Календарно-тематичне планування 10 клас, 1 год

Про матеріал
Навчальні модулі "Кулінарія", "Основи підприємницької діяльності" 1 год на тиждень. Навчання здійснюється за програмою, затвердженою наказом МОН від 23.10.2017 № 1407, яка розміщена на офіційному вебсайті Міністерства (http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/navchalniprogramy.html).
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування з технологій

для 10 класу

Навчання здійснюється за програмою, затвердженою наказом МОН від

23.10.2017 № 1407, яка розміщена на офіційному вебсайті Міністерства

(http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/navchalniprogramy.html).

№ з/п

 

Тема уроку та її зміст

К-ть год

Дата проведення

10-А

10-Б

Модуль І. Кулінарія

1

Поняття про кулінарію. Використання в куліна­рії сучасних досягнень науки і техніки. Зна­чення правильної кулінарної обробки продук­тів. Характеристика кулінарної продукції.

1

07.09

07.09

2

Технології створення кулінарних виробів. Зна­чення екологічно чистих продуктів харчування для здоров'я людини. Термінологія кулінарних робіт. Кулінарний інвентар, посуд та облад­нання. Чинники, які впливають на якість вико­наної роботи за технологією (хімічні, фізичні, біологічні показники).

1

14.09

14.09

3

Визначення теми та завдань проекту. Робота з інформаційними джерелами. Вибір об'єкта проектування (кенді-бар кондитерських виро­бів, закусочний стіл, корисні страви, страви до свят, вироби з тіста). Добір технологій для реа­лізації проекту. Характеристика ключових по­нять для досягнення поставлених завдань.

1

21.09

21.09

4

Етапи проектування. Визначення послідовності реалізації проекту. Добір рецептури. Добір та визначення необхідної кількості інгредієнтів. Добір необхідного кухонного інвентарю та по­суду. Технологія приготування обраної страви. Ор­ганізація робочого місця. Дотримання правил гігієни та безпеки праці. Розрахунок орієнтов­ної вартості приготовлених страв та можливос­ті їх реалізації.

1

28.09

28.09

5

Значення, класифікація холодних страв і заку­сок, їх асортимент. Технологічні вимоги до при­готування, правила подачі. Сервірування заку­сочного столу. Види хліба, склад, корисні властивості. Історія походження хліба. Бутерброди і банкетні закус­ки. Види бутербродів (відкриті, закриті (сандві­чі), закусочні (канапе), гарячі). Технологічні вимоги до приготування, правила подачі.

1

05.10

05.10

6

Вироби з тіста. Види тіста. Загальна характери­стика розпушувачів. Використання. Вимоги до якості. Технологія приготування дріжджового тіста опарним та безопарним способом. Добір рецептури. Вимоги до якості. Добір та визна­чення необхідної кількості інгредієнтів. Добір необхідного кухонного інвентаря та посуду. Ро­зрахунок орієнтовної вартості приготовленої страви та можливості її реалізації.

1

12.10

12.10

7

Кенді бар, історія виникнення. Види кенді барів. Солодощі на кенді бар. Шоколад у житті люди­ни. Виготовлення шоколадних цукерок своїми руками. Кейк-попси. Вимоги до якості. Добір рецептури та продуктів. Добір та визначення необхідної кількості інгредієнтів. Добір необ­хідного кухонного інвентаря та посуду. Термі­нологія кондитерських робіт.

1

19.10

19.10

8

Корисні страви (фіто батончики, корисні напої, соки, смузі, молочних коктейлів тощо). Рецепти корисних страв, технологія приготування. Ви­моги до якості. Добір рецептури та продуктів. Добір та визначення необхідної кількості інгре­дієнтів. Добір необхідного кухонного інвентаря та посуду.

1

02.11

02.11

9

Страви до свят (Різдва, до Нового року, до Ве­ликодня тощо). Рецепти страв, технологія приготування. Вимо­ги до якості. Добір рецептури та продуктів.

1

09.11

09.11

10

Правила сервірування столу (скатертини, серве­тки, квіти, тарілки, виделки, ножі, ложки, посуд для напоїв, розташування основних столових приладів залежно від меню).

1

16.11

16.11

11

Вибір теми для власного проекту, інформація актуальна для проекту (історія, цікаві факти, тощо). Добір технологій та технік для реалізації проекту. Характеристика ключових понять для досягнення доставлених завдань. Організація робочого місця. Визначення послідовності реа­лізації проекту.

1

23.11

23.11

12

Технологія приготування обраної страви. Орга­нізація робочого місця. Дотримання правил гігі­єни та безпеки праці. Розрахунок орієнтовної вартості приготовлених страв та можливості їх реалізації.

1

30.11

30.11

13

Приготування страви з дотриманням технологі­чної послідовності. Сервірування столу.

1

07.12

07.12

10

Приготування страви з дотриманням технологі­чної послідовності. Сервірування столу.

1

14.12

14.12

11

Презентація проекту.

1

21.12

21.12

Модуль ІІ. Основи підприємницької діяльності

12

Сутність поняття «підприємництво», «бізнес». Історичний розвиток підприємництва.

1

 

 

13

Визначальні риси підприємництва. Функції пі­дприємництва. Найвідоміші підприємці світ.

1

 

 

14

Основні форми підприємництва і їх класифі­кація.

1

 

 

15

Основи правової бази розвитку підприємницт­ва. Організація, заснування, функціонування і регулювання підприємницької діяльності в Україні.

1

 

 

16

Механізм створення власної справи. Процеду­ра державної реєстрації суб'єктів підприємни­цької діяльності.

1

 

 

17

Власне діло, головні переваги. Умови успіху підприємницької діяльності.

1

 

 

18

Економічна свобода, її сутність і роль у розвитку підприємництва. Основні терміни підприємни­цької діяльності. Поняття «ринок», «товар», «собівартість», «прибуток» тощо.

1

 

 

19

Підприємство як організаційна структура під­приємництва. Суб'єкти та об'єкти підприємни­цької діяльності. Підприємницька ідея. Оцінка шансів на успіх.

1

 

 

20

Підприємницький менеджмент (управління). Основні завдання менеджменту підприємства.

1

 

 

21

Маркетингові та інноваційні функції комерцій­ного підприємства. Джерела підприємницьких ідей.

1

 

 

22

Основні мето-пошуку підприємницької ідеї. Пошук підприємницьких ідей та їх джерел ре­алізації.

1

 

 

23

Бізнес-план, його види та складові. Етапи роз­робки бізнес-плану.

1

 

 

24

Мій власний бізнес-план. Складання бізнес-плану.

1

 

 

25

Інновації та бізнес. Загальна характеристика інновацій. Інноваційна діяльність та підприєм­ницька діяльність. Законодавство України у сфері інноваційної діяльності.

1

 

 

26

Конкуренція і аналіз впливу конкуренції на пі­дприємницьку діяльність. Можливі ризики і загрози розвитку створюваної справи.

1

 

 

27

Інноваційний процес. Класифікація інновацій. Інноваційний проект. Інноваційна продукція. Економічний ефект.

1

 

 

28

Хіт-парад інновацій. Моя власна інновація. Державне регулювання та підтримка підприє­мництва.

1

 

 

29

Фінанси, банки та кредит. їх роль у системі пі­дприємництва. Страхові компанії: їх функціональна суть та основні операції.

1

 

 

30

Поняття, види та функції бірж. Рушійні сили розвитку підприємництва.

1

 

 

31

Визначення теми та завдань проекту (орієнто­вні проекти: «Банк», «Біржа», «Страхова ком­панія», «Мале підприємство»).Вибір сфери ді­яльності. Пошук підприємницьких ідей та їх

джерело реалізації.

1

 

 

32

Добір засобів та аналіз інформації для реаліза­ції проекту. Добір форми організації бізнесу.

1

 

 

33

Характеристика ключових понять для досяг­нення поставлених завдань. Визначення послі­довності реалізації проекту.

1

 

 

34

Виконання робіт відповідно до складеного бі­знес-плану.

1

 

 

35

Презентація та оцінка проектної діяльності.   

1

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, 10 клас, Планування
Додано
8 жовтня 2022
Переглядів
5490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку