опис роботи вчителя фізичної культури

Про матеріал
Опис роботи вчителя фізичної культури на атестацію. Допомагає написати характеристику на вчителя
Перегляд файлу

    Олег Миколайович на своїх уроках забезпечує реалізацію навчальних, розвивальних та виховних цілей, працює над удосконаленням своєї педагогічної майстерності.

    Учитель вміє дохідливо та логічно подавати навчальний матеріал, концентрувати увагу учнів на основних поняттях.

     Переважна більшість уроків характеризується раціонально вибраною структурою. Олег Миколайович дотримується головних вимог до сучасного уроку фізичної культури: диференційний підхід до учнів з урахуванням стану їхнього здоров’я, рівня фізичного розвитку, рухової підготовленості ; формування в учнів умінь і навичок самостійно займатися фізичними вправами; оптимізація навчально-виховного процесу із застосуванням елементів інноваційних методів навчання та здійснення міжпредметних зв’язків.Вчитель застосовує нестандартні форми проведення уроку, зокрема уроки-змагання, уроки-естафети, уроки-ігри. При навчанні та вдосконаленні рухових дій використовує практичні методи. Словесний та метод демонстрацій використовує при засвоєні рухів і при створенні передумов їх виконання. На уроках фізичної культури у 5-9 класах Олег Миколайович досягає оптимальної рухової активності всіх учні, враховує мотиви та інтереси учнів до заняття фізичними вправами. Проводить індивідуальну додаткову роботу, відпрацьовує виконання елементів вправ, що не засвоїлись окремими учнями в групах. Постійно контролює навантаження учнів під час уроку. Вчить дітей вмінню здійснювати самоконтроль за своїм організмом.    Виховує вчитель терпіння, загальну витривалість, самодисципліну, волю до досягнення перемоги. Проводиться дозування фізичних навантажень.  Уроки відзначаються різноманітністю змісту, вибором раціональних форм організації діяльності учнів.      У процесі викладання фізичної культури реалізуються  такі дидактичні принципи навчання, як свідомість та активність, наочність, доступність та індивідуалізація, систематичність та послідовність.

У повсякденній роботі на високому рівні володіє інноваційними освітніми методиками та технологіями.Олег Миколайович приділяє належну увагу позакласній роботі, веде в цьому навчальному році гурток, який учні школи із задоволенням відвідують.

      Олег Миколайович багато часу приділяє організації фізкультурно-масової роботи в школі. Організовує різноманітні змагання, готує учнів до участі в спортивних змаганнях нашої громади. Забезпечує високу результативність, якість своєї роботи. Його учні мають оцінки високого та достатнього рівня навчальних досягнень, є переможцями та призерами спортивних змагань.

 

docx
Додано
5 вересня 2023
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку