Календарно-тематичне планування 1 клас НУШ

Про матеріал
Матеріал містить календарно- тематичне планування у 1 класі НУШ 2 семестр з рорахунку 2 уроки фізичної культури на тиждень .
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування уроків

фізичної культури 1 клас II семестр

за програмою Р.Б. Шияна

 

Зміст навчального матеріалу

Дата

 

 

 

 

 

 

17.

 

 

 

 

 

 

18.

 

 

 

 

 

 

19.

 

 

 

 

 

 

20.

 

 

 

 

 

21.

 

 

 

 

 

 

 

 

22.

 

 

 

 

 

 

23.

 

 

 

 

 

24.

 

 

 

 

25.

 

 

 

 

26.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.

 

 

 

 

 

 

28.

 

 

 

29.

 

 

 

 

30.

 

 

 

 

31.

 

 

 

 

32.

 

 

 

 

 

33.

 

 

 

34.

Змістова лінія «Базова рухова активність». Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність учнів». Змістова лінія «Турбота про стан здоров’я та безпеку».

 

Тиждень №17 «Світ захоплень»

Первинний інструктаж. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: без предметів. Вправи на положення тіла у просторі: елементи акробатики: групування (сидячи, лежачи). Рухлива гра «Театр звірів». Вправа на релаксацію «Лінива кішечка».

Тиждень №18 «Я - мандрівник»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: без предметів на місці: для м’язів спини: вправи з вихідного положення лежачи на животі. Вправи на положення тіла у просторі: елементи акробатики: повторення раніше вивчених вправ. Рухлива гра «Переліт птахів».

Тиждень №19 «Ми – дослідники. Ми – винахідники»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: з гімнастичною палицею.

Вправи на положення тіла у просторі: сіди (ноги нарізно, на п’ятах, зігнувши ноги). Нахили тулуба із положення сидячи. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу». Вправа на релаксацію «Лимон».

Тиждень №20 «Спорт»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Вправи на положення тіла у просторі: упори (присівши, лежачи, лежачи ззаду, стоячи, стоячи на колінах).  Підтягування у висі лежачи. Рухлива гра «Швидко стати в колону». 

Тиждень №21 «Мої улюблені книжки»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи . Гра на формування уваги «Швидко стати у шеренгу». Танцювальні кроки: комплексні ритмічні вправи: повороти, нахили тулуба у поєднанні з різними кроками під музичний супровід: приставний крок, перемінний крок, кроки на півпальцях під музичний супровід, кроки з витягнутою стопою, «маятник». Рухлива гра «Садіння картоплі».

Тиждень №22 «Транспорт»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Лазіння та перелізання: лазіння: по горизонтальній та похилій (кут 20 гр.) гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах. Танцювальні кроки: танцювальні імпровізаційні вправи. Рухлива гра «Ой, у полі жито».

Тиждень №23 «Професії»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Лазіння та перелізання: через перешкоду, висотою до 80 см; підлізання під перешкодою. Танцювальні кроки: танцювальні імпровізаційні вправи. Рухлива гра за бажанням дітей.

Тиждень №24 «Час/Як керувати часом?»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: в русі .Вправи з великим м’ячем: ведення м’яча носком у кроці. Рухлива гра «Хвостики».

Тиждень №25 «Весна»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: в русі. Вправи з великим м’ячем: повторення раніше вивчених вправ. Рухлива гра «Приборкувач м’яча».

Тиждень №26 «Весняні свята. Великдень»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Вправи з великим м’ячем: повторення раніше вивчених вправ. Рухлива гра «Влучно в ціль».

 

Змістова лінія «Базова рухова активність». Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність учнів». Змістова лінія «Турбота про стан здоров’я та безпеку».

 

Тиждень №27 «Навіщо їсти»

Первинний інструктаж. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: в русі. Стрибки у висоту: через гімнастичну палицю, з місця, із прямого розбігу. Рухлива гра «Хто більше?».

Тиждень №28 «Світ рослин»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків.Загальнорозвивальні вправи. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Стрибунці-горобчики».

Тиждень №29 «Світ тварин»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки зі скакалкою: стрибки на двох ногах, почергово, обертаючи скакалку вперед. Рухлива гра «Хто більше?».

Тиждень №30 «Веселка»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки у довжину з місця поштовхом однієї, двох ніг; із просуванням вперед. Рухлива гра «Через зони».

Тиждень №31 «Моя родина»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: з м’ячем. Вправи з малим м’ячем: метання м’яча правою і лівою руками із-за голови, стоячи на місці. Рухлива гра «Хто влучніше?».

Тиждень №32 «Ми – українці. Ми – європейці»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: з м’ячем. Вправи з великим м’ячем: передавання м’яча з рук у руки у колі, в колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами. Рухлива гра «Вибивний».

Тиждень №33 «Літо»

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: в русі. Біг із високого старту до 30 м. Рухлива гра «Ой, у полі жито».

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Загальнорозвивальні вправи: в русі. Рухливі ігри за бажанням дітей. Підсумковий урок за ІІ семестр, навчальний рік.

 

 

 

docx
Додано
2 вересня 2023
Переглядів
400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку