Календарно – тематичне планування з образотворчого мистецтва для 4 класу (І семестр)

Про матеріал
Календарно – тематичне планування з образотворчого мистецтва для 4 класу (І семестр) складено відповідно до «Навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою. 1 – 4 класи.» – К.: Видавничий дім «Освіта», 2011 (зі змінами 2016 року), автори - Резніченко М.І., Трач С.К.
Перегляд файлу

Образотворче мистецтво

 

І семестр

1 година на тиждень

 

з/п

 

Тема уроку

Матеріал до уроку

Дата

Примітка

 

Художній образ у графіці, живописі та скульптурі

 

1

 

Вступ. Поняття про художній образ в мистецтві. Способи створення художнього образу в різних видах образотворчого мистецтва. Створення сюжетно-тематичної композиції «Спогади про літо»

матеріали на вибір

 

 

2

 

Створення художнього образу за допомогою засобів графічних засобів виразності: ліній, штрихів, крапок, плям. Створення образів дерев у композиції «Могутні сосни»

графічні

матеріали

 

 

3

 

Значення вибору графічної техніки для створення художнього образу.  Виконання композиції «Природні стихії»

туш

 

 

4

 

Поглиблення знань про колір як засіб виразності живопису. Створення засобами кольору певного за характером образу. Створення композиції «Мелодія осені»

акварельні фарби

 

 

5

 

Значення вибору живописної техніки для створення виразного художнього образу. Створення композиції «Синій туман»

акварельні фарби

 

 

6

 

Поглиблення знань про скульптуру, її види. Особливості створення художнього образу в об’ємі. Створення скульптурного образу тварини

пластилін

 

 

7

8

 

Незвичайні матеріали художника-скульптора. Створення казкового образу з природних матеріалів в об’ємі або рельєфі «Веселий лісовик»

природні матеріали, картон, пластилін

 

 

 

Художній образ у декоративно-прикладному мистецтві, архітектурі та дизайні

 

9

 

Відмінність декоративної манери зображення від реалістичної. Особливості декоративного образу в творах народних майстрів Опішні, Косова, Києва, Вінниці тощо). Виготовлення іграшки за українськими народними мотивами

тканина, глина, солома або інші природні матеріали

 

 

10

 

Особливості декоративного образу в творах народних майстрів Опішні, Косова, Києва, Вінниці тощо). Виготовлення іграшки за українськими народними мотивами (продовження).

тканина, глина, солома або інші природні матеріали

 

 

11

 

Ознайомлення з українським народним мистецтвом петриківського розпису. Композиційне та колірне рішення творів петриківських майстрів. Виконання композиції «Казкова квітка Петриківки»

акварельні фарби або гуаш

 

 

12

 

Народне мистецтво витинанки. Витинанки прості і складені. Значення осі симетрії при виготовленні витинанки. Створення вазонової композиції-витинанки «Дерево життя»

кольоровий папір, картон

 

 

13

 

Архітектура як будівельне мистецтво. Образ будівлі, її призначення. Створення на основі асоціацій образу казкового будинку. Створення образу будинку для казкового персонажа

матеріали на вибір

 

 

14

 

Дизайн та художнє конструювання. Створення художнього образу в техніках паперопластики, оригамі. Створення дизайн-форми «Чарівний ліхтарик»

кольоровий папір, картон

 

 

15

 

Дизайн та художнє конструювання. Створення художнього образу в техніках паперопластики, оригамі. Створення святкової листівки

кольоровий папір, картон

 

 

16

 

Шрифт і декор у створенні художнього образу. Введення слів та чисел у декоративну композицію. Створення святкової листівки

гуаш або акварельні фарби

 

 

 

docx
До підручника
Образотворче мистецтво 4 клас (Резніченко М.І., Трач С.К)
Додано
9 червня 2019
Переглядів
3493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку