Календарно-тематичне планування з трудового навчання 4 клас

Про матеріал

Складено відповідно до навчальної програми

для загальноосвітніх навчальних закладів за

наказом МОН України від 05.08.2016 р. № 948

"Про затвердження змін до навчальних програм 1-4-х класів ЗНЗ" та оновленими навчальними програмами початкової школи
Перегляд файлу

               Календарно-тематичне планування з     ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ 4 кл

(за підручником В.П.Тименко, І.М. Веремійчик)

35 годин  (1 год-на тиждень)

Дата

К- год

                                           Зміст уроків

1

 

 

1

Вступне заняття. Організація робочого місця. Правила безпечної праці на уроці. Ознайомлення з художнім оздобленням та дизайном.

 

2

 

1

Комбінування  природних, штучних і пластичних матеріалів. Послідовність дій під час виготовлення виробів із природних і пластичних матеріалів.Практична робота. Виготовлення виробів із природних і пластичних матеріалів

3

 

1

Конструювання  рухомих моделей з картону та паперу. Загальні відомості про способи виготовлення рухомих моделей з паперу та картону.  Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення рухомих моделей. Практична  робота. Виготовлення рухомої гри «Лебіідь-гойдалка»

4

 

1

Конструювання рухомих моделей з картону та паперу. Послідовність дій під час виготовлення моделей з паперу і картону з рухомими деталями.  Практична робота. Виготовлення моделей з паперу та картону з рухомими деталями

 

5

 

1

Сюжетна витинанка. Уявлення про особливості сюжетної витинанки різних регіонів України. Послідовність виготов- лення виробів технікою витинанки.Практична робота. Виготовлення сюжетної витинанки «Ангелятка»

6

 

1

Сюжетна витинанка. Послідовність виготовлення виробів технікою витинанки. Практична робота. Виготовлення сюжетної композиції«Жадібні ведмежата»

7

 

1

Сюжетна витинанка. Послідовність виготовлення сюжет- ної витинанки.Практична робота. Виготовлення сюжетної композиції«Півник»

8

 

1

Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Способи кріплення  елементів. Практична робота. Виготовлення квітки з паперу

.

9

 

1

Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Послідовність виготовлення штучних квітів об’ ємної форми. Практична робота. Виготовлення штучних квітів з паперу «Нарциси»

10

 

1

Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Послідовність виготовлення штучних квітів об’ємної форми. ПрАКТИЧНА робота. Виготовлення штучних квітів об’ ємної форми з тонкої фольги «Тюльпан»

11

 

1

Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Послідовність виготовлення штучних квітів об ємної форми з пташиного пір’я.Пр.робота. Виготовлення штучних квітів з пташиного пір’я

 

12

 

1

Колаж. Поняття про колаж. Комбінування різноманітних матеріалів для створення композиції колажу. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення колажу. Практична робота. Виготовлення гри-колажу «Пори року»

13

 

1

Робота з пластичними матеріалами. Пластичні матеріали для виготовлення виробів (пластилін, глина, полімерна глина, солоне тісто). Послідовність виготовлення виробів об’ємної фори з пластичних матеріалів.Практична робота. Виготовлення з пластиліну декоративного півника

14

 

1

Робота з пластичними матеріалами. Послідовність ви- готовлення виробів об ємної форми з пластичних мтеріалів. Практична робота. Виготовлення фігурок звірів і тварин «Котик», «Собачка», «Жираф», «Бегемот» а вибором учнів)

15

 

1

Робота з пластичними матеріалами. Послідовність виготовлення виробів об’ємної форми з пластичних матеріалів. Практична робота. Створення композиції на тему «Космодром» (колективна робота)

16

 

1

Робота із сучасними штучними матеріалами. Властивості штучних матеріалів: пластик, поролон, синтепон, пінопласт, синтетична вата тощо.Практична робота. Виготовлення виробів із пластмасових стаканчиків «Квіти в корзинці».

17

 

1

 Робота із сучасними штучними матеріалами. Пінопласт. Послідовність виготовлення виробів із пінопласту. Практична робота. Виготовлення аплікації з пінопласту«Зима»

 

 

18

 

1

Робота із сучасними штучними матеріалами. Поролон. Послідовність виготовлення виробів із поролону. Практична робота. Виготовлення іграшок із поролону «Равлик», «Ящірка», «Порося» (за вибором учнів)

19

 

1

Робота із сучасними штучними матеріалами. Пластикат. Послідовність виготовлення виробів із пластикату. Практична робота. Виготовлення прикрас (бутоньєрок)

 

20

 

1

Плетіння. Способи плетіння із стрічок, товстих ниток, шну- рів. Основні прийоми робота та послідовність виготовлення виробів технікою плетіння.Практична робота. Виготовлення іграшки «Восьминіжка»

21

 

1

Плетіння. Послідовність виготовлення виробів технікою плетіння.Пр. робота. Виготовлення фенічки з кольорової стрічки

22

 

1

Вишивання. Оздоблення виробів технікою вишивки. Мате- ріали, інструменти та пристосування для оздоблення виро- бів вишивкою. Основні прийоми роботи технікою вишивки. Витягування ниток з основи.Практична робота. Виготовлення серветки з бахромою

 

23

 

1

Вишивання. Початкові шви «уперед голка», «назад голка». Шов «низинка». Послідовність дій під час шиття початковими швами. Безпечні прийоми роботи з голкою. Практична робота. Оздоблення серветки початковими швами та швом «низинка»

24

 

1

Вишивання. Техніка вишивання гладдю. Послідовність дій під час вишивання гладдю. Практична  робота. Створення вишитої аплікації до дитячого одягу

25

 

1

Вишивання. Техніка вишивання хрестиком. Послідовність дій під час вишивання хрестиком.Практична робота. Виготовлення рушничка, оздобленого швом «хрестик»

 

26

 

1

Об’ємна аплікація з тканини та ґудзиків. Послідовність виготовлення об’ємної аплікації на тканині з використанням ґудзиків, леліток та бісеру.Практична робота. Виготовлення аплікації з тканини з ви-користанням ґудзиків «Дерево»

 

 

27

 

1

Об’ємна аплікація з тканини та ґудзиків. М’яка іграшка. Послідовність виготовлення м’якої іграшки.Практична робота. Виготовлення м’якої іграшки «Котик»

28

 

1

Пап’є-маше.  Ознайомлення з технікою пап’є-маше. Ма- теріали, інструменти та пристосування  для виготовлення виробів технікою пап’є-маше.Практична робота. Виготовлення в техніці пап’є-маше тарілочки, стакана, вази (за вибором учнів)

29

 

1

Пап’є-маше. Опорядження виробів, виготовлених у техніці пап’є-маше. Послідовність дій при опорядженні виробів. Практична робота. Опорядження тарілочки, стакана чи вази, виготовлених у техніці пап’є-маше

 

30

 

1

Екскурсія. Екскурсія на робочі місця ДО ШКІЛЬНОЇ КОТЕЛЬНІ.Практична робота. Ознайомлення з видами людської діяльності, робочими місцями працівників, правилами безпеки життя, професіями.

31

 

1

Художнє оздоблення та дизайн. Загальні відомості про декорування виробів. Техніки, матеріали, інструменти та пристосування для декорування виробів. Декорування створених виробів раніше засвоєними техніками та відомими матеріалами.Пр. робота. Виготовлення і декорування сумочки

32

 

1

Художнє оздоблення та дизайн. Виготовлення і декорування створених виробів раніше засвоєними техніками. Практична робота. Виготовлення і декорування гри «Рухомі ноти»

33

 

1

Самообслуговування. Одяг і взуття. Оздоблення  одягу і взуття. Техніки, матеріали, інструменти та пристосування для оздоблення виробів.Практична робота. Виготовлення і оздоблення макетів моделей одягу з картону раніше засвоєними техніками

 

 

 

 

34

 

1

Самообслуговування. Оздоблення взуття.Практична робота. Виготовлення і оздоблення макетів взуття з паперу і картону

35

 

1

Підсумки роботи за рік. Узагальнення і систематизація знань учнів. Виставка учнівських робіт

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попович Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
12 серпня 2018
Переглядів
24549
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку