Підготувала
вчитель хімії
вищої категорії
Біляївського НВК
Новицька Т. І.
Календарно – тематичне планування факультативу
«Дослідження продуктів харчування»
№ |
Тема уроку |
Дата |
|
1 |
Загальна характеристика раціонального харчування |
|
|
2 |
Вода, її роль в обміні речовин |
|
|
3 4 |
Практична робота №1 «Вміст води у продуктах харчування» |
|
|
5 |
Мінеральні речовини та їх біологічне значення |
|
|
6 |
Практична робота №2 «Вміст мінеральних речовин у продуктах харчування» |
|
|
7 |
Жири: будова, властивості та їх харчова цінність |
|
|
8 9 |
Практичнаробота№3«Ви ділення та аналіз жирів» |
|
|
10 |
Вуглеводи: будова, властивості та їх біологічне значення |
|
|
11 12 13 |
Практична робота №4 «Якісне дослідження вуглеводів» |
|
|
14 |
Білки – життєво необхідні речовини |
|
|
15
16 |
Практична робота №5 «Дослідження властивостей білків» |
|
|
18 |
Вітаміни: склад, будова та їх біологічна цінність |
|
|
19 |
Практична робота № 6 «Дослідження властивостей вітамінів» |
|
|
20 |
Харчова біотехнологія та перспективи її розвитку |
|
|
21 22 |
Практична робота № 7 «Визначення якості і кількості поживних речовин харчових продуктів» |
|
|
23 24 |
Загальна характеристика продуктів харчування |
|
|
25
26 27 28 29 30 31 |
Практична робота №8 «Визначення якості харчових продуктів»: Кондитерських виробів. Хліба. Плодів. Меду. Масла. Молока. Сметани. |
|
|
32 |
Фізіологічні норми харчування для різноманітних груп населення |
|
|
33 |
Енергетична цінність їжі |
|
|
34 |
Практична робота № 9 «Складання харчового раціону» |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|