"Карантин 2021 - порадник для батьків"

Про матеріал
Порди для батьків дошкільнят, які займаються у позашкільному закладі. Корисні посилання на цікаві джерела інтернету для малюків.
Перегляд файлу

 

«Порадник для батьків»

Шановні батьки, організуємо дозвілля дошкільнят під час карантину по новому.

 Дитині дошкільного віку необхідно допомогти організувати власну діяльність. Дитина повинна мати можливість і розважатися і розвиватися. Радимо не змінювати звичний розпорядок  дня . Рекомендуємо створити на аркушу паперу , разом з дитиною, докладний розпорядок дня, використовуючи власні малюнки, повісити його так, щоб дитинка його бачила.

Пропонуємо різні види діяльності під час карантину вдома протягом дня :

Художньо-продуктивна

Ці види заняття подобаються дітям виконувати разом з батьками : конструювання, ліплення, аплікація, мозаїка, плетіння , розфарбовування, танцювальні та музичні заняття.

У цих видах діяльності малюк має змогу втілити свої задуми та реалізувати творчі здібності т отримати готовий результат спільного дозвілля разом з батьками.

Трудова

 Малюки з задоволенням стануть виконувати трудові доручення, у дорослих тут є можливість навчити мити посуд, підмітати, застеляти постіль, сервірувати стіл, готувати бутерброди чи салати.

Ігрова

Ігри сприяють розвитку у дитини умінь, навичок необхідних для самообслуговування. Сюжетно-рольові ігри , коли дитина відтворює та моделює одягання ляльки, прасування, моделює приготування їжі та прання. Тут цікаві рольові ігри з ознайомленням різних професій ( лікар, водій, продавець, перукар та ін.)

Тематичні заходи

Сімейні ігрові вечірки , фотоподорож , перегляд мультфільмів з обговоренням, пізнавальні відео .

Не ізолюйте дитину від суспільства. Навчить дитину спілкуватись онлайн з користю. Пам’ятайте про безпеку дитини в інтернеті.

Інтернет-ресурси на допомогу батькам

  1. “Левко” – сайт для дітей та батьків, що пропонує великий вибір ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, аудіо та відео матеріалів, поради з рукоділля, розмальовки, найпростіші кулінарні рецепти для малечі, та сценарії дитячих свят.
  2. “Нашим діткам” – сайт присвячений дошкільнятам та ранньому розвитку дитини. Тут розміщені дитячі музичні альбоми, відео-презентації, мультфільми, ігри, сценарії свят, аудіокниги та ще багато цікавого.
  3. “Пустунчик” – інформаційно-розважальний портал присвячений розвитку, навчанню та відпочинку дитини. Сайт пропонує різноманітний контент: ігри, аудіотеку, творчість, рукоділля, дозвілля, віртуальну школу та багато цікавого, що дозволить огранізувати відпочинок вашої дитини.
  4. “Зроби Сам(А)” – цікавий сайт з рукоділля від Яни Смакули, що обов’язково сподобається дітка та батькам, які полюбляють проводити час разом та створювати речі своїми руками. Також тут зібрана велика кількість схем, матеріалів та уроків для початківців, які допоможуть опанувати мистецтво хендмейду.
  5. “Небо” – сайт християнської тематики для батьків та дітей з великою кількістю матеріалів та мультфільмів українською мовою, які можна переглядати online або завантажити на свій комп’ютер.
  6.  “Кращі казки світу” – гарно проілюстрований сайт для малят та їхніх батьків, який містить улюблені казки з усього світу українською мовою.
  7. “Дітвора” – сайт створений батьками для батьків. Тут зібрано безліч матеріалів з відповідями на повсякденні запитання стосовно батьківства. Для вас доступні такі розділи: вагітність, немовля, дитина, родина, здоров’я, життя, знання, позитив та творчість.
  8. “З любов’ю до дітей” – мабуть, один з найкращих україномовних сайтів, що має на меті навчити дітей робити добро, мати хороші думки та бути добрими. Тут ви знайдете багато розвиваючих мультфільмів, відеозагадок, розвиваючих уроків, казок, творчих майстер-класів та дитячих пісень українською мовою.

 Дитячий портал "Сонечко". http://www.solnet

 Пізнайко - Дитячий сайт. http://posnayko.com.ua/

 

 

Методист КПНЗ «ПДЮТ Центрально-Міського району» КМР 

Людмила Іваха

 

 

 

 

docx
Додано
11 січня 2021
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку