Картка тематичного диктанту до теми: «Перероблені плоди»

Про матеріал
Картка тематичного диктанту до теми: «Перероблені плоди» з навчальної дисципліни «Товарознавство» для студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Перегляд файлу

Картка тематичного диктанту

до теми:

«Перероблені плоди»

 

Визначити чи правильні наведені твердження ? (+ Так, - Ні)

1

Квашення, соління та мочення – це різні назви одного способу консервування.

+

Так

2

Головним консервантом під час квашення, соління є сіль, а допоміжним – молочна кислота.

-

Ні

3

Молочна кислота утворюється в процесі бродіння цукру, який міститься в плодах.

+

Так

4

Яблука квасять з додаванням солі, солоду та цукру.

+

Так

5

Окрім молочнокислого та спиртового бродіння під час мочення відбувається і оцтове бродіння.

-

Ні

6

Для мочення використовують сировину, що містить достатню кількість цукру. 

+

Так

7

Для того, щоб покращити смак, аромат мочених яблук, використовують натуральний мед, житнє борошно, гірчицю. 

+

Так

8

Гіркий присмак мочених яблук виникає внаслідок бродіння при високій температурі (вище +15ºС).

+

Так

9

Плодово-ягідне пюре виробляють шляхом проварювання плодів та ягід.

-

Ні

10

За масовою часткою оцтової кислоти плодові маринади поділяють на слабо кислі та кислі.

+

Так

11

Сушені плоди мають вологість 12-14 %.

-

Ні

12

Сорбінову кислоту використовують для консервування соків.

 

+

Так

13

Кайса – це цілі абрикоси, що висушені з кісточкою.

-

Ні

14

Бомбаж консервів може бути: мікробіологічний, фізичний, хімічний. 

+

Так

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Дудко Марина
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку