Картка тематичного диктанту
до теми:
«Перероблені плоди»
Визначити чи правильні наведені твердження ? (+ Так, - Ні)
1 |
Квашення, соління та мочення – це різні назви одного способу консервування. |
+ Так |
2 |
Головним консервантом під час квашення, соління є сіль, а допоміжним – молочна кислота. |
- Ні |
3 |
Молочна кислота утворюється в процесі бродіння цукру, який міститься в плодах. |
+ Так |
4 |
Яблука квасять з додаванням солі, солоду та цукру. |
+ Так |
5 |
Окрім молочнокислого та спиртового бродіння під час мочення відбувається і оцтове бродіння. |
- Ні |
6 |
Для мочення використовують сировину, що містить достатню кількість цукру. |
+ Так |
7 |
Для того, щоб покращити смак, аромат мочених яблук, використовують натуральний мед, житнє борошно, гірчицю. |
+ Так |
8 |
Гіркий присмак мочених яблук виникає внаслідок бродіння при високій температурі (вище +15ºС). |
+ Так |
9 |
Плодово-ягідне пюре виробляють шляхом проварювання плодів та ягід. |
- Ні |
10 |
За масовою часткою оцтової кислоти плодові маринади поділяють на слабо кислі та кислі. |
+ Так |
11 |
Сушені плоди мають вологість 12-14 %. |
- Ні |
12 |
Сорбінову кислоту використовують для консервування соків.
|
+ Так |
13 |
Кайса – це цілі абрикоси, що висушені з кісточкою. |
- Ні |
14 |
Бомбаж консервів може бути: мікробіологічний, фізичний, хімічний. |
+ Так |