Презентація - урок "Число іменника"

Про матеріал
Презентація складена до роботи під час дистанційного навчання для насилання учням за підручником НУШ «Українська мова та читання» для 3 класу (1 частина) автори: Варзацька Л. О., Трохименко Т. 2020 рік.. Під час роботи діти бачать: який саме індекс оцінюється під час виконання певного завдання. Також завдання мають додаткові пояснення вчителя щодо виконання роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінювання іменників за числами: однина та множина Українська мова 3 клас Підручник : Л. Варзацька, Т. Трохименко Впр 183-188

Номер слайду 2

Хвилинка каліграфії Стор. 76 Вправа 183 Прочитай вірш. Вибери та запиши іменники. Визнач усно де слово називає один предмет, а де багато. Як ти це визначив?

Номер слайду 3

Число іменника

Номер слайду 4

Наприклад:

Номер слайду 5

Виконай письмово завдання:стор.77 впр. 184, списати речення, визначити число іменників. Наприклад: Маленька лисичка сидить у високих травах.одн.мн.

Номер слайду 6

Уважно опрацюй та запам’ятай правило: Стор.77– правило

Номер слайду 7

Виконай завдання: Ст. 77 впр.186 Повторити: що таке синоніми та спільнокореневі слова. Записати слова у два стовпчики: однина, множина.

Номер слайду 8

Виконай творче завдання: Стор. 78 впр.187 Розглянь малюнок. Склади та запиши розповідь за малюнком (5-6 речень). Слідкуй за послідовністю речень. Скористайся словами для довідки.

Номер слайду 9

Перевір свої знання (усно): Які числа має іменник?Чи може змінюватись іменник за числами?Визнач число іменників: зірка, зірки, учень, Сонце, сніжинки, звірі. Перечитав вголос твір, який ти записав. Виправ недоліки. Оціни свою роботу:

pptx
Додано
2 серпня 2022
Переглядів
864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку