Картки для роботи по темі "Моя Батьківщина"

Про матеріал
Картки для роботи з дітьми початкових класів при вивченні теми "Моя батьківщина"
Перегляд файлу

 

1.Прочитай текст. Впиши прикметники. Придумай та запиши заголовок.

      _____________________________________________

          Батьківщина – це ______________ мама й тато, ___________ братик і сестричка, __________ дідусь і бабуся,_____________товариші, приятелі, сусіди. Я люблю свою Батьківщину!

          Батьківщина – це моя ____________ домівка, моя ___________  вулиця, моє _________________ місто. Батьківщина – це __________ річки, _____________ліси, _____________ поля, наші моря й озера, наша ______________Україна. Я бережу свою Батьківщину!

          Моя Батьківщина – це ____________ люди. Вони живуть у містах і селах. Працю -ють і дбають про свою  ________________  землю.

          Я пишаюся своєю Батьківщиною – солов’їною Україною!

2. Напиши, що для тебе означає слово Батьківщина. Поділись своєю думкою із одно-    класниками.                                                                                                                         _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. Із вірша випали слова. Поверни їх. Вивчи віршик напам’ять.

                                          Добридень тобі, Україно моя!

         Струмок серед гаю,                                               квітують

         як ___________________.                                         свічечка

         На _________________ метелик,                                 стрічечка

         мов _____________________.                                           метелик

         Хвилюють, маюють,

        ___________________   поля...

 --Добридень тобі,

Україно моя!

4. Яка вона,наша Україна? Склади віночок барвистих слів.

 

 

1.Прочитай. Знайди та виправ помилки.

        Слово Батківшчина походит  від слова батко. Батківщина – це край, де народиис     і виросли твої діди та батьки. Це край, де звучит   твоя рідна українска мова.

        У кожної лудини – своя Батьківщина. Ми живемо в україні. Україна – це наша Бать-  ківщина.

2. Прочитай слова. Із слів кожного рядка склади та запиши прислів’я.

Батьківщини, без, людина, соловей, без, як, пісень.                                                                                           ___________________________________________________________________________                                Рідній, земельці, на, вода, і, солоденька.                                                                                                     ___________________________________________________________________________На, всюди, добре, світі, найкраще, а, вдома.                                                                                                   ___________________________________________________________________________*Поясни, як ти їх розумієш.                                                                                                                    *Пригадай прислів’я, які ти чув (чула) про рідну землю.                                                                   

3. Продовж думку. Прочитай свої речення у класі.          

Наша Україна _______________________________________________________________                                    Вона для нас _______________________________________________________________                       Тяжка доля випала __________________________________________________________                                               Але ми віримо______________________________________________________________

4. Перестав букви та утвори слово. Запиши.

ТІВИЧНЗА - _______________________.                                                                                                           *Це слово є синонімом до слова БАТЬКІВЩИНА.

5.Зроби звуко-буквений аналіз слів.

Доля______________________________________________________________________                            Батьківщина _______________________________________________________________

5. Із букв слова  у к р а ї н о ч к а  утвори та запиши нові слова.                                                                               ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                        

 

     

docx
Додано
27 липня 2022
Переглядів
290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку