Презентація РЗМ "Вчимося писати есе. Осика"

Про матеріал
Презентація складена за підручником Варзацької Л. О., Трохименко Т. 2020 рік, та вправою 361. На уроці розглядаємо ботанічні відомості про рослину, історичні дані (ЯДС), народні повір'я (Літературне читання), знайомимось (закріплюємо) знання щодо типів тексту та їх структури (Українська мова) та вчимось висловлювати свої думки за поданим початком.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складання есе за поданим початком. Українська мова3 клас

Номер слайду 2

Що таке есе?зачинтвердженняосновна частинаподії, які очікуєшкінцівка. Підсумок,сподівання

Номер слайду 3

Знайомство з осикою:

Номер слайду 4

Знайомство з осикою: Це високе струнке дерево (30 м) округлою кроною і циліндричним стовбуром, укритим гладенькою світло-зеленою корою. У старих дерев кора в нижній частині чорна, глибокотріщинувата. Листки (до 7 см) округлі зубчасті, шкірясті. Черешки довгі, сплюснуті, голі. Квітки - сережки пониклі (до10 см), темно-пурпурові, на коротких ніжках, Насіння дрібне, має чубок з сріблястих волосків.

Номер слайду 5

Визначимо тип тексту: Тип текстуміркуваннянауково-публіцистичнийстиль

Номер слайду 6

Склади та запиши текст – есе: Я дізнався, що листочки осики тремтять. Мені здається, що це може бути із-за….. Я дізналася, що листочки осики тремтять. Мені здається, що це може бути із-за….. Пам’ятай: Есе – це твої думки та власні Враження. Неправильних вражень – НЕ буває

Номер слайду 7

Ще трішки цікавого: Осика, вона ж осика звичайна або тополя тремтячий (лат. Populus tremula). Обмежено поширені назви: юдине дерево, осика, шептун-дерево.

Номер слайду 8

Оціни свою роботу на уроціПостав позначки: Настрій на уроці: легкодумав, справивсяпотрібна допомогасам не виконав

pptx
Додано
2 серпня 2022
Переглядів
864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку