КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН З УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ для 8 класу з українською мовою навчання

Про матеріал

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН З УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ для 8 класу з українською мовою навчання за програмою 2013 р. зі змінами 2015, 2017 р.(ІІ семестр)

2 години на тиждень

Перегляд файлу

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН З УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

для 8 класу за програмою 2013 р. зі змінами 2015, 2017 р.

ІІ семестр

Пор.№

 

Навчальний матеріал

Кіл.год.

Датапров.     

 

Василь ГОЛОБОРОДЬКО.  «З дитинства: дощ» («Я уплетений…»), «Наша мова», «Теплі слова» Самобутня постать поета в українській літературі.

2

 

 

Із сучасної української поезії кінця ХХ – початку ХХІ ст. (на вибір)  В. Герасим’юк («Чоловічий  танець»), І. Малкович («З янголом на плечі», «З нічних молитов»),  А. Мойсієнко («Жовтень жовті жолуді»),  І. Павлюк («Дівчинка», «Вертатись пізно», «Асоціації»), Г. Кирпа («Мій ангел такий маленький…», «Коли до вас темної ночі…»)

напам’ять: 1 вірш (на вибір).

5

 

 

НАЦІОНАЛЬНА ДРАМА  Іван КАРПЕНКО-КАРИЙ Короткі відомості про життя і творчість видатного українського драматурга. Трагікомедія «Сто тисяч» – класичний взірець українського «театру корифеїв». Проблема влади грошей, бездуховності людини, засліпленої прагненням до наживи. Засоби сатиричного змалювання.  ТКР. Аналіз контрольних робіт.

4

 

 

З УКРАЇНСЬКОЇ ПРОЗИ  Михайло КОЦЮБИНСЬКИЙ. «Дорогою ціною» Коротко про письменника. Пригодницький, романтичний сюжет повісті. Вічний тип шукача правди. Проблема волі людини та можливостей її здобуття.

5

 

 

Олександр ДОВЖЕНКО. «Ніч перед боєм» Видатний український кінорежисер і письменник. Його оповідання про один із періодів Другої світової війни. «Ніч перед боєм» – твір про героїзм, самовідданість, патріотичні почуття українців. Образи діда Платона і діда Савки.

2

 

 

Ніна БІЧУЯ. «Шпага Славка Беркути»  Повість про школу й проблеми дорослішання, про роль батьків у вихованні дітей. РЗМ. Образи Славка Беркути, Юлька Ващука, Стефка Вуса та Лілі Теслюк. «Максимальне навантаження» як вияв моральності та відповідальності в житті. Проблема особистості в сучасному світі.

Контрольний твір. Аналіз контрольних творів. Позакласне читання.

5

 

 

Володимир Дрозд. «Білий кінь Шептало»  Проблема свободи і неволі, особистості й натовпу, дійсності та мрії, людини в суспільстві, її знеосіблення. РЗМ. Твір-роздум.

2

 

 

Юрій Винничук. «Місце для дракона» Повість-казка про сучасний світ, у якому й досі живуть «драконячі закони».  Парадокс: дракон Грицько – поет і християнин. Проблематика твору: роздуми про добро і зло, вірність і зраду, доцільність самопожертви.

4

 

 

УКРАЇНСЬКИЙ ГУМОР Валентин ЧЕМЕРИС. «Вітька + Галя, або Повість про перше кохання»  Гумористична повість про життя і пригоди школярів із села Великі Чаплі: дружбу і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Дитячі проблеми в дорослому житті, передані засобами гумору. ТКР. Аналіз контрольних робіт. Позакласне читання.

4

 

 

ЛІТЕРАТУРА РІДНОГО КРАЮ Ознайомлення із творами  письменників-земляків. УРОК-ПІДСУМОК

2

 

 

 

 

 

docx
Додано
29 грудня 2018
Переглядів
1648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку