Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 1 класу (НУШ)

Про матеріал

Календарно-тематичне планування розроблено на основі програми фізкультурно освітньої галузі Р.Б. Шияна.

Змістові лінії :

1) Базова рухова активність;

2) Турбота про стан здоров'я та безпеку;

3) Ігрова та змагальна діяльність учнів.

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА 1 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Змістова лінія “Турбота про стан здоров’я та безпеку”

49

Поняття про фізичну культуру як сукупність фізичних вправ, спрямованих на зміцнення здоров’я. Загальнорозвивальні вправи: нахили та повороти голови, згинання та розгинання верхніх кінцівок, кругові рухи руками. Рухлива естафета «Перенесення тарілок на голові». Вправи на релаксацію.

16.01

 

50

Фізичні вправи для формування постави, профілактики плоскостопості та відновлення організму. Загальнорозвивальні вправи: нахили в бік, пружинні рухи з різних вихідних положень. Рухлива гра «Збір урожаю». Дихальні вправи.

17.01

 

51

Загальнорозвивальні вправи: піднімання тулуба з вихідного положення, лежачи на спині та животі. Рухлива гра «Пригучість найвищого». Вправа для профілактики плоскостопості «гусениця». Дихальні вправи.

18.01

 

52

Загальнорозвивальні вправи: нахили, повороти, прогинання та вигинання тулуба у положенні упору «стоячи на колінах». Загартування як засіб зміцнення здоров’я та покращення фізичного розвитку. Рухлива гра «Злови мене». Дихальні вправи.

23.01

 

53

Загальнорозвивальні вправи: підтягування на низькій перекладині з вихідного положення упору «лежачи». Рухлива естафета «Рух із тачками». Дихальні вправи.

24.01

 

54

Загальнорозвивальні вправи: присіди, напівприсіди, згинання та розгинання ніг, відведення ніг набік, статичні положення на рівновагу. Вправи з еспандером для кистей рук. Дихальні вправи.

25.01

 

55

Загальнорозвивальні вправи для формування постави біля гімнастичної стінки: Втома та її значення на організм.

30.01

 

56

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з фітболом.  Ознаки втоми під час виконання фізичних навантажень та засоби її уникнення. Вправи на релаксацію.

31.01

 

57

Загальнорозвивальні вправи. Пересування по підвищеній і обмеженій за площиною опорі. Стрибки зі скакалкою. Вправи на релаксацію.

01.02

 

58

Загальнорозвивальні вправи. Степ кроки. Загартування як засіб зміцнення здоров’я та покращення фізичного розвитку. Повторний біг 3-4 х 10 м. Вправи на релаксацію.

06.02

 

59

Загальнорозвивальні вправи: для формування постави: біля гімнастичної стінки.дзеркала. Вправи для профілактики плоскостопості: “гусениця”, “ведмідь клишоногий”. Вправи на релаксацію.

07.02

 

60

Загальнорозвивальні вправи для формування постави біля вертикальної осі. Подолання природних перешкод, пересування із зупинками за зоровим і слуховим сигналами Вправи на релаксацію. Зимові рухливі ігри

08.02

 

61

Загальнорозвивальні вправи для формування постави та профілактики  плоскостопості  перекладання та захоплення дрібних предметів пальцями ніг, стрибки. Вправи на релаксацію. Дихальні вправи.

13.02

 

62

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для профілактики плоскостопості: ходьба по дрібних предметах. Махові рухи руками і ногами в різних напрямах з амплітудою, що поступово збільшується.Дихальні вправи.

14.02

 

63

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для профілактики плоскостопості - ходьба перекатами з п’ятки на пальці. Пересування по підвищеній і обмеженій за площиною опорі.

15.02

 

64

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для профілактики плоскостопості: біг на пальцях. Дихальні вправи. Контроль ЧСС.

20.02

 

65

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для профілактики плоскостопості: біг на пальцях, “гусениця”, “ведмідь клишоногий”.

21.02

 

Змістова лінія «Базова рухова активність»

66

Загальнорозвивальні вправи. Поняття про життєво важливі способи пересування людини. Вправи з в.п. сидячи: ноги нарізно, на п’ятах. Логоаеробіка.

22.02

 

67

Загальнорозвивальні вправи. Значення ранкової гігієнічної гімнастики, фізкультурної хвилинки. Вправи з в.п. сидячи: зігнувши ноги; кутом, із нахилом уперед.

03.04

 

68

Танцювальна аеробіка. Правила добору спортивного інвентарю та безпечної поведінки під час виконання життєво необхідних рухових умінь та навичок. Вправи з в.п. сидячи: на правому, лівому стегні. Вправи з виконанням упорів: присівши, лежачи, лежачи ззаду. Логоаеробіка.

04.04

 

69

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з виконанням упорів: стоячи, стоячи на колінах. Стійка на лопатках із зігнутими ногами. Звіроаеробіка. Вправи з малим м’ячем.

05.04

 

70

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з виконанням упорів: лежачи на стегнах та передпліччях.

10.04

 

71

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з вихідних положень у висах: стоячи, лежачи; на зігнутих руках. Вправи з малим мячем.

11.04

 

72

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з вихідних положень у висах: стоячи позаду; зависом однією ногою та двома ногами. Групування (сидячи, лежачи), перекати в групування.

12.04

 

73

Загальнорозвивальні вправи. перекид боком та вперед, стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами. Стрибки зі скакалкою.

17.04

 

74

Загальнорозвивальні вправи. Вправи з вихідних положень у висах: підтягування у висі, у висі лежачи. Вправи з малим мячем.

18.04

 

75

Фітбол-аеробіка. Вправи з великим м’ячем. Стрибки зі скакалкою. Контроль ЧСС. Дихальні вправи.

19.04

 

76

Загальнорозвивальні вправи. Логоаеробіка. Вправи з великим м’ячем,стрибки в глибину, стрибки у довжину із просуванням вперед.

24.04

 

Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність учнів»

77

Загальнорозвивальні вправи. Значення рухливих ігор для підвищення рухової активності школяра та оволодіння життєво необхідними руховими вміннями та навичками. Рухливі ігри та естафети

25.04

 

78

Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час рухливих ігор та естафет. Рухливі ігри та естафети

26.04

 

79

Загальнорозвивальні вправи. Повторення правил рухливих ігор. Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Рухливі ігри та естафети

02.05

 

80

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети для формування культури рухів

03.05

 

81

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети для формування навичок пересування. Контроль ЧСС.

08.05

 

82

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети з інтегрально розвивальними м’ячами (eduball).

10.05

 

83

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети для формування навичок пересування.

15.05

 

84

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри із застосуванням стрибкових вправ. Вправи на релаксацію.

16.05

 

85

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети

17.05

 

86

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри із застосуванням стрибкових вправ. Вправи на релаксацію.

22.05

 

87

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри із застосуванням стрибкових вправ. Дихальні вправи.

23.05

 

88

Загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри та естафети для формування навичок пересування.

24.05

 

 

docx
Додано
11 січня 2019
Переглядів
3595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку