Різновиди ходьби та бігу Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами10 передач двома зверху над головою, потім партнеру. 10 передач двома знизу перед собою, потім передати партнеру. «Малюкбол»

15.02

 

64

Загальна характеристика гри волейбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри).  Різновиди ходьби та бігу Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. 4х100 кистьових передач м'яча двома руками зверху біля стіни. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування

20.02

 

65

Санітарно-гігієнічні вимоги до спортивного інвентарю. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. «Малюкбол»

21.02

 

66

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача двома руками зверху біля стіни з відстані не менше 1м. Прийом м'яча двома знизу з накидання партнера. Рухлива гра.

22.02

 

67

Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи, спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Передача двома руками знизу з накиданням на партнера. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. «Малюкбол»

03.04

 

68

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. «Малюкбол»

04.04

 

69

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами.  Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Прийом м'яча обома руками знизу з накидання партнера.. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни , над собою. Рухлива гра «Малюкбол».

05.04

 

70

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу з накидання партнера. Підкидання м'яча для нижньої прямої подачі, рух ударної руки (імітація нанесення удару по м'ячу), нижня пряма подача. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса

10.04

 

71

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Контрольний норматив - передача м'яча обома руками зверху в парах..Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса

11.04

 

72

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху,над собою, від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса Рухлива гра «Малюкбол».

12.04

 

73

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Біг у чергуванні з ходьбою

17.04

 

74

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Поєднання різних способів пересування. Контрольний навчальний норматив із прийомів м’яча знизу над собою. Хл.  5: 4: 3. Дівч. 4: 3: 2 Верхня і нижня пряма подача з 3 метрів і з низькою сіткою. Передача м'яча обома руками знизу у парах. Рухлива гра «Малюкбол» з волейбольною подачею з 4 м.

18.04

 

75

Особиста гігієна спортсмена. Різновиди бігу та стрибків. Ходьба зі зміною темпу. Закріплення прийомів-передач м'яча обома руками знизу і зверху

19.04

 

76

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Нижня пряма та бокова подачі. Навчальна гра за спрощеними правилами.Тематична з волейболу. Підведення підсумків за навчальний рік.

24.04

 

Тематична

Модуль: Футбол

77

Правила гри у футбол. Рухливі ігри та естафети з м’ячем «Ривок за м’ячем», поєднання прийомів пересування з володінням м’ячем. Зупинки м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи Удар по м’ячу внутрішньою та зовнішньою стороною ступні.

25.04

 

78

Історія розвитку футболу. Рухливі ігри та естафети з м’ячем «Мисливці й качки», прискорення та ривки з м’ячем. Поєднання бігу зі стрибками, зупинками, поворотами. Зупинки м’яча. Удар по м’ячу серединою підйому. Індивідуальні дії в нападі: маневрування на полі; «відкривання» для прийому м’яча, відволікання суперника.

26.04

 

79

Спортивна гра «Гандбол» за спрощеними правилами з елементами футболу. Удар зовнішньою частиною підйому по нерухомому м’ячу.

02.05

 

80

Правила безпеки на уроках футболу, стрибки з імітуванням удару головою, удари середньою та внутрішньою частинами підйому по м’ячу , що котиться.

03.05

 

81

Удари та ведення м’яча середньою, внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Фінти в умовах виконання ігрових вправ.

08.05

 

82

Рухливі ігри та естафети з м’ячем («День і ніч», «Виклик», «Виклик номерів», прискорення та ривки з м’ячем. Удари середньою та внутрішньою частинами підйому по м’ячу.

10.05

 

83

Спортивна гра «Баскетбол» за спрощеними правилами з елементами футболу. Елементи гри воротаря: ловіння м’яча збоку; гра на виході.

15.05

 

84

Рухливі ігри та естафети з м’ячем «Виштовхни з кола», «Виклик номерів». Елементи гри воротаря: вибір правильної позиції у воротах під час виконання різних ударів. Групові дії в захисті: правильний вибір позиції.

16.05

 

85

Удари в русі. Повторення способі удару по мячу. Навчальний норматив - 6 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні або задану половину футбольних воріт з відстані 7 м. Хл.4-6;3;2;1 або жодного. Дівч.3-6;2;1;0.

17.05

 

86

Групові дії в нападі: взаємодія двох і більше гравців; взаємодія з партнерами під час організації атаки. Удар по м’ячу внутрішньою та зовнішньою стороною ступні. Жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.

22.05

 

87

Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду. Навчальний норматив - 6 передач м’яча з місця на точність партнеру одним із вивчених способів з відстані 7 м. Хл.4-6;3;2;1 або жодного. Дівч.3-6;2;1;0.

23.05

 

88

Вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника, вибір позиції стосовно суперника та протидія отриманню ним м’яча; «закривання»; у навчальній грі «Футбол».

24.05

 

Тематична

 

docx
Додано
11 січня 2019
Переглядів
1558
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку