Презентація до уроку за темою: "Карл Великий. Імперія франків".

Про матеріал

Презентація до уроку за темою: Карл Великий. Імперія франків. За підручником Щупак І.Я Всесвітня історія : підруч. для 7 кл. закладів загальної середньої освіти /І. Я. Щупак, О. В. Бурлака,І. О. Піскарьова.

— Київ : УОВЦ «Оріон», 2020. — 176с. : іл.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Імперія франків. План: Карл Мартелл та Каролінги;Карл Великий;Феодальна система.

Номер слайду 2

Каролінги. Після смерті Хлодвіга, його державу охоплює смуток. І владу в країні захоплюють майордоми. Мажордо́м, майордо́м або палатний мер (лат. major domus — старший по двору) — старший сановник королівського палацу у Франції .

Номер слайду 3

Карл Піпін Мартелл (Молот) (688 – 741рр.) – мажорд з роду Каролінгів, фактичний правитель держави франків з 715 до 741 рр . Бенефіцій  — довічне земельне володіння в епоху феодалізму, за яке потрібно було нести службу (переважно військову), та інші повинності.

Номер слайду 4

720 р. в Європу з Іспанії відбулось масштабне вторгнення арабів. Араби захопили Нарбонну та взяли в облогу Тулузу. 10 жовтня 732 р. в битві при Пуатьє Карл Мартелл розбив головні сили арабів.

Номер слайду 5

Карл Великий Франкський король у 768-814 роках. з династії Каролінгів, імператор з 800 р. заснував величезну імперію у Європі, до якої входили Північна Іспанія, Франція, Німеччина, Північна і Центральна Італія.

Номер слайду 6

50 походів на сусідні держави;ввів жорсткі закони;

Номер слайду 7

До кінця правління Карла під його владу потрапило багато племен і народів. За розмірами території Франкське королівство наближалося до колишньої Західної Римської імперії. У 800 р. Карл прибув Рим і був проголошений імператором; Папа у храмі поклав на його голову імператорську корону.

Номер слайду 8

Король. Двір. Дружина. Графи. ЛицаріФеод   — спадкове земельне володіння в епоху феодалізму, за яке потрібно було нести службу (переважно військову), та інші повинності. Бенефіцій, що передався у спадок. Ополчення

Номер слайду 9

У 843 р. три внуки Карла Великого уклали між собою в м. Верден договір про поділ імперії. З часом в межах колишніх володінь Карла Великого утворився ряд європейських держав. Найбільші з них — Франція, Німеччина та Італія.

Номер слайду 10

Д/з:§4 (читати);Письмово: Поняття: Феод, Бенефіцій, Верденський договір, Король; Дати:правління Карла Мартелла, Карла Великого, битва при Пуатьє, коронація Карла Великго, Верденський договір.

pptx
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
1391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку