Календарно-тематичний план з ритміки. 3клас,ІІ семестр

Про матеріал
Календарно-тематичний план з ритміки на ІІ семестр для 3 класу складено за Корекційно-розвивальною програмою з ритміки "У світі ритмів" для учнів з порушеннями інтелектуального розвитку, розробленою Левченко Л.Й., укладач Гладченко І.В.
Перегляд файлу

Календарно-тематичний план з ритміки

на 2-ий семестр 2020/2021 навчального року

для учнів 3 класу з порушеннями інтелектуального розвитку

 (одна година на тиждень)

п/п

 

 Дата

К-сть

годин

 

                            Зміст матеріалу

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

  Загальнорозвивальні вправи в різних положеннях  (стоячи, сидячи, лежачи). Виконання танцювального кроку, галопу, потрійного притупу, підскоків.

 

  Загальнорозвивальні вправи з використанням обручів. Чітке, ритмічне виконання в заданому темпі під музику. Виконання колупалочки з притупом, оплесків, поклонів дівчинки ті хлопчика, пружинки.

 

  Загальнорозвивальні вправи з використанням палиць. Чітке, ритмічне виконання в заданому темпі під музику. Шикування і перешикування на місці, під час ходьби і бігу.

 

  Загальнорозвивальні вправи з використанням великих і малих м'ячів. Чітке, ритмічне виконання в заданому темпі під музику. Перешикування з одного кола в два, три.

 

  Загальнорозвивальні вправи з використанням стрічок (інших предметів). Чітке, ритмічне виконання в заданому темпі під музику. Створення ритмічного супроводу пальцями рук.

 

  Вправи для рук плечового поясу. Підняття одночасно руки вперед і вгору, підводячись на носки з положення стоячи, ступні паралельні, ноги злегка розставлені. Гра дзвіночками під словесний супровід.

 

  Вправи для рук плечового поясу. Розведення руки в сторони з поворотом: управо, уліво, з положення руки за голову (стоячи і сидячи). Передача рухами, пластикою образів природи в музичних творах.

 

  Вправи для рук плечового поясу. Піднімання і опускання плечей. Розпізнавання танцювальних мелодій ("полька", "вальс", "народний танець").

 

  Вправи для рук плечового поясу. Обхват правою рукою лівого плеча, лівою рукою – правого плеча,  потім розведення рук  в сторони і знову обхват плечей.

 

  Вправи для рук плечового поясу. Енергійне розгинання  вперед зігнутих в ліктях рук («бокс»). Злагоджені танцювальні рухи з однолітками.

 

  Вправи для ніг. Переступання вперед і назад через палицю або обруч, що знаходиться в руках. Рухливі музично-ритмічні ігри.

 

  Вправи для ніг. Присідання з підніманням рук вперед, угору з предметами і без них. Присідання, торкаючись спиною і потилицею стіни (наслідуючи вчителя). Рухливі музично-ритмічні ігри. Пісенно-мовні ігри.

 

  Вправи для ніг. Виконання махів прямою ногою вперед, плескання під ногою в долоні. Пісенно-мовні ігри.

 

  Вправи для ніг. Піднімання по черзі зігнутих в колінах ніг з перекладанням під ними предметів (кубиків, м‘ячиків) з однієї руки в іншу. Використання міміки і пантоміміки для відтворення образів тварин, птахів, людей.

 

  Вправи для тулуба. Повороти тулуба вправо і вліво. Нахили тулуба в сторони при різному положенні рук (*з допомогою вчителя). Використання міміки і пантоміміки для відтворення образів тварин, птахів, людей

 

  Вправи для тулуба. Нахили тулуба вперед, торкаючись руками підлоги. Розташування і взяття предметів біля носка правої (лівої) ноги збоку. Регуляція темпу мовлення й гучності голосу під час ігор.

 

Підсумок за рік.

 

 

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Планування
Інкл
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку