Календарно-тематичне планування зі змістовими лініями (I семестр) за підручником Карпюк О., 2018р., 10 клас, 10-й рік навчання, 3 навчальні години в тиждень
Поурочний план розподілу навчального матеріалу
за підручником Карпюк О., 10 клас (I семестр) (3 навч. год. в тиждень)
№ уроку |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Змістова лінія |
Мовний інвентар |
Комунікативні уміння |
||||||||||||
Екологічна безпека та сталий розвиток |
Громадянська |
Здоров'я і безпека |
Підприємливість та фінансова грамотність |
Лексика
|
Граматика
|
Зорове сприймання |
Сприймання на слух |
Усне продукування, усна взаємодія |
Писемне продукування, писемна взаємодія |
||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
|
|
|
|
||||||||||
Тема 1: Я, моя родина, мої друзі
|
|||||||||||||||||
1
|
|
Введення нових ЛО за темою «Англійська мова як мова міжнародного спілкування» |
2.Усвідомлення ролі англійської мови у сучасному світі. 4. Усвідомлення перспективи власного професійного вибору.
|
a rock star,a computer expert, a shop assistant, a pilot, a tourist guide, an engineer, a taxi driver,a business-woman, an actor, an athlete, a teacher, a scientist, a footballer, a doctor, a waitress, a ship captain, a native speaker |
|
Ex.3a, pp.8-9
|
ex.4, p.9
|
ex.1,2, p.8
|
ex.3b, p.9 |
||||||||
2
|
|
Активізація нових слів. Виконання тренувальних вправ
|
2. Усвідомлює права людини, важливість толерантного ставлення до поглядів і переконань з урахуванням інтересів і потреб інших. |
foreign language, mother tongue, pronunciation, vocabulary, grammar,spelling, comprehension, skimming,scanning, fluency,definitions, lyrics,an au-pair,patient |
|
Ex.7a, pp.10-11
|
|
ex.5,6, p.10
|
ex.7b,7c, p.12
|
||||||||
3
|
|
Усна взаємодія: обговорення важливості вивчення англійської мови.
|
3. Демонструє розуміння основ ефективного спілкування. |
a reason,a responsibility, complicated,perfect, responsible,to get stuck,to keep doing something,to feel like doing something, to look up something in the dictionary,to make somebody’s best
|
|
ex.8a, pp.12-13; ex.10a, p.14; ex.11a, pp.15-16
|
|
ex.8b,9 p.13; ex.10b, p.14; ex.11b, p.16
|
ex.11b p.16 |
||||||||
4 |
|
Усне продекування за темою «Важливість вивчення англійської мови» |
2. Оцінює свої здібності та можливості на шляху до мети |
|
За завданням вчителя |
||||||||||||
5
|
|
Введення доаткових ЛО на тему «Сім’я. Друзі. Риси характеру»
|
2.Обговорення системи цінностей сучасної родини. |
toaffect, affectionate, aggressive, ambitious, bossy, carming, competitive, energetic, envious, generous, imaginative, jealous, manipulative, moody, responsible, reliable, selfish, sociable, spoilt, sensitive
|
|
ex.2,3,4, p.18-19; ex.5,p.20; ex.6, p.21; ex.1,p.21
|
Текст ‘hat Affects Our Perso-nality’ pp.18-19
|
e1, p.1; ex.6c,p.21; ex.4, p.19
|
ex.5b,p.2; ex.6a, p20 ex.2,3,5, p.21-22
|
||||||||
6
|
|
Використання конструкції used to в усній взаємодії за темою «Мої друзі» |
2. Визначає життєві уміння, необхідні для удосконалення характеру |
used to + infiniti-ve |
Grammar Links, p.22; ex.4, p.24 |
|
ex.6, p.25
|
ex.1,2, p.23; ex.3,5, p.24 |
|||||||||
7 |
|
Розвиток навичок сприймання на слух за темою «Особистість і її стосунки з іншими» |
2. Усвідомлює права людини, важливість толерантного ставлення до поглядів і переконань з урахуванням інтересів і потреб інших. |
a goal, to argue, to succeed, to get on well, to have (a lot) in common, to get/keep in touch, to stay friends |
|
ex.2, p.25
|
ex.3,4, p.26 |
ex.1,5, pp.25, 26 |
|
||||||||
8. |
|
Різновиди написання творів |
2.Визначення життєвих умінь для удосконалення характеру |
a skill of writing, audience, purpose of writing, to fill in an application form |
used to + infinitive
|
ex.6b, p.31
|
|
ex.1,2b, pp.28, 29; ex.6c, p.31 |
ex.5, p.30 WB ex.1, p.10
|
||||||||
9. |
|
Писемне продукування за темою «Характер» |
2. Усвідомлює права людини, важливість толерантного ставлення до поглядів і переконань з урахуванням інтересів і потреб інших. 4.Аналізує та оцінює приклади доброчинності з власного досвіду. |
Активізація мовного і мовленнєвого матеріалу
|
PB ex.2, p.32; ex.4, pp.33-34
|
|
ex.3, p.33; ex.5, 6a,7 pp.34-35 |
ex.1, p.32; ex.6b, p.35; |
|
||||||||
10 |
|
Усна взаємодія за темою « Яка я людина» |
1. Дискутує щодо якості та цінності життя. 3. Демонструє розуміння основ ефективного спілкування. |
|
|
||||||||||||
11 |
|
Узагальнення вивченого матеріалу |
4. Усвідомлює необхідність бути заощадливим та використовувати технології для покращення добробуту родини. |
36-38 |
|
|
|
|
|
||||||||
Тематична |
|||||||||||||||||
Тема 2: Робота і професії |
|||||||||||||||||
12 |
|
Введення ЛО за темою «Різновиди професій» |
2.Оцінювання власних здібностей та можливостей в контексті вибору майбутньої професії. 4.Обговорення матеріальних критеріїв для Вибору професії. Оцінювання фінансових можливостей сучасних професій. |
Page 40 |
|
ex.2,3, pp.40-42; ex.4, p.42; ex.1, p.43
|
|
ex.5,6, p.43
|
ex.1, p.40; ex.2,3,4, p.44
|
||||||||
13 |
|
Активізація ЛО теми. Виконання тренувальних вправ |
1. Аналізує власні бажання та потреби у контексті вибору майбутньої професії. 2. Оцінює свої здібності та можливості на шляху до мети. |
|
За завданнямвчителя |
||||||||||||
14 |
|
Усна взаємодія на тему «Трудові уміння та навики» |
4. Обговорює матеріальні критерії та мотиви для вибору професії. |
|
Tense Revision: Present Perfect Present Perfect Continuous |
Grammar Links, p.47; ex.1,2,3, pp.45-46 |
|
ex.6, p.48
|
ex.4,5 pp.47-48; GB pp.13-22
|
||||||||
15 |
|
Удосконалення граматичних навичок. Використання граматичних часів у порівнянні |
2. Оцінює свої здібності та можливості на шляху до мети. |
|
Tense Revision: Present Perfect, Present Perfect Continuous |
За завданням вчителя |
|||||||||||
16 |
|
Використання граматичних часів у порівнянні. Виконання тренувальних вправ |
4. Оцінює фінансові можливості сучасних професій. |
|
Tense Revision: Present Perfect, Present Perfect Continuous |
||||||||||||
17 |
|
Усна взаємодія за темою «Професії та професійні якості» |
2. Визначає свої пріоритети та обґрунтовує план дій щодо можливості досягнення успіху у професії. |
safety, a vacancy, to apply, to graduate (from), to offer, to be responsible for, be satisfied with, be well-paid
|
|
ex.3, p.49;
|
ex.4,5, pp.49-50
|
ex.1, p.49; ex.6, p.50
|
ex.2, p.49;
|
||||||||
18 |
|
Усне продукування за темою «Плани на майбутнє» |
2. Оцінює свої здібності та можливості на шляху до мети. |
|
types of writing, styles of letters, a letter of application |
ex.1,2a, pp.50-51; |
|
ex.2b,3,4, p.51
|
|
||||||||
19 |
|
Структура написання листів |
1. Аналізує власні бажання та потреби у контексті вибору майбутньої професії. |
|
|
ex.1a, 2a, p.52; ex.3, p.54
|
|
ex.1b,c, p.52
|
ex.2b,p.53ex.3b,4, pp.54-55
|
||||||||
20 |
|
Писемне продукування:лист про майбутню професію |
1.Аналізує власні бажання та потреби у контексті вибору майбутньої професії. |
|
|
|
4, p.55
|
||||||||||
21 |
|
Введення та активізація додаткових ЛО за темою «Світ професій» |
4. Оцінює фінансові можливості сучасних професій. |
an applicant, a Bachelor’s/a Master’s degree, a salary, to apply for a job |
|
ex.1, p.56; ex.3, p.57;
|
ex.3a, p.57
|
ex.3b, p.58; ex.4,5, pp.58-59;
|
ex.6,p.59;
|
||||||||
22 |
|
Усна взаємодія за темою «Вимоги до особистісних якостей та кваліфікації»
|
2. Усвідомлює важливість «розумних» цілей, які є конкретними, вимірюваними, досяжними, доречним і визначеними у часі). |
|
|||||||||||||
23 |
|
Узагальнення вивченого матеріалу |
2.Визначає свої пріоритети та обґрунтовує план дій щодо можливості досягнення успіху у професії. 4.Обговорює матеріальні критерії та мотиви для вибору професії. |
|
За завданням вчителя |
||||||||||||
Тематична |
|||||||||||||||||
Тема 3: Шкільне життя |
|||||||||||||||||
24. |
|
Введення ЛО за темою «Шкільне життя» |
2. Аналіз стосунків з однолітками.
|
a curriculum, an opportunity, particular, mutual, to acquire, to provide, to realize, boarding school |
|
ex.2,3,4, pp.64-66; ex.6, p.68 |
Essay pp.64-65
|
ex.1,p.64; ex.5, p.66
|
ex.1,2,3, pp.26-27 PB ex.1,2, pp.68-69
|
||||||||
25 |
|
Активізація ЛО. Виконання тренувальних вправ |
3. Розуміє важливість принципів рівноправного спілкування. |
|
|||||||||||||
26 |
|
«Умовні речення I типу» |
4. Обговорює та оцінює фінансові перспективи на майбутнє навчання. |
|
1st Conditional
|
Grammar Links, ex.1, pp.69-70 |
|
ex.2, p.70
|
ex.3, 4,5,6, pp.70-71; GB pp.23-29 |
||||||||
27 |
|
Виконання тренувальних вправ |
4. Обговорює та оцінює фінансові перспективи на майбутнє навчання. |
|
|
За завданням вчителя |
|||||||||||
28 |
|
Писемне продукування за темою «Умовні речення I типу» |
|
|
1st Conditional
|
За завданням вчителя |
|||||||||||
29 |
|
Усна взаємодія: «Заклади освіти в Україні» |
2.Демонстрація обізнаності з міжнародними освітніми програмами. |
comprehensive, compulsory, an opportunity, advanced, junior, senior, available, primary, grades |
|
ex.1,2, p.72; ex.5, p.73; |
ex.3,4, p.72
|
ex.6, p.74
|
ex.3, p.31
|
||||||||
30 |
|
Усна взаємодія: обговорення системи освіти в Україні |
3. Оцінює та обирає ефективний спосіб підготовки до випускних іспитів з точки зору розумового навантаження.
|
|
|
||||||||||||
31 |
|
Повторення граматичного матеріалу «Умовні речення I типу» |
3. Розуміє важливість принципів рівноправного спілкування |
|
1st Conditional
|
|
|
ex.1,2,3b,, pp.74-75
|
ex.3a, p.74
|
||||||||
32 |
|
Усна взаємодія за темою «Освіта в Україні» |
2.Демонстрація обізнаності з міжнародними освітніми програмами |
a formal letter, an application for the course |
|
ex.1, p.76; ex.3, p.77; ex.4, p.78 |
|
ex.2, p.76
|
ex.4,p.78
|
||||||||
33 |
|
Усна взаємодія: обговорення системаи освіти за кордоном. |
2. Демонструє обізнаність з міжнародними освітніми програмами. |
|
Активізація мовного і мовленнєвого матеріалу
|
ex.1,2, p.80; ex.5, p.82; ex.7, p.83; |
|
ex.3,4, pp.81-82; ex.6,7, p.83 |
ex.3,4, p.35; ex.5a, p.36; ex.1, p.37 |
||||||||
34 |
|
Узагальнення вивченого матеріалу |
2. Демонструє обізнаність з міжнародними освітніми програмами. |
|
|
ex.1,2, p.80; ex.5, p.82; ex.7, p.83;
|
|
ex.3,4, pp.81-82; ex.6,7, p.83; |
ex.3,4, p.35; ex.5a, p.36; ex.1, p.37 |
||||||||
Тематична |
|||||||||||||||||
Тема 4: Харчування |
|||||||||||||||||
35 |
|
Введення ЛО за темою «Звичаї харчування у Великій Британії» |
3. Висловлення власних суджень щодо продуктів харчування. |
a cuisine, a course, an occasion, a specialty, to consist (of), to include, to stew, baked, steamed, sea-food, salmon, prawns, low-fat, takeaway, raw, spicy |
Активізація мовного і мовленнєвого матеріалу
|
ex.3,4,5, pp.89-90; ex.7, p.91; ex.1,3, pp.93-94
|
Текст ‘Tradi-tional British Meals pp.88-89
|
ex.2,p.88; ex.6, p.91; ex.8, p.92
|
ex.1, p.88; ex.2, p. 93
|
||||||||
36 |
|
Активізація ЛО. Виконання тренувальних вправ |
3. Висловлює власні судження щодо значення якісних продуктів харчування для здоров’я людини |
||||||||||||||
37 |
|
Усна взаємодія за темою «Національні страви в Україні та за кордоном» |
4.Обґрунтовує корисність раціонального харчування. |
|
|
За завданням вчителя |
ex. 4, 5, 6, p. 96; GB pp.30-37
|
||||||||||
38 |
|
Розвиток граматичних навичок за темою «Умовні речення IIтипу» |
3. Висловлює власні судження щодо значення якісних продуктів харчування для здоров’я людини |
|
2nd Conditional
|
Grammar Links, ex. 1,2,3, pp. 94-95 |
|
|
|||||||||
39 |
|
Виконання тренувальних вправ |
3. Висловлює власні судження щодо значення якісних продуктів харчування для здоров’я людини |
|
2nd Conditional
|
За завданням вчителя |
|||||||||||
40 |
|
Удосконалення навичок читання за темою «Приготування страв за рецептами» |
1. Аналізує та складає харчовий раціон відповідно до енергетичних затрат власного організму. |
Lent, Shrove Tuesday, a mixture, to serve, to toss, soaked, to skim, a hospitality |
|
ex.3a, p. 97
|
ex.3b, 4, pp.97-98
|
ex.1,2,5, pp.97-98
|
ex.1,2, p.41
|
||||||||
41 |
|
|
Контроль аудіювання. |
|
|
|
|
|
|
||||||||
42 |
|
|
Контроль письма. |
|
|
|
|
|
|
||||||||
43 |
|
|
Контроль читання. |
|
|
|
|
|
|
||||||||
44 |
|
|
Контроль мовленнєвої діяльності. |
|
|
|
|
|
|
||||||||
45 |
|
Писемне продукування за темою «Національна кухня» |
3. Висловлює власні судження щодо пріоритетів у харчуванні для нормального розвитку і збереження здоров’я. |
Three basic parts of a paragraph
|
|
ex.1, p.101; ex.4, p. 102 |
|
ex.1,2, pp. 101-102 |
ex.3, p.102; ex.5, p.103; |
||||||||
46 |
|
Усна взаємодія за темою «Смаки та уподобання» |
3. Висловлює власні судження щодо значення якісних продуктів харчування для здоров’я людини. 4. Обґрунтовує корисність раціонального харчування. |
2nd Conditional
|
|
|
ex.1,2,3, 4,5 pp. 99-100
|
|
|
||||||||
47 |
|
Створення колективного проекту за темою «Національна кухня» |
|
|
|
За завданням вчителя |
|||||||||||
48 |
|
Узагальнення вивченого матеріалу |
1. Оцінює переваги органічних продуктів. |
Активізація мовного і мовленнєвого матеріалу
|
ex. 6a, p. 106
|
|
ex. 3, p.104; ex.5, p. 105; ex.4, p. 104; ex.6b, p.106 |
ex.1,2,4, p.104; WB ex.1,2 pp. 45-46; ex.4, p.47; ex.3. p.46 |
|
||||||||
Тематична |
|||||||||||||||||