Календарне планування з образотворчого мистецтва для 4 класу

Про матеріал

Календарне планування з образотворчого мистецтва для 4 класу за підручником Калініченко О.В., Калініченко В.В., Сергієнко В.В. В плануванні враховані всі зміни оновленої програми 2016.

Перегляд файлу

Образотворче мистецтво

За підручником О. В. Калініченко, В. В. Сергієнко

35 годин (1 година на тиждень)

 

Тема уроку

Дата

Примітка

 

Художній образ у графіці,  живописі та скульптурі

 

 

1.

Поняття про художній образ в мистецтві. Способи створення художнього образу в різних видах образотворчого мистецтва. Створення композиції «Літні враження» (матеріали на вибір)

05.09.

 

2.

Створення художнього образу за допомогою  засобів виразності графіки: ліній, штрихів, крапок, плям. Створення образів дерев у композиції «Дерева казкового лісу» (графічні матеріали)

12.09.

 

 

3.

Значення вибору графічної техніки для створення виразного художнього образу. Виконання осіннього натюрморту в одному кольорі (графічний олівець)

19.09.

 

4.

Поглиблення знань про колір як засіб виразності живопису. Створення засобами кольору певного за характером образу. Створення кольорових композицій – образів «Ранок», «День», «Вечір», «Ніч» (гуаш)

26.09.

 

5.

Значення вибору живописної техніки для створення виразного художнього образу. Створення образів улюбленої пори року (акварельні фарби або гуаш)

03.10.

 

6.

Форма, колір, декор у створенні  певних за характером (позитивних чи негативних)  образів. Створення композиції «Фантас-тичні кораблі» (гуаш, кольоровий та тонований папір)

10.10.

 

7.

Поглиблення знань про скульптуру, її види. Особливості створення художнього образу в об’ємі. Створення скульптурного образу тварин (пластилін)

17.10.

 

 

8.

Незвичайні матеріали художника-скульптора. Створення казкового образу з природних матеріалів в об'ємі або рельєфі «Лісова царівна і гриб- чарівник» (картон, пластилін, природні матеріали)

31.10.

 

Художній образ у декоративно-прикладному мистецтві, архітектурі та дизайні

 

9.

Відмінність декоративної манери зображення від реалістичної. Особливості декоративного образу (на прикладах творів народних майстрів Опішні, Косова, Києва, Вінниці тощо). Виготовлення іграшки  за українськими народними мотивами (тканина, глина, солома і т. д.)

07.1.1

 

10.

Ознайомлення з українським народним мистецтвом петриківського розпису. Ком-позиційне та колірне рішення творів пет-риківських майстрів. Виконання чарівної квітки , застосовуючи прийоми петри-ківського розпису (акварельні фарби чи гуаш)

14.11.

 

11.

Народне мистецтво витинанки. Витинанки прості і складені. Значення вісі симетрії при виготовленні витинанки. Створення витинанки «Дерево життя» (кольоровий папір, картон)

21.11.

 

12.

Архітектура як будівельне мистецтво. Образ будівлі, її призначення. Створення на основі асоціацій образу казкового будинку «Місто мрій» ( графічні матеріали)

28.11

 

13.

Поняття дизайну та художнього конст-руювання. Створення художнього образу в техніках паперопластики, орігамі. Створення дизайну «Годинник казкового героя» (колаж із різних матеріалів)

05.12.

 

14.

Ознайомлення зі шрифтом. Введення слів та чисел у декоративно-орнаментальну  композицію. Створення новорічних прикрас (кольоровий папір)

12.12.

 

15.

Ознайомлення зі шрифтом. Введення слів та чисел у декоративно-орнаментальну  композицію. Виготовлення святкової листівки

19.12.

 

16.

Узагальнення і систематизація знань учнів. Створення новорічного панно (групова або колективна форма роботи) (матеріали на вибір).        

26.12.

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Косенко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Образотворче мистецтво 4 клас (Калініченко О.В., Калініченко В.В., Сергієнко В.В.)
Додано
12 серпня 2018
Переглядів
3843
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку