Календарно-тематичне планування з фізичної культури (легка атлетика, футбол, волейбол) 6 клас

Про матеріал
Календарно-тематичне планування з фізичної культури (легка атлетика, футбол, волейбол) 6 клас
Перегляд файлу

6 КЛАС

Варіативний модуль:

«Легка атлетика»

1

ПТБ під час занять на уроках фізичної культури. Завдання та зміст уроків на перший семестр.

 

2

ПТБ на уроках легкої атлетики. Різновиди ходьби та бігу. Рухливі ігри.

 

3

ІБЖ. Історія розвитку легкої атлетики. Різновиди ходьби та бігу. Рухливі ігри.

 

4

ІБЖ. Спеціальні бігові вправи. Високий старт. Техніка бігу з високого старту.

 

5

ІБЖ. Перешикування. Біг з високого старту. Стрибки в довжину з місця. Естафети.

 

6

ІБЖ. Перешикування. Ознайомити з технікою бігу з низького старту. Фінішування. Рухливі ігри.

 

7

ІБЖ. Спеціальні бігові вправи, стрибкові вправи. Біг з низького старту. Біг 30м.

 

8

ІБЖ. Розвиток швидкості засобами рухливих ігор. Біг 30м. Стрибок в довжину з розбігу. Естафети.

 

9

ІБЖ. ЗРВ. Страт. Біг по дистанції. Фінішування. Біг 30м. Рухливі ігри.

 

10

ІБЖ. Організаційні вправи. Стрибки через скакалку. Стрибки в довжину з місця. Біг 30м.

 

11

ІБЖ. Вправи з м’ячами. Різновиди бігу. Біг 400 м. без урахування часу.

 

12

ІБЖ. ЗРВ «човниковий» біг 4*9м. Передача естафетної палички. Естафетний біг.

 

13

ІБЖ. Передача естафетної палички. Естафетний біг. Біг 30м. Фінішування. Рухливі ігри.

 

14

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив стрибок в довжину з розбігу способом «зігнувши ноги» хл. до 260-260-280-300 см, дівч. до 220-220-240-260 см. Рівномірний біг 800м.

 

15

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив стрибок у довжину з місця (см. (хл. до130-130-150-170; дівч. до 120-120-130-150)) Рухливі ігри.

 

16

ІБЖ. Перешикування. ЗРВ «човниковий» біг 4*9м. Біг з високого старту. Естафети

 

17

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив біг 30м. (с. (хл. більше 6,7-6,7-6,2-5,6; дівч. більше 7,1-7,1-6,6-6,0)) Рухливі ігри.

 

18

ІБЖ. ЗРВ. Розвиток спритності засобами рухливих ігор. Естафети. Підсумковий урок.

 

 

Варіативний модуль:

«Футбол»

20

Правила техніки безпеки під час занять футболом. Жонглювання м’ячем Зупинка м'яча підошвою. Удари по нерухомому м'ячу. Рухлива гра «Фортеця».

 

21

ІБЖ. Правила гри у футбол. Жонглювання м’ячем. Зупинка м'яча підошвою. Удари по нерухомому м'ячу. Рухлива гра «Фортеця»

 

22

ІБЖ. Жонглювання м’ячем Зупинка м'яча підошвою. Удари по м'ячу зовнішньою та внутрішньою стороною стопи. Футбольні естафети.

 

23

ІБЖ. Ознайомити з видатними футболістами України. Техніка пересувань. Жонглювання м'яча ногою, головою стегном. Зупинка м’яча підошвою. Удари по нерухомому м'ячу на точність. Футбольні естафети.

 

24

ІБЖ. Техніка пересувань. Жонглювання м'яча ногою, головою, стегном. Зупинка м’яча підошвою. Удари по нерухомому м'ячу на точність. Навчальна гра за спрощеними правилами.

 

25

ІБЖ. Передачі м’яча. Зупинка м’яча підошвою. Удари по нерухомому м'ячу на точність. Навчальна гра за спрощеними правилами.

 

26

ІБЖ. Жонглювання м’ячем Зупинка м'яча підошвою. Удари по м'ячу зовнішньою та внутрішньою стороною стопи. Футбольні естафети.

 

27

ІБЖ. Вправи з м’ячем. Ведення м'яча. Передачі м’яча в парах на відстані 7м. Удари по м'ячу, що котиться. Навчальна гра у футбол.

 

28

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у задану половину футбольних воріт з відстані 7м: хл. 1 або жодн.-2-3-(4-5), дівч. жодн.-1-2-(3-5) влучного удару. Навчальна гра.

 

29

ІБЖ. Жонглювання м’ячем. Удар внутрішньою стороною стопи та передачі м’яча в парах. Навчальна гра у футбол.

 

30

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив 4 передачі м’яча на точність партнеру одним із вивчених способів з відстані 7м: хл. 1 або жодн.-2-3-(4-5), дівч. жодн.-1-2-(3-5) влучного удару. Навчальна гра.

 

31

ІБЖ. Повторити правила гри. Навчальна гра у футбол. Підсумковий урок з футболу.

 

 

Варіативний модуль:

«Волейбол»

32

Правила безпечної поведінки під час уроків з волейболу. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Рухливі ігри з м’ячем. Біг у повільному темпі.

 

33

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Волейбольні естафети.

 

34

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Правила гри «Малюкбол».

 

35

ІБЖ. Загальна характеристика гри волейбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри). Різновиди ходьби та бігу. Передачі м'яча двома руками зверху біля стіни. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

36

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Передачі м’яча двома руками зверху над головою. Гра «Малюкбол».

 

37

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передачі м'яча двома руками зверху над собою. Передачі м'яча двома руками знизу перед собою. Рухлива гра «Малюкбол».

 

38

ІБЖ. Значення гравців передньої та задньої ліній. Різновиди ходьби та бігу. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передачі м'яча двома руками зверху та знизу перед собою та від стіни.

 

39

ІБЖ. Значення гравців передньої та задньої ліній. Стрибкові вправи, спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Передача двома руками зверху з накидання партнера. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Гра «Малюкбол».

 

40

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Гра «Малюкбол».

 

41

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з волейбольними м’ячами. Прийом м'яча обома руками знизу з накидання партнера. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни, над собою. Рухлива гра «Малюкбол».

 

42

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу з накидання партнера. Підкидання м'яча для нижньої прямої подачі, рух ударної руки (імітація нанесення удару по м'ячу).

 

43

ІБЖ. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу з накидання партнера. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Гра волейбол за спрощеними правилами.

 

44

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив передача м’яча в стіну двома руками зверху з відстані 3м (хл. до 4-4-5-6; дівч до 3-3-4-5). Гра «Малюкбол».

 

45

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Біг у чергуванні з ходьбою.

 

46

ІБЖ. Контрольний урок: навчальний норматив прийом м’яча від стіни двома руками знизу з відстані 2м (хл. до 3-3-4-6; дівч 2-2-3-4). Гра «Малюкбол».

 

47

ІБЖ. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху в парах через сітку. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Рухлива гра «Малюкбол».

 

48

ІБЖ. Повторити правила гри волейбол. Різновиди ходьби та бігу. Стрибкові вправи. Рухлива гра «Малюкбол». Біг у повільному темпі.

 

49

ІБЖ. Основи самоконтролю під час занять фізичними вправами. Різновиди ходьби та бігу. Рухлива гра «Малюкбол». Підсумковий урок з волейболу та за І семестр.

 

 

docx
Додано
26 вересня 2021
Переглядів
1371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку